Czy ktos z Forum a szczegölnie ze Slaska moze powiedziec gdzie te piwa Van Pur sa do nabycia-jakia siec sklepöw je prowadzi?
Van Pur, Karpackie Super Mocne
Collapse
X
-
-
Kupiłem w Bielsku na Cieszyńskiej w małym sklepiku 100metrów nad targowiskiem, cenę koło 2 zł.
Smak piwa przyzwoity, ale dopiero po paru łykach . Na początku stwierdziłem, że nie dam rady, ale dałem. W połowie szklanicy już całkiem dobre , ale to chyba za sprawa napięcia sięgającego 9Volt. Kolor bardzo ładny, piany prawie zero, gazu niewiele.
Fajne na szybki nokaut , po trzech straciłbym chyba świadomość.
Comment
-
-
Zakupiłem to piwo w małym sklepiku w równie małej miejscowości Zaklików niedaleko Stalowej Woli za ok. 2zł. Duży punkt za ładny kolor: złoty, wpadający w bursztyn. Ale na tym raczej koniec pochwał. Piany praktycznie brak, wysycenie marne. W smaku zbyt nachalnie czuć alkohol, poza tym jest strasznie słodkie. Zapach, jak i smak, alkoholowy. Z trudem się je pije. Pierwsze i ostatnie moje podejście do tego piwa.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Najmocniejsza strona piwa. Ciemozłoty, wpadajacy w bursztyn. [4]
Piana: Przez kilka chwil po przelaniu nawet niezła, drobnoziarnista, zbita, lecz trwa to bardzo krótko. Znika całkowicie. [2.5]
Zapach: Czuć przedewszystkim alkohol na tle słodu. Niezbyt przyjemny. [2.5]
Smak: Syrop. Słodkie niesamowicie, goryczki prawie brak. Smak czystego spirytusu dominuje nad całkoształtem. Coś w stylu tanich win. [1.5]
Wysycenie: Słabe, ale jakieś tam oznaki obecności dutlenku węgla są. [2.5]
Opakowanie: Fajny kształt butelki. Na etykiecie dumnie wyeksponowana zawartość alkoholu. Dedykowany kapsel. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [2.2]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn. Pasujący. [4]
Piana: Biała, średnioziarnista, utrzymuje się przeciętnie długo. [3]
Zapach: Słodowo - alkoholowy. [3]
Smak: Po pierwszym łyku bardzo chlebowy posmak jednak bardzo szybko zanika przechodząc w smak słodowy a następnie alkoholowy, który już utrzymuje się do końca. Lekka goryczka. [2]
Wysycenie: Początkowo bardzo duże po czym stopniowo zanika by na końcu w zasadzie przestać istnieć. [3.5]
Opakowanie: Przeciętne. Wyeksponowany woltarz piwa a brak informacji o ekstrakcie na kontretykiecie. Kapsel z nadrukiem. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [2.675]Last edited by YouPeter; 2006-02-08, 16:33.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnożółty,klarowny.Najlepsza rzecz w tym piwie. [4]
Piana: Żałośnie krótkotrwała.Znika bez śladu. [1.5]
Zapach: Mocno alkoholowy,choć słód też wyczówalny. [2]
Smak: Przede wszystkim czuć spirytus.Nieco chmielu w tle.Nachalna słodycz. [1.5]
Wysycenie: Podobnie jak w przypadku piany-nie ma o czym mówic. [1.5]
Opakowanie: Czarna konserwa,brak informacji o zawartosci ektraktu.I ten "świerzy górski smak"-żenada. [1.5]
Uwagi: Piwo do wypicia z popitką.Sukces w kręgach menelskich gwarantowany.
Moja ocena: [1.8]Jutro to dzisiaj,tylko jutro.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: nawet ładny, nie tak czerwony jak u ronina, ale ciemny pomarańcz. [4]
Piana: krótko, słabo i... tyle. szybko zapomina się, że była. [1.5]
Zapach: słodowy, z przewagą jednak wyraźnej nuty alk. [2]
Smak: jakbym pił tanie piwo z wlanym doń alkoholem w postaci nierozcieńczonej. [2]
Wysycenie: poprawnie poniżej przyzwoitej normy, ale to chyba najlepszy punkt tego piwa. [3.5]
Opakowanie: to tak, kapsel jest, etykietka ładnie przykejona jest, kulfoniasta czcionka na pierwszym planie z cyfrą 9 i znakiem % - więc informacja jest. no miodzo! [4]
Uwagi: pierwszy i ostatni raz kupuje coś z Van Pura!
Moja ocena: [2.225]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny bursztyn, bardzo ładny [4]
Piana: obfita i gęsta na początku, potem - jak zwykle - znika [3.5]
Zapach: mdło-słodkawy [2]
Smak: słodycz, słodycz i jeszcze raz słodycz + właściwy dla takich piw spirytusowy posmak + nutka słodowa [2.5]
Wysycenie: dobre [3.5]
Opakowanie: generalnie seria etylkiet "Karpackiego" przypadła mi do gustu. Kapselek do kolekcji [4]
Uwagi: Piwko kupione dla kapsla - nie ukrywam. Nie jestem fanem piwnych "mózgoj...ów", ale skoro społeczeństwo to pochwala - cóż zrobić...
Moja ocena: [2.625]Last edited by Czapayew; 2006-04-28, 07:51."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnożółty, klarowny [3]
Piana: początkowo gęsta, szybko siada, pozostawia osad na szkle a na powierzchni cieńki kożuszek [2.5]
Zapach: słodowo-chmielowy z nutą owocową [3]
Smak: lekko slodkawy potem intensywena goryczka, przyjemnie szczypie w podniebienie [3]
Wysycenie: poprawne, pracowało cały czas [3]
Opakowanie: ciemna barwa puszki z akcentami białe-czerwonymi informacje o piwie nie pełne [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [2.975]
Comment
-
-
Kolor: ładny, bursztynowy kolor.
Piana: biała, drobnopęcherzykowata, szybko znika.
Zapach: słodowy, wyczuwalny alkohol.
Smak: bardzo słodki, wyczuwalny posmak spirolu.
Wysycenie: bardzo słabe, marne oznaki bąbelek.
Opakowanie: tradycyjna szata graficzna dla Karpackiego, wyeksponowany woltaż, ładny kapsel.
Uwagi: można spróbować, jednak nie zamierzam ponownie pić. Ocena ogółem 2.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy. [4]
Piana: Nie za wysoka i nie trwała. [3]
Zapach: Słodowe akcenty przegrywają walkę z alkoholem. [2.5]
Smak: Podobnie czuć alkohol, ale tu pomaga nieco goryczka. Piwo odebrałem jako lekko kwaśne. [3.5]
Wysycenie: Przeciętne, a nawet nieco poniżej. W tego typu pPiwach nie jest to wielka wada. [3.5]
Opakowanie: Typowe dla serii Karpackich. [4]
Uwagi: Nie najlepsze piwo .
Moja ocena: [3.15]
Comment
-
-
I ja postanowiłem spróbować tego piwa, co gorsza razem z dziewczyną. Rozlaliśmy sobie zawartość na pół. Piana oczywiście znikła natychmiast. Zapach mocno alkoholowy, podobnie w smaku - właściwie tylko alkoholowa słodycz, wydawało mi się jakbym pił jakiś kiepski likier.
Po kilku łykach zrezygnowałem, patrzę na moją biedulkę i mówię jej że już nie musi więcej tego pić. Ona mi na to że nie jest takie złe i że da radę... Wyrwałem jej szklankę z ręki i pobiegłem do zlewu...To mój kolejny dobry uczynek w dniu dzisiejszymBirofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Z wszystkich mocnych piw powyzej 8% karpackie jest według mnie najlepsze.
Kolor ładny, Piany mało, smak może byc( ale tylko bardzo mocno schłodzone bo ciepłe smakuje jak denaturat) ogólnie zawsze se kupuje ze trzy i przed jakims koncertem a kumplami w parku... Mam sentyment do tego piwa i dużo wspomnień z nim zwiazanych...
Comment
-
Comment