Albo jestem ślepy, albo nie znalazłem takiego wyrobu w liście piw z Głubczyc, więc daje nowy temat. Piwo dość zaskakujące i w sumie niezłe. Niestety zawartości ekstraktu i spirytu nie pamiętam
Kolor na 5 ciemno bursztynowy, trochę herbaciany, trochę miodowy.
Piana 4, średnioziarnista, całkiem niezła, pozostawia trwałą kołderkę.
Nasycenie 4 bąbelki średniej wielkości i w średniej ilości pracują cały czas.
Zapach 3,5 ciekawy, bo nietypowy. Wydaje sie, ze czuć miód prosto z pasieki, po za tym słód i chmiel.
Smak 3,5 również tu wyraźny posmak miodowy dominuje. Piwo jest słodkie i nie każdemu będzie smakowało, ale ogólnie nie jest złe. Goryczka bardzo słaba.
Opakowanie 3,5 takie nijakie. To znaczy jest czytelne i dość wyróżniające (kontrast kolorów czerwonego i czarnego rzuca się w oczy), ale nie ma za grosz nowatorstwa.
Moja ocena 3,65
Kolor na 5 ciemno bursztynowy, trochę herbaciany, trochę miodowy.
Piana 4, średnioziarnista, całkiem niezła, pozostawia trwałą kołderkę.
Nasycenie 4 bąbelki średniej wielkości i w średniej ilości pracują cały czas.
Zapach 3,5 ciekawy, bo nietypowy. Wydaje sie, ze czuć miód prosto z pasieki, po za tym słód i chmiel.
Smak 3,5 również tu wyraźny posmak miodowy dominuje. Piwo jest słodkie i nie każdemu będzie smakowało, ale ogólnie nie jest złe. Goryczka bardzo słaba.
Opakowanie 3,5 takie nijakie. To znaczy jest czytelne i dość wyróżniające (kontrast kolorów czerwonego i czarnego rzuca się w oczy), ale nie ma za grosz nowatorstwa.
Moja ocena 3,65
Comment