Spokojnie, warzy się dalej, rozlewany jest do małej buteleczki zwierzynieckiej. Pozdrawiam
Perła - Zwierzyniec, Kryształ
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, wpada w jasne złoto. [4]
Piana: Po przelaniu piwo spieniło się obficie, niczym cola, po czym piana szybko znikneła. Zaskoczyło mnie to w świetle uprzednio czytanych ocen. [3]
Zapach: Chmielowy, bardzo przyjemny i orzeźwiający, zachęca do picia. [4]
Smak: Słód i delikatna, bardzo przyjemna goryczka wydają się byc idealnie zrównoważone. To piwo aż prosi się o kolejny łyk. [5]
Wysycenie: Niezbyt intensywne, lecz wystarczające. [4]
Opakowanie: Biały kapsel i nieskomplikowana graficznie etykieta. Mało wyróżniajace się pośród innych piw. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.275]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty. Jak na jedenastkę przyzwoicie. [4]
Piana: Śladowa ilość nawet bezpośrednio po nalaniu. Rzecz niedopuszczalna... [1.5]
Zapach: Wyraźnie słodowy. Nie przepadam za tego typu zapachem w jasnych piwach. [3]
Smak: Odzwierciedlenie zapachu czyli dominująca słodowość w smaku. Gustuję w pilsach goryczkowych a 'Kryształ' jest ich przeciwieństwiem. [3]
Wysycenie: Poprawne, typowe dla piw o słodowym charakterze. [4]
Opakowanie: Stylowa butelka 0,3. Ładne etykiety utrzymane w biało-czerownej tonacji. Szkoda, że na frontowej etykiecie nie podano nazwy browaru... [4.5]
Uwagi: Piłem 'Kryształa' jakieś dwa lata temu i nie pamiętam aby było to piwo 'słodowe'. Obecnie jego charakter zdecydowanie mi nie pasuje...
Moja ocena: [3.025]Last edited by docent; 2006-02-07, 20:42.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Zainteresowanym śpieszę donieść, że Kryształ zakupiłem w Lublinie na Tumidajskiego. No właśnie, poprzedni post głosił, że Kryształ ma datę do 13 stycznia. Mam nadzieję, że nie był to ten sam termin bo przyznam się, że nie sprawdziłem...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CarlBerg Wyświetlenie odpowiedziTak odkopałem, bo mi się łza w oku zakręciła (-;
Gdzieś na początku 21 wieku w jednym z bydgoskich sklepów społemowskich przeceniono go na 1 zł z butelką.
Wziąłem 2 kraty i nie żałowałem5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
Comment