Van Pur, Karpackie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Lacriferno
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.07
    • 783

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, dość ciemny. [4.5]
    Piana: Cieniutko. Szybko opada, ale jakieś tam oznaki jej krótkiego żywota pozostają. [3]
    Zapach: Nietypowy z wyraźnym akcentem owocowym (na pierwszym planie pomarańcze ). [2]
    Smak: Goryczka nie przesadzona. Trudny do zidentyfikowania obcy posmak, trochę jakby owocowy. Wodniste. [2]
    Wysycenie: Bez rewelacji. Mało bąbelków, przez co uwydatnia się wodnistość piwa. [2.5]
    Opakowanie: Butelka fajna, ale etykieta nie poraża urodą. Do tego brak podanego ekstraktu. Dedykowany kapselek. [2.5]
    Uwagi: Moje częste wypady do Rzeszowa przyczyniły się do zakupu tego piwa, gdzie jest dostępne niemal wszędzie. Więcej raczej po nie nie sięgnę. Jest ledwo pijalne.

Moja ocena: [2.275]

Comment

• Czapayew
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.10
      • 1966

Ocena z ARTomatu

Kolor: najmocniejsza strona piwa - ładny ciemny bursztyn [4]
      Piana: chmielowo-słodowy, słabiutki [3.5]
      Zapach: na poczatku pieni się obficie, po czym piorunem znika [3]
      Smak: piwo o smaku... kiszonej kapusty lub czegoś w tym guście. [2]
      Wysycenie: słabiuchne [2.5]
      Opakowanie: no, może być. Nic orginalnego [3.5]
      Uwagi: Wszystko napisałem powyżej.

Moja ocena: [2.7]
      Last edited by Czapayew; 2005-10-14, 06:46.
      "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
      www.piwnekapsle.net

Comment

• becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

Ocena z ARTomatu

Kolor: jak na piwo stołowe kolor jasnobursztynowy jest bardzo miłym zaskoczeniem, klarowne [5]
        Piana: średniopecherzykowa, biała, dziurawa, opada dość szybko, nie osadza się na szkle [3]
        Zapach: stęchło-slodowy [2]
        Smak: na pierwszym planie wyczuć moż lekką slodowość za , którą idzie niechmielowa gorzkawość, moim zdaniem za dużo środków chemicznym nie związanych piwem, dość cierpkie [2]
        Wysycenie: za duze [2.5]
        Opakowanie: puszka w zielonej tonacji, trochę za mało czytelna [3.5]
        Uwagi: chyba w Van Purze nie wiedzą co to jest świeży górski smak, a tym bardziej cóż to znaczy wypijalne piwo, więcej po to piwo nie sięgnę (aha, nazwa na puszce - Karpackie Pils)

Moja ocena: [2.35]
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Shlangbaum
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2005.03
          • 5828

Piwo się według mnie zmieniło. Dalej nie dał bym mu więcej niż 2.9 ale smak jest pełniejszy i pojawiła się wreszcie goryczka

P.S.
          Desperacko kupiłem na stacji benzynowej wracając do Krakowa z wojaży i nie widząc tam nic innego poza GŻ i Voltem

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Bekiesz
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2005.09
            • 140

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jak na tak słabe piwo to kolor dość ciemny,bursztynowy. [4]
            Piana: Znika bez śladu po 20 sekundach(rekord). [2]
            Zapach: Nie bardzo jest o czym pisać-lekko chmielowy,ale przy tym jakis nieświerzy. [2]
            Smak: Gorzko-kwaśne,z tym że nie jest to goryczka chmielowa,tylko jakaś taka zgniło-grejpfrutowa.Ponadto,w tle jakiś metaliczny smak(mimo że butelkowe). [1.5]
            Wysycenie: Wystarczające,obecne do samego końca,ale nijak to temu piwu nie pomaga. [3.5]
            Opakowanie: Ładny kapsel,niebrzydka etykieta,brak informacji o zawartości ekstraktu. [3.5]
            Uwagi: Kupione w Delikatesach całodobowych na rogu Al.Reymonta i Broniewskiego w Warszawie.Teraz żałuje.

Moja ocena: [2.05]
            Jutro to dzisiaj,tylko jutro.

Comment

• lukex
              Porucznik Browarny Tester
              • 2005.12
              • 262

ocena piwa

Piwo jest całkiem dobre w smaku , ładna smukła butelka , ma idealny smak lighta amerykańskiego(jak na warunki polskie)-cana też niezła -ale jedna rzecz jest niestety mocno do tyłu ---> to zawatosc gazu,jest bardz bardzo mała.Moja ocena to 4 - Ma mniej alc niż Ambrosius ale jest duzo duzo lepsze czego sczeze mówiąc się nie spodziwałem .

Comment

• Seta
                • 2002.10
                • 6964

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ładny - bursztynowy [4]
                Piana: Prawie brak, szybko znika. [2]
                Zapach: Kwaskowaty, metaliczny, średniawy... [3]
                Smak: w sumie nie wulgarny, goryczkowy ale nieprzeszkadzający w wypiciu , dość cienki i nieco kwaskowaty, ale bez większych posmaków [3]
                Wysycenie: dobre, utrzymuje się, drobne bąbelki [4]
                Opakowanie: wg. mnie brzydka etykieta, raczej nie zachęca... [2.5]
                Uwagi:

Moja ocena: [2.975]
                Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• babalumek
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.02
                  • 1207

Ocena z ARTomatu

Kolor: Trochę za ciemny jak na lekkie piwo, nie wiem czy to dobrze czy źle. [3.5]
                  Piana: Błyskawicznie znika. [1.5]
                  Zapach: Pachnie łagodnie "lekkim" piwem. [3.5]
                  Smak: Fakt - nieco wodnisty. Ale jednocześnie lekki, dobrze skomponowany, nie jest ta wodnistość jakaś przypadkowa. Brak goryczki. Oceniając jako lekkie piwo wypada nieźle. [4]
                  Wysycenie: Coś tam się dzieje, ale poniżej średniej. [2.5]
                  Opakowanie: Przeciętne - na zielono. Niczym się nie wyróżnia. [3]
                  Uwagi: Pierwszy raz piłem wodniste w smaku piwo i nie miałem o to żalu. Przydatne na przykład w celu leczenia kaca klinem - wchodzi idealnie!

Moja ocena: [3.425]
                  MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• j_wayne
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2005.10
                    • 27

Ocena z ARTomatu

Kolor: Dość ładny - ciemny jak na takie lekkie piwko. [4]
                    Piana: Jest grubopęcherzykowata i znika w błyskawicznym tempie. [2.5]
                    Zapach: Zapach jest bardzo łagodny w końcu to tylko lekkie piwko na pierwszym planie wybija się chmiel. [3]
                    Smak: Jak na takiego cieńkusza smak jest całkiem całkiem, choć może wkurzać ta nadmierna wodnistość domniemany przeze mnie ekstrakt to 9% Ogólnie mówiąc dość dobrze ułożony smak lekka goryczka współgra z lekką słodowością i niską zawartością alkoholu. Troszkę przypomina mi takiego wygazowanego żubra. [3.5]
                    Wysycenie: Powinno być zdecydowanie większe. [2.5]
                    Opakowanie: Opakowanie przeciętne, choć o niebo lepsze od poprzedniego. Kolorystyka utrzymana głównie w barwie zielonej, zwykła zwrotna brązowa butelka 0,5. [3.5]
                    Uwagi: Dość dobry cienias zakupiony bez kaucji za 1,45 Ogólnie można spróbować.

Moja ocena: [3.2]

Comment

• nek
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2006.03
                      • 43

Piwo jest nie do wypićia,tragedia!!!!!!!!!!!!!!

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23909

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nek
                        Piwo jest nie do wypićia,tragedia!!!!!!!!!!!!!!
                        a może trochę bardziej się wysilisz popierając jakimś konkretem swoje zdanie?
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Seta
                          • 2002.10
                          • 6964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                          Piwo się według mnie zmieniło. Dalej nie dał bym mu więcej niż 2.9 ale smak jest pełniejszy i pojawiła się wreszcie goryczka
                          Poprawiło się bez wątpienia. Ja dałbym mu nawet więcej niż 3
                          Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• MarcinKa
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2005.02
                            • 2736

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasny złoto żółty. Nic specjalnego, dość przeciętny i typowy. Nie razi zbyt jasnością. [3.5]
                            Piana: Średnia, ze średniej wielkości bąbelków. W miarę jednorodna. Dość szybko opada do grubego dywanika, który ładnie trzyma się do końca pozostawiając duże ślady na ściankach kufla. [4]
                            Zapach: Przeciętny, trochę nijaki zapach. Średnio mocny, trochę chmielowy i tyle. [3.5]
                            Smak: Chmielowy smak przechodzący w dość mocną goryczkę. Słodowe nuty strasznie blade, nikłe. Całość typowo koncernowa, gładka i bez jakichkolwiek smaczków. Płaski smak ale przynajmniej nie niedobry. Piwo na granicy wodnistości (po Belgii Jako Luzak wszystko wydaje się treściwe). [3.5]
                            Wysycenie: Mniej więcej takie jak powinno być. Może trochę mocniejsze by lepsze było. [4]
                            Opakowanie: Etykiety może bez fajerwerków, ale za to czytelne i w ładnej zielonej kolorystyce. Kapsel też fajny, dedykowany. Duży + za serię tak w etykietach jak i kapslach. – za powszechny brak zawartości ekstraktu. [4]
                            Uwagi: Płaskie w smaku i trochę nijakie piwo, ale w stosunku do jemu podobnych przynajmniej jest goryczka, jaki taki smak i raczej nie jest wodniste. Dobre gdy trzeba coś lżejszego. W porównaniu do poprzednich lat chyba jest trochę lepsze.

Moja ocena: [3.6]
                            To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• MarcinKa
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2005.02
                              • 2736

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta
                              Poprawiło się bez wątpienia. Ja dałbym mu nawet więcej niż 3
                              A mnie wyszło 3,6
                              To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• lifip
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2006.05
                                • 3

Ocena z ARTomatu

Kolor: ciemne złoto, przypomina barwą kolor hetbaty z cukrem [3]
                                Piana: może nie za wysoka, ale długo utrzymuje się 1centymetrowy kożuch z piany skutecznie chroniący piwo przed nadmiernym utlenieniem [4]
                                Zapach: bardzo mało wyrazisty, nie wybija się żadna ciekawa woń, ledwo wyczuwalny zapach chmielu [2]
                                Smak: dosyc zdecydowany smak, z pewną dawką goryczy i słodkim posmakiem [3]
                                Wysycenie: niezbyt duże nasycenie, w dodatku po wypiciu 1/3 piwa jest już znikoma jego widzialna ilość [2]
                                Opakowanie: może nie wspaniałe, ale w miarę gustowna zielona etykieta swoją prostotą powoduje, że butelka wygląda w miarę interesująco [3]
                                Uwagi: bez rewelacji, piwo w cenie średnio niskiej więc wielkich cudów nie można się spodziewać.można rzec poprawne :P

Moja ocena: [2.7]

Comment

Przetwarzanie...