Nie wiem czy to może moje kubeczki smakowe zwariowały, ale właśnie popijam sobie Kryształ i wyczuwam ciekawy, delikatny miodowy posmak. Ze szczególnym akcentem na miód gryczany.
Z Krakowskiego "Intermarche" za 1,79.
kolor- złoty, ładny
piana- duża gęsta, lecz po chwili zamienia się w delikatny cieńki kożuszek, ale do końca widoczna
Co2- widać i czuć, choć mogły by być jeszcze ciut bardziej wyraźne te bąble. Ale OK.
zapach- wyraźny chmielowy z lekką nutą słodową. Super!
smak- Super goryczka, choć może jeszcze ciut bym jej dodał. Chmiel, słód, w ilościach miłych dla kubków smakowych. MNIAMMMM!!!!
opakowanie- but.euro, kapsel biały, etykieta skromna lecz nie za skromna. Ot taka w sam raz (UFF!) Widziałem gorsze, ale... Będzie.
Miłe zaskoczenie smakowe, ale i cenowe. Zaskoczył mnie bardzo wyrazisty smak tego piwka. Oczywiście należy ubolewac tylko nad dostępnością tego piwa w Krakowie. Narazie jest, ale jak długo?
JEST, WIĘC TRZA PIĆ!!!
Polecam!!!
Zakupiłem w grudniu zgrzewkę Kryształa z datą do któregoś marca 2005. Wszystkie 12 piw było tak mocno nagazowane, że czasem połowa wyskoczyła mi z butelki. Nawet po schłodzeniu w lodówce i ostrożnym wyjmowaniu z niej piwo otwierałem w zlewie z najwyższą ostrożnością.
Czy ktoś zauważył w swoim Krysztale podobne objawy, czy to tylko przypadkowy wybryk.
Poza tym piwo bardzo dobre i nie mam zastrzeżeń
Opakowanie w porządku , choc troche nieczytelne są złote literki na białej kontrze , Natomiast byłem pod wrażeniem jeśli chodzi o nasycenie i długo utrzymującą się gęstą piane , naprawde super , zapach piwny bez rzadnych dziwnych dodatków , smak pełny zdecydowany , jest to chyba jeden z lepszych polskich pilsów
Moja ocena: [4.25]
--------------- Ocena usunieta z rankingu. Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Pije po raz pierwszy w życiu, i chyba nie ostatni. Piana bardzo gesta- wręcz mięsista; )gazowany dosyć mocno, ale w sam raz, smak- trochę jednak za delikatny, goryczka pojawia się pod koniec łyku(a?)cos mi nie gra w tym smaku, muszę wypić Kryształ raz jeszcze, mozliwe ze to właśnie ten miodowo(lekko mdławy) posmak, o którym wspomina Arcy?Ogólnie dobry,do kupienia w "chmielnym" we Wro.
Kolor: kolor jasno złoty, krystaliczny [4.5] Piana: drobnoziarnista biała piana, utrzymująca się stosunkowo długo [4] Zapach: słodowo-chmielowy, bardzo apetyczny [5] Smak: świeży słodowy smak, po przełknięciu miła orzeźwiająca goryczka, rewelacja [5] Wysycenie: nagazowanie odpowiednie [4.5] Opakowanie: krzywo naklejona etykieta, nieczytelne złote literki na białym tle, na plus etykieta zawiera wszystkie niezbędne informacje [3.5] Uwagi:
Kolor: Jasny słomkowo-złocisty kolor. Pod słońce przybiera jasno żółtą barwę. [4] Piana: Super!!! Utrzymywała sie przez ok. 3-4 min. Gęsta. Osadzała sie na ściankach kufla. [5] Zapach: Wyraźny słodowy aż kręcił w nosie. [4] Smak: Kwintesencja smaku. Przepyszny chmielowy posmak z naturalną goryczką. Poprostu spełnia wszystkie moje wymagania. [5] Wysycenie: Stadard. [4] Opakowanie: Bardzo przyzwoita etykietka. Ogólnie wszystko mi sie podoba w tym piwie. [4] Uwagi:
Comment