Puszka 0,5l. Zawartość ekstraktu nie jest podana. Zawartość alkoholu to 6,6%. Zero piany. Słodkie, choc można dostrzec w tym smaku jakiś rodzaj zrównoważenia. Nawet przyjemna wydała mi się ta słodycz. Ale ogólnie bez rewelacji i nie mam zamiaru wracać do tego piwa.
Van Pur, Barley Strong
Collapse
X
-
Van Pur, Barley Strong
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DTagi: brak
-
-
Wydaje mi się, że Van Pur wypuszcza te samo piwo, pod innymi nazwami, zresztą anglojęzycznymi.
W tym przypadku kupiony przeze mnie Barry's Strong ma takie same parametry, a więc 6,6 % zaw. alkoholu.
Zwykły Barry's ma 4,7%, a więc tyle samo co Barley Gold.
Obydwa dostępne też tylko w puszce.
-
-
Bez przesady.....jest całkiem OK
[QUOTE]robox napisał(a)
[B]Wydaje mi się, że Van Pur wypuszcza te samo piwo, pod innymi nazwami, zresztą anglojęzycznymi.
W tym przypadku kupiony przeze mnie Barry's Strong ma takie same parametry, a więc 6,6 % zaw. alkoholu.
Zwykły Barry's ma 4,7%, a więc tyle samo co Barley Gold.
Obydwa dostępne też tylko w puszce.
Jestem pewny ze widziałem Barleya Gold jak i Strong w butelkach bezzwrotnych. Jak na cene 1,29 to naprawde niezłe piwko. Jest ono lekkie. Ale na lato i cieple dni myśle ze mocniejszego nie trzeba. Kolor jest całkiem niezły. nie jest gorzkie ale słodycz tez nie przebija. Reasumując w tej kasie to godne polecenia.
Comment
-
-
piecyk_gazowy napisał(a)
iki prawne mysle ze w tej calej nieszczesne uni jako takie one sa co do nazywnictwa piwa
Mistrzu, pohamuj się trochę. Twoje wypowiedzi pozbawione są sensu.
Apeluję do wszystkich- nie karmić trolla!Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Nic szczególnego, ale moim zdaniem lepsze niż wersja "gold".
Nadrabia głownie ciemniejszym i głębszym kolorem, (który wacha się między złotym, a bursztynowym), zapachem o pełniejszym słodkawym wydźwięku i intensywniejszym smakiem, zdecydowanie nie tak wodnistym. Pomysł na puszkę jest raczej mizerny, ale powiedzmy, że jest prosto i czytelnie. Ogólnie, to nie warto kupować, jeśli się ma wybór.
Moja ocena: [3.5]Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!
Comment
-
-
Etykieta zupełnie zwyczajna, aż prymitywna. Takie coś można było naklejac parę lat temu, a teraz przy innych piach wygląda jak Trabant przy Volvo
Kolor całkiem ładny, złoty.
Piana wysoka, utrzymuj sie do końca w całkiej sporej ilości.
Zapach przyjemny, chmielowy, nic w nim nie preszkadza.
Nagazowanie OK.
Smak o wiele lepszy niż się spodziewaem. Lekko słodkawy, jak to mocne piwo. Goryczki nie za wiele. Na pewno nie o powtórzenia, ale piło się bez żadnych problemów.
Moja ocena: [2.975]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny bursztyn, całkiem udany jak na mocne piwo o zatajonym ekstrakcie. [4]
Piana: tworza ją drobne pęcherzyki, które jednak z dość okazałej początkowo warstwy bardzo szybko redukują się do niziutkiego kożuszka. [3.5]
Zapach: Przeciętny, słodowy z chmielem w tle - i to wszystko. [3]
Smak: Dziwny i przy okazji niedobry. Pierwsze wrażenie jakby piwo to było wodniste, potem czuje się lekką nutę słodko-słodową, by w końcu wdarł się zbyt mocno zaakcentowany alkohol. [2]
Wysycenie: drobnych bąbelków jest zdecydowanie za mało, a pod koniec spożycia gazowanie prawie zanika. [2]
Opakowanie: cienkościenna butelka typu obus zamknięta uniwersalnym złotym kapslem, wzór etykiety bardzo przeciętny, okropna nazwa. [2.5]
Uwagi: Generalnie nieudane mocne piwo. Za tę samą cenę (1,70 PLN) lub nieco wyższą można nabyć kilka innych, o niebo lepszych mocnych piw.
Moja ocena: [2.625]
Comment
-
-
Zgadzam sie co do oceny Popka Barley Strong to kelejne piwo Van Pura, które sie do niczego nie nadaje .Jest to w zasadzie to samo piwo co Donner Strong z tym że Donenry sa robione dla sieci sklepów Champion i Carrefour.
A tak na marginesie to Van Pury chyba kiedyś były lepsze w smaku?
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty. [5]
Piana: Kiepska piana, szybko opada. Pozostawiając tylko krótkotrwałe plamy. [2.5]
Zapach: Mdły zapach słodu. Bardzo płaski i ubogi. [3]
Smak: Pełny słodowy. Z prawie niewyczuwalną goryczką. Strasznie tępy. Nie jest niesmaczny tylko po prostu banalny. [3]
Wysycenie: Beznadziejne. W szklance prawie go nie widać ale nie przeszkadza to by odbijało się biednemu piwoszowi gazem [2]
Opakowanie: Tak jak Barley Gold: Etykieta estetyczna lecz na kiepskim papierze. Nie podano ekstraktu. Kapsel czarny. Butelka bezzwrotna. [3.5]
Uwagi: Wolę Relakspola
Moja ocena: [3.025]Last edited by Shlangbaum; 2006-01-23, 14:44.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny bursztyn, klarowne [5]
Piana: średniepęcherzyki, dość zwarta, dlugo się utrzymuje, zostawiamarne ślady na ściance [4]
Zapach: leciutki, slodowy [3.5]
Smak: miły i pełny w smaku, dość delikatne jak na mocne piwo, nie czuć w ogóle alkoholu, wszytsko byłoby super gdyby nie dziwny posmak goryczki, ni to che,miczna ni to naturalna ale do piwa w ogóle nie pasująca [3.5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: przeciętna piszka z neutralnym lmotywem, ciemna tonacja [4]
Uwagi: jedno z lepszych rakszawskich piw, gdyby nie ta dziwna goryczka napewno częściej bym je pił
Moja ocena: [3.725]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy kolor, piwo klarowne, w sumie wygląd mocniejszego piwa bez zarzutu [5]
Piana: Piana słabiutka, do tego natychmiast znika. [3]
Zapach: Słodowy z domieszką alkoholu, za mało chmielowego. [4]
Smak: Za mało goryczki, przebija posmak alkoholu, w sumie taki lekko wulgarny smak, takie średnie pijackie piwo z przeznaczeniem do wypicia w bramie :P [4]
Wysycenie: Bąbelków w tym piwie nie brak, odbija sie po nim nieźle [4.5]
Opakowanie: Opakowanie pasuje do piwa, bez zastrzeżeń. Może nieco mało finezyjne, ale w tej klasie piwa chyba nikt nie oczekuje więcej. [4.5]
Uwagi: Jak nie ma nic lepszego, to może być.
Piłem gorsze piwa
Moja ocena: [4]Nic lepszego od Brackiego :)
Comment
-
Comment