Bartek, Bartek

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

    #76
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
    Darku, piwo nie wali kanalizą od brudnych kranów - to jest infekcja piwa, która następuje w trakcie jego fermentacji.
    Jak najbardziej może walić.

    Miałem taką sytuację u siebie w restauracji tego lata. Primator Premium jasna 12tka, był w porządku przy podpinaniu beczki, po 10-14 dniach dawało kanałem strasznie. Także nie wypowiadam się na temat tego akurat Bartka, ale piwo jak najbardziej może się zakazić w stylu Canalos w instalacji, a nie w browarze.
    blog.kopyra.com

    Comment

    • Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

      #77
      O, tego nie wiedziałam, dzięki za poszerzenie mej wiedzy Tak czy siak, wątpliwe, żeby akurat Bartek miał tak strasznego pecha do niemytych instalacji, że gdzie go człek nie spróbuje, a próbowaliśmy w różnych miejscach, o czym już pisał Slav, w tym prosto z browaru i niestety od kilku lat było niepijalne w każdym przypadku.
      Last edited by Marusia; 2010-11-29, 11:32.
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

      www.wrowar.com.pl



      Comment

      • TomekPeisert
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2010.01
        • 181

        #78
        Czy ktoś się orientuje gdzie można dostać Bartka w Poznaniu?
        W ogóle gdzie go można kupić?

        Comment

        • Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

          #79
          Szukaj w Old School Pubie oraz w Cooliozum.
          W sklepie nie znajdziesz

          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

          Comment

          • TomekPeisert
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2010.01
            • 181

            #80
            Ok dzięki za szybki odzew.
            Co prawda wolę degustować w domu, no ale widać nie ma wyjścia.
            Muszę się więc wybrać tam gdzie napisałeś

            Comment

            • kony
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2005.08
              • 1701

              #81
              Kiedyś dawno temu, kiedy Bartek nadawał się jeszcze do picia był dostępny tylko w lokalu Metro na Wildzie. Czy jest wciąż, tego nie wiem bo Bartek to był jedyny powód żeby do tego lokalu się wybrać a od kiedy nie warto to się nie wybieram. Ostatnio, faktycznie mocno lansowany jest w Old School Pubie - czego zupełnie nie mogę zrozumieć, no ale o gustach się nie dyskutuje. Myślę, że tam najprędzej będziesz miał szansę go spróbować. Mogłeś też zawitać na giełdę w ostatnią sobotę, była okazja

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10769

                #82
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony Wyświetlenie odpowiedzi
                Kiedyś dawno temu, kiedy Bartek nadawał się jeszcze do picia był dostępny tylko w lokalu Metro na Wildzie. Czy jest wciąż, tego nie wiem bo Bartek to był jedyny powód żeby do tego lokalu się wybrać a od kiedy nie warto to się nie wybieram. Ostatnio, faktycznie mocno lansowany jest w Old School Pubie - czego zupełnie nie mogę zrozumieć, no ale o gustach się nie dyskutuje. Myślę, że tam najprędzej będziesz miał szansę go spróbować. Mogłeś też zawitać na giełdę w ostatnią sobotę, była okazja
                I podobno nie był kwaśny , co do Metra to chyba już tam Bartka nie leją
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • kony
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2005.08
                  • 1701

                  #83
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                  I podobno nie był kwaśny , co do Metra to chyba już tam Bartka nie leją
                  Ja nie zarzucam Bartkowi kwaśności, nie trafiłem na takiego. Dla mnie jest po prostu niedobry i basta

                  Comment

                  • ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23930

                    #84
                    informacje o działalności Browaru Bartek (tudziez jej kończeniu) wydzieliłem do nowego wątku:

                    Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                    Comment

                    • fxmach
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2008.07
                      • 1

                      #85
                      Od niedawna można dostać Bartka w Warszawie w lokalu Gramofon przy ul. Oboźnej 9 - 8zł za 0.5l. Smakuje wyśmienicie Mam nadzieję, że jednak browar nie zakończy działalności, bo jest to jedno z moich ulubionych piw.

                      Comment

                      • docent
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2002.10
                        • 5205

                        #86
                        Ocena z ARTomatu

                        Kolor: Jasne złoto wpadające w słomkę. Bardzo klarowny. Barwa nie zapowiada niczego ciekawego. [3]
                        Piana: Centymetrowa warstwa to jedyne na co stać Bartka. Oczywiście nietrwała. [2.5]
                        Zapach: Zapach zepsutego piwa, bodajże acetonowy. Okropność. [1]
                        Smak: Tu małe zaskoczenie, bo smak nie jest zepsuty. Tak jak sugerował kolor, to piwo jest lekkie, a wręcz cienkie. Żadnych ciekawych akcentów w smaku nie zauważyłem. Cała para poszła w te 6% alko...
                        Ten Bartek to klasyczny "sikacz" - w barwie, zapachu i smaku. Tyle, że pewnie w głowę odpowiednio trzepie. [3]
                        Wysycenie: Może być. [4.5]
                        Opakowanie: Próbowane z beczki w łódzkiej Piwotece. Szkła ani podkładek browar nie dostarczył, o co nie mam zresztą zbytnich pretensji. [4]
                        Uwagi: Słynnego Bartka spróbowałem po raz pierwszy i jeśli się nie zmieni jego profil smakowy, to zapewne też po raz ostatni.

                        Moja ocena: [2.375]
                        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                        Comment

                        • ecc81
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2008.10
                          • 79

                          #87
                          Ptaszki ćwierkają, że Bartek wznowił warzenie i jego tradycyjny lager już niedługo zagości w nalewakach

                          Comment

                          • TomekPeisert
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2010.01
                            • 181

                            #88
                            Czy wiadomo gdzie będzie można je zakupić?

                            Comment

                            • Sebus_p
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2010.08
                              • 3

                              #89
                              Napisałem już tego newsa w innym wątku...
                              Od dzisiaj można skosztować nowego Bartka z kija w Svejkowej Piwnicy w Poznaniu.
                              Przy nowym Bartku pomagał ponoć Szała, ten od Grand Championa 2011. Samo piwko to niepaster w 50litrowych kegach.

                              Comment

                              • leona
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2009.07
                                • 5853

                                #90
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ecc81 Wyświetlenie odpowiedzi
                                Ptaszki ćwierkają, że Bartek wznowił warzenie i jego tradycyjny lager już niedługo zagości w nalewakach
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sebus_p Wyświetlenie odpowiedzi
                                Napisałem już tego newsa w innym wątku...
                                Od dzisiaj można skosztować nowego Bartka z kija w Svejkowej Piwnicy w Poznaniu.
                                Przy nowym Bartku pomagał ponoć Szała, ten od Grand Championa 2011. Samo piwko to niepaster w 50litrowych kegach.

                                https://www.facebook.com/svejkowapiwnica

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X