Van Pur, Karpackie Super Mocne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Andi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.07
    • 1915

Czy ktos z Forum a szczegölnie ze Slaska moze powiedziec gdzie te piwa Van Pur sa do nabycia-jakia siec sklepöw je prowadzi?
    Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• baklazanek
      † 2014 Piwosz w Raju
      • 2001.08
      • 3562

W Gliwicach są dość często spotykane, koło Starego Browaru na ulicy Piwnej jest sklep monopolowy(naprzeciwko biedronki) w ,którym można zakupić komplet Karpackich.

Comment

• mark33
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.04
        • 3283

Kupiłem w Bielsku na Cieszyńskiej w małym sklepiku 100metrów nad targowiskiem, cenę koło 2 zł.
        Smak piwa przyzwoity, ale dopiero po paru łykach . Na początku stwierdziłem, że nie dam rady, ale dałem. W połowie szklanicy już całkiem dobre , ale to chyba za sprawa napięcia sięgającego 9Volt. Kolor bardzo ładny, piany prawie zero, gazu niewiele.
        Fajne na szybki nokaut , po trzech straciłbym chyba świadomość.

Comment

• Lacriferno
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2005.07
          • 783

Zakupiłem to piwo w małym sklepiku w równie małej miejscowości Zaklików niedaleko Stalowej Woli za ok. 2zł. Duży punkt za ładny kolor: złoty, wpadający w bursztyn. Ale na tym raczej koniec pochwał. Piany praktycznie brak, wysycenie marne. W smaku zbyt nachalnie czuć alkohol, poza tym jest strasznie słodkie. Zapach, jak i smak, alkoholowy. Z trudem się je pije. Pierwsze i ostatnie moje podejście do tego piwa.

Comment

• Lacriferno
            • 2005.07
            • 783

Ocena z ARTomatu

Kolor: Najmocniejsza strona piwa. Ciemozłoty, wpadajacy w bursztyn. [4]
            Piana: Przez kilka chwil po przelaniu nawet niezła, drobnoziarnista, zbita, lecz trwa to bardzo krótko. Znika całkowicie. [2.5]
            Zapach: Czuć przedewszystkim alkohol na tle słodu. Niezbyt przyjemny. [2.5]
            Smak: Syrop. Słodkie niesamowicie, goryczki prawie brak. Smak czystego spirytusu dominuje nad całkoształtem. Coś w stylu tanich win. [1.5]
            Wysycenie: Słabe, ale jakieś tam oznaki obecności dutlenku węgla są. [2.5]
            Opakowanie: Fajny kształt butelki. Na etykiecie dumnie wyeksponowana zawartość alkoholu. Dedykowany kapsel. [3]
            Uwagi:

Moja ocena: [2.2]

Comment

• YouPeter
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.05
              • 2379

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemny bursztyn. Pasujący. [4]
              Piana: Biała, średnioziarnista, utrzymuje się przeciętnie długo. [3]
              Zapach: Słodowo - alkoholowy. [3]
              Smak: Po pierwszym łyku bardzo chlebowy posmak jednak bardzo szybko zanika przechodząc w smak słodowy a następnie alkoholowy, który już utrzymuje się do końca. Lekka goryczka. [2]
              Wysycenie: Początkowo bardzo duże po czym stopniowo zanika by na końcu w zasadzie przestać istnieć. [3.5]
              Opakowanie: Przeciętne. Wyeksponowany woltarz piwa a brak informacji o ekstrakcie na kontretykiecie. Kapsel z nadrukiem. [3]
              Uwagi:

Moja ocena: [2.675]
              Last edited by YouPeter; 2006-02-08, 16:33.
              Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• Bekiesz
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2005.09
                • 140

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnożółty,klarowny.Najlepsza rzecz w tym piwie. [4]
                Piana: Żałośnie krótkotrwała.Znika bez śladu. [1.5]
                Zapach: Mocno alkoholowy,choć słód też wyczówalny. [2]
                Smak: Przede wszystkim czuć spirytus.Nieco chmielu w tle.Nachalna słodycz. [1.5]
                Wysycenie: Podobnie jak w przypadku piany-nie ma o czym mówic. [1.5]
                Opakowanie: Czarna konserwa,brak informacji o zawartosci ektraktu.I ten "świerzy górski smak"-żenada. [1.5]
                Uwagi: Piwo do wypicia z popitką.Sukces w kręgach menelskich gwarantowany.

Moja ocena: [1.8]
                Jutro to dzisiaj,tylko jutro.

Comment

• e-prezes
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19263

Ocena z ARTomatu

Kolor: nawet ładny, nie tak czerwony jak u ronina, ale ciemny pomarańcz. [4]
                  Piana: krótko, słabo i... tyle. szybko zapomina się, że była. [1.5]
                  Zapach: słodowy, z przewagą jednak wyraźnej nuty alk. [2]
                  Smak: jakbym pił tanie piwo z wlanym doń alkoholem w postaci nierozcieńczonej. [2]
                  Wysycenie: poprawnie poniżej przyzwoitej normy, ale to chyba najlepszy punkt tego piwa. [3.5]
                  Opakowanie: to tak, kapsel jest, etykietka ładnie przykejona jest, kulfoniasta czcionka na pierwszym planie z cyfrą 9 i znakiem % - więc informacja jest. no miodzo! [4]
                  Uwagi: pierwszy i ostatni raz kupuje coś z Van Pura!

Moja ocena: [2.225]

Comment

• Czapayew
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.10
                    • 1966

Ocena z ARTomatu

Kolor: ciemny bursztyn, bardzo ładny [4]
                    Piana: obfita i gęsta na początku, potem - jak zwykle - znika [3.5]
                    Zapach: mdło-słodkawy [2]
                    Smak: słodycz, słodycz i jeszcze raz słodycz + właściwy dla takich piw spirytusowy posmak + nutka słodowa [2.5]
                    Wysycenie: dobre [3.5]
                    Opakowanie: generalnie seria etylkiet "Karpackiego" przypadła mi do gustu. Kapselek do kolekcji [4]
                    Uwagi: Piwko kupione dla kapsla - nie ukrywam. Nie jestem fanem piwnych "mózgoj...ów", ale skoro społeczeństwo to pochwala - cóż zrobić...

Moja ocena: [2.625]
                    Last edited by Czapayew; 2006-04-28, 07:51.
                    "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
                    www.piwnekapsle.net

Comment

• rotmistrz
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2005.06
                      • 469

Ocena z ARTomatu

Kolor: ciemnożółty, klarowny [3]
                      Piana: początkowo gęsta, szybko siada, pozostawia osad na szkle a na powierzchni cieńki kożuszek [2.5]
                      Zapach: słodowo-chmielowy z nutą owocową [3]
                      Smak: lekko slodkawy potem intensywena goryczka, przyjemnie szczypie w podniebienie [3]
                      Wysycenie: poprawne, pracowało cały czas [3]
                      Opakowanie: ciemna barwa puszki z akcentami białe-czerwonymi informacje o piwie nie pełne [3.5]
                      Uwagi:

Moja ocena: [2.975]

Comment

• michioso
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2002.10
                        • 112

Kolor: ładny, bursztynowy kolor.
                        Piana: biała, drobnopęcherzykowata, szybko znika.
                        Zapach: słodowy, wyczuwalny alkohol.
                        Smak: bardzo słodki, wyczuwalny posmak spirolu.
                        Wysycenie: bardzo słabe, marne oznaki bąbelek.
                        Opakowanie: tradycyjna szata graficzna dla Karpackiego, wyeksponowany woltaż, ładny kapsel.
                        Uwagi: można spróbować, jednak nie zamierzam ponownie pić. Ocena ogółem 2.

Comment

• tunczyk7
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2006.12
                          • 12

Chociaz smak ma nienajlepszy (ten okropny posmak spirytu) paradoksalnie to jedno z moich ulubionych piw (ze wzgledu na moc ). po 4 takich czuje sie zarabiscie (choc ciutke przyciezko).

Comment

• grzech
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.04
                            • 4592

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bursztynowy. [4]
                            Piana: Nie za wysoka i nie trwała. [3]
                            Zapach: Słodowe akcenty przegrywają walkę z alkoholem. [2.5]
                            Smak: Podobnie czuć alkohol, ale tu pomaga nieco goryczka. Piwo odebrałem jako lekko kwaśne. [3.5]
                            Wysycenie: Przeciętne, a nawet nieco poniżej. W tego typu pPiwach nie jest to wielka wada. [3.5]
                            Opakowanie: Typowe dla serii Karpackich. [4]
                            Uwagi: Nie najlepsze piwo .

Moja ocena: [3.15]

Comment

• franekf
                              • 2004.06
                              • 944

I ja postanowiłem spróbować tego piwa, co gorsza razem z dziewczyną. Rozlaliśmy sobie zawartość na pół. Piana oczywiście znikła natychmiast. Zapach mocno alkoholowy, podobnie w smaku - właściwie tylko alkoholowa słodycz, wydawało mi się jakbym pił jakiś kiepski likier.
                              Po kilku łykach zrezygnowałem, patrzę na moją biedulkę i mówię jej że już nie musi więcej tego pić. Ona mi na to że nie jest takie złe i że da radę... Wyrwałem jej szklankę z ręki i pobiegłem do zlewu...To mój kolejny dobry uczynek w dniu dzisiejszym
                              Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
                              http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
                              Piwny Janusz bez Teku

Comment

• wyznawcakata666
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2007.12
                                • 6

Z wszystkich mocnych piw powyzej 8% karpackie jest według mnie najlepsze.
                                Kolor ładny, Piany mało, smak może byc( ale tylko bardzo mocno schłodzone bo ciepłe smakuje jak denaturat) ogólnie zawsze se kupuje ze trzy i przed jakims koncertem a kumplami w parku... Mam sentyment do tego piwa i dużo wspomnień z nim zwiazanych...

Comment

Przetwarzanie...
                                X