Van Pur, Karpackie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pepek
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.04
    • 1500

Zakupiłem w sklepie na Tęczowej za 1,40 PLN.
    Kolor jasnozłocisty, nawet niezły jak na piwo o niskim poziomie ekstraktu (brak informacji o nim, ale na pewno poniżej "dziesiątki"). Piana niedobra, zbudowana ze średnich pęcherzyków, dziurawa, po niespełna minucie tworzy już tylko szczątkowy kożuszek, który po pewnym czasie i tak znika. Nasycenie początkowo dobre, ale zbyt szybko poziom średnich bąbelków redukuje się do raptem przyzwoitego poziomu. Smak dość przeciętny, płaski, prawie niewyczuwalna goryczka, acz całkiem wyraźna moc chmielu. Zapach bez wyrazu, wspomniana moc chmielu w smaku jakoś tu się znacznie słabiej akcentuje. Opakowanie to półlitrowa butelka "warszawska", wzór etykiety w tonacji biało-złoto-zielonej niezbyt ciekawy, kapsel uniwersalny, złoty.
    Wypijalny, aczkolwiek bardzo przeciętny pils-cienkusz. Wyłącznie dla zaspokojenia pragnienia latem.

Moja ocena: [2.75]
    Pepek

Piwo pijesz - dłużej żyjesz !!!

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• bordoni
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2002.10
      • 17

bardzo nieprzyjemny zapach smak lepki , totalny brak nasycenia.Butelka ładna etykieta przejrzysta.

Moja ocena: [1.975]
      ---------------
      Ocena usunieta z rankingu.
      Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
      Art, Admin

---------------

Comment

• kacper1
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.09
        • 7

kolor - normalny
        nasycenie - brak no juz sam nie wiem moze ktos wygazował moze kapsel uszkodzony - no dramat
        smak -wyraźnie słodkie - nie lubię
        piana słaba
        zapach piwny
        ogólnie potwierdza sie że tyle ile kosztuje tyle jest warte

Moja ocena: [1.95]
        ---------------
        Ocena usunieta z rankingu.
        Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu. Czyżby bliźniaki?
        Art, Admin

---------------

Comment

• Twilight_Alehouse
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.06
          • 6310

Puszka średnia. Niby nic szczególnie nie przeszkadza, ale jakiś taki zbyt prosty ten projekt.
          Kolor klasycznie pilsowy, co cieszy w piwie stołowym, a więc słabszym.
          Piana wysoka, trwała. Nie opada szybko, dobrze się trzyma.
          Zapach słodowy, ale niestety z nielubianym przeze mnie aromacikiem małego, produkującego średniej jakości piwo browaru...
          Nagazowanie OK.
          W smaku cienizna. Jakieś niezdarne posmaczki słodowe i goryczkowe, ale bardzo słabiutkie... Całość smakuje po prostu jak rozcieńczony normalny pils.

Moja ocena: [2.85]

Comment

• Borysko
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.02
            • 1144

Piwo to jest "cienkie" (nie mylić z "lekkie"), nawet jak na swój ekstrakt. Niby nie ma ewidentnych wad, typu zapach ścierki czy mętność, ale nie zachęca do ponownego spróbowania. Aromat słaby, smak mdławy, lekko słodkawy, kolor jasny, piana słaba. Gazu wystarczy, jak na piwo, ale to za mało, żeby smakowało. NIE POLECAM.

Comment

• ArturŁ
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.11
              • 374

Piwo zakupione przy stacji metra Racławicka dnia dzisiejszego.Żeby spróbować,zmuszony byłem nabyć w wersji puszkowej - butelkowej nie było.Cena 2 zł.

Smak - pozostawia WIELE do życzenia.Zero smaku.Jakaś ciecz.
              Kolor - tutaj plus.Bursztynowy.
              Nasycenie CO2 - nagazowanie słabe,gazu było mało.Malutkie pęcherzyki.
              Piana - z początku dużo,dość prędko zniknęła, nie pozostawiając po sobie nawet wspomnienia.
              Zapach - niewyrazny.To co mogłem wyczuć,to drażniący zapach alkoholu.
              Opakowanie - wybroniło się.Ładna czcionka,dobry dobór barw.To właśnie opakowanie sprawiło,że zwróciłem na Karpackie uwagę i postanowiłem skosztować.Niestety...

Jestem rozczarowany.Karpackiego nie polecam,proszę trzymać się od niego z daleka.

Moja ocena: [2]

Comment

• zAjkA
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.12
                • 1089

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasny słomkowy. [3]
                Piana: Krótkotrwała.Szybko zanika. [2]
                Zapach: Słabo wyczuwalny tak jakby kwiatowy ale nie dam wiary gdyż nie mialem odpowiednich warunków żeby dogłebniej poznać zapach. [2.5]
                Smak: Taki jakiś łagodny.Słaba goryczka.Powiedziałbym że nawet trochę wodnisty. [3]
                Wysycenie: Wybrakowane.Zdecydowanie za mała ilość bombelków. [2.5]
                Opakowanie: Niestety puszka ;-/ [2.5]
                Uwagi:

Moja ocena: [2.675]
                Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

Comment

• Shlangbaum
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2005.03
                  • 5828

Ocena z ARTomatu

Kolor: Niesmaczny...przypomina kolor moczu niesionego w buteleczce do badania... [3]
                  Piana: Żadnej piany! Może to dla tego, że brak było wogóle gazu. [1]
                  Zapach: Zapach słaby, na szczęście choć trochę czuć zapach słodu, bo wogóle nie byłoby wiadomo jaki napój sie pije. [3]
                  Smak: Masakra, chyba wogóle nie dali fo warki chmielu, zapachu nie ma, jedynie czuć w ustach coś więcej niż wodę. [1.5]
                  Wysycenie: Skandal - brak gazu!#@*! [1]
                  Opakowanie: Puszka estetyczna, ale mało interesująca i brak na niej informacji o ekstrakcie. [3]
                  Uwagi: Po co wogóle robić takie piwa, ani je kupić dla smaku, bo go nie ma, ani dla alkoholu, bo to słaby napój.

Moja ocena: [2.1]

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• cielak
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.03
                    • 2890

[QUOTE=cielak]Szkoda że mój setny wpis "świętuję" tak cieńkim piwem. No cóż, jedziemy z koksem!...

No i całkiem przypadkowo mój 1400 wpis też "świętuję" tym piwem. Co zauważyłem, to że jest nowa etykieta, nowa konserwa no i spadła zawartość alkoholu. Teraz jest to 4,0%, ale wrażenia po spożyciu pozostały takie same. Siuśki.
                    zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• ajos
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2004.09
                      • 91

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasna słoma, pod światło jakiś dziwny... [2.5]
                      Piana: Słaba, szybko się pojawia i szybko znika. [2]
                      Zapach: Słabiutki, wodny z odrobiną goryczki. [2.5]
                      Smak: Niby słaby, jednak posmak goryczki jakby "ktos nożem po języku przeciągnął", zero łagodności. [2]
                      Wysycenie: Ciut słabe, małe bąbelki. [2.5]
                      Opakowanie: Etykieta dość ładna, dominuje zielen i duży napis z nazwą piwa. [3.5]
                      Uwagi: Wg. informacji na etykiecie piwo ma 4% alkoholu a nie 4,4% jak tu napisano. Poza tym piwo typu "ściera", coś jakby Donagger tylko gorsze... o ile to możliwe

Moja ocena: [2.3]

Comment

• robox
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.11
                        • 8188

Butelkowa wersja, zakupiona w małym sklepiku za 1,30 złotego. Głównie w celu kolekcjonerskim, firmowy kapsel. Piana obfita, ale krótkotrwała, gaz słabiutki, ogólnie nieciekawie. Chociaż jak na upały, to da się spokojnie wypić.

Comment

• YouPeter
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.05
                          • 2379

Ocena z ARTomatu

Kolor: Słomkowy ciemny. Trochę za ciemny ja na piwo o tak małej zawartości alkoholu i z czego wnioskuję bo na etykiecie nie podano ekstraktu. [3.5]
                          Piana: Biała, bardzo rzadka, gruboziarnista i szybko opadająca. [2]
                          Zapach: Słabo wyczuwalny i niezharmonizowany, lekko słodowy. Ogólnie bardzo ciężki do opisania. [2]
                          Smak: Smak w sumie mnie zaskoczył. Chmielowo-słodowy z fajna lekką goryczką. Bardzo dobrze to piwko pasuje na letnie gorące dni w przerwie w pracy ze względu na małą zawartość alkoholu. [3]
                          Wysycenie: Słabo widoczne bąbelki jednak podczas picia odczuwalne. [3]
                          Opakowanie: Skromne, niczym specjalnym się nie wyróżniające ale estetyczne. [3]
                          Uwagi:

Moja ocena: [2.575]
                          Last edited by YouPeter; 2005-07-20, 15:18.
                          Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• Seta
                            • 2002.10
                            • 6964

Ocena z ARTomatu

Kolor: bursztynowy, niebrzydki [3]
                            Piana: brawie brak, szybko brak zupełny [1.5]
                            Zapach: kwaskowaty, jakby metalowy [2.5]
                            Smak: w sumie nie przerażający ;p gorzkawy, cieniutki, nieco kwaskowaty, ale nieprzeszkadzający [3]
                            Wysycenie: mocny punkt, pozwala wypić tego cieniasa i utrzymuje się długo, ma postać drobnych bombelków [4]
                            Opakowanie: brzydka etykieta, w ogóle brzydkie [2.5]
                            Uwagi:

Moja ocena: [2.7]
                            Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• cielak
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.03
                              • 2890

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta
                              ...
                              Piana: brawie brak, szybko brak zupełny [1.5]...
                              ?O co tu chodzi?
                              zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• Seta
                                • 2002.10
                                • 6964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielak
                                ?O co tu chodzi?
                                Ja naprawdę jakiś inny jestem... ?
                                No, nie było piany - mała, szybko znika, bardzo żadka - piwo się nie pieni lub pieni się minimalnie. OK?
                                Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

Przetwarzanie...