Muszę się z tobą zgodzić. Odkąd RU "macza w nim palce" jest niepijalne. Zamiast tworzyć wirtualne piwa np. Rybnickie czy klony tego samego portera zajęliby się poprawą walorów smakowych swojego sztandarowego produktu.
Strzelec, Jasne Pełne
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: słomkowo-złoty standard [3.5]
Piana: nie za wysoka, ale w postaci cieniutkiego kożuszka utrzymuje się do końca [3.5]
Zapach: stanowczo za słaby, niemal niewyczuwalny [3]
Smak: przyjemnie orzeźwiający, z wyraźną goryczką, być może sprawia wrażenie nieco wodnistego, ale na lato - idealne [4]
Wysycenie: w normie [3.5]
Opakowanie: niezbyt oryginalne, za to od lat praktycznie niezmienne, utrzymane w biało-czerwonej kolorystyce [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.525]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jak dla mnie za jasny [3.5]
Piana: Na poczatku ładna. Pod koniec jedynie slady na szklance [3.5]
Zapach: Moje praktycznie bez zapachu [1.5]
Smak: Calkiem niezle. Lekka goryczka zostajaca na dlugo w ustach [4]
Wysycenie: Bąbelki jeszcze lecialy w góre po 40 minutach (1/5 piwa w kuflu) [4.5]
Opakowanie: ładnie wymalowana puszeczka [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.1]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: typowa słomka złamana jakąś dziwną domieszką [3.5]
Piana: bardzo mizerna na początku, znikła po pierwszych łykach [2.5]
Zapach: piwniczno-myszowaty jak to określił mój szwagier. A tak na serio, to ledwo wyczuwalna nutka skwaśniałem goryczki [2.5]
Smak: nieczęsto zdarza mi się krzywić w trakcie degustacji... Jakieś dziwne akcenty skwaśniałej goryczki, pozostawiającej nieprzyjemne uczucie suchości na podniebieniu [2.5]
Wysycenie: normalne, dobre, do końca czuć było na języku [4.5]
Opakowanie: nie lubię czerwonego koloru, a poza tym nie mam się tutaj do czego przyczepić. Poprawnie i schludnie, ale bez fajerwerków [4]
Uwagi: to samo, identyczne piwo oceniłem jako "Strzelec Mocne". Mam nadzieję, że puszki pomyliły im się przez przypadek...hm...
Moja ocena: [2.725]"Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, adekwatny do rodzaju piwa [3.5]
Piana: Na początku trochę ale szybko znika [3]
Zapach: Lekko chmielowy, ale słabo wyczuwalny [3.5]
Smak: Dość dziwny trochę kwaśny. [3.5]
Wysycenie: Na początku obfite, później nieliczne bąbelki [4]
Opakowanie: Przyjemny graficznie wzór. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.5]
Comment
-
-
Zdecydowałem się na podniesienie mojej wcześniejszej noty, ponieważ "Strzelec" mocno się ostatnio poprawił. Warki są ustabilizowane na tym samym poziomie, bez nieprzyjemnych niespodzianek."Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, czysty i klarowny. Nijak się ma do słomki z ubiegłego roku. [4.5]
Piana: niestety, tutaj nie widać poprawy. Bardzo mizernie, pomimo wielkiego zaangażowania z mojej strony, aby cokolwiek wydobyć. [2.5]
Zapach: mało intensywny, słodowo-chmielowy. [3.5]
Smak: znaczna poprawa, nie ma żadnych obcych akcentów. Piwo jest poprawne, dominuje słodowość z lekką goryczką. [3.5]
Wysycenie: Mocna strona tego piwa, bąbelki przyjemnie szczypią w język. Nawet po długim postoju nic się nie ulotniło w atmosferę. [4.5]
Opakowanie: No cóż, nie wysili się spece od wizerunku. Prosta jak drut szata graficzna w czerwonej tonacji. [3.5]
Uwagi: Data ważności 19.10.2008, cena niewiele ponad 2 zł w Carefourze.
Moja ocena: [3.5]"Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty przyzwoity. [3.5]
Piana: Przez chwilę godna, biała, gęsta i wysoka. Po minucie... NIC. [2.5]
Zapach: Niezbyt mocny, słodowy. [3]
Smak: Tępawa goryczka, poza tym smaku (-ów) brak... . [2.5]
Wysycenie: Przyzwoite, no i co z tego...? [3.5]
Opakowanie: Poprawne czerwone ze złotymi dodatkami, do tego dziwny be-żowy (brrr...) kapsel, brak info o ekstrakcie. [3]
Uwagi: Jak trzeba wypić, to się wypije, ale w zasadzie "no fun"...
Moja ocena: [2.8]
Comment
-
-
Piana: średnioobfita, biała, zostawia ślady na szkle.
Kolor: złocisty.
Zapach: typowy, słodowy, ale bardzo słaby.
Wysycenie: średnie.
Smak: poprawny, nie wyczuwam żadnych wad. Nie jest za słodkie, nie jest też niedochmielone. Jest wyraźna goryczka, jest jakaś słodowość, ale wszystko to bez jakiegoś błysku.
Opakowanie: ładne, czytelne, trochę trąci Warką Jasną, ale bez przesady.
Poprawne, przeciętne piwo, w ładnej szacie graficznej i niskiej cenie (bodajże 1,65zł).
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, jak dla mnie ok [4]
Piana: Pojawiła się chwilę po nalaniu i zaraz znikła. W zasadzie to piany w tym piwie nie było [1.5]
Zapach: Lekko słodowo - chmielowy, ale ogólnie mało wyrazisty [2.5]
Smak: Na początku czuć lekką goryczkę, trochę orzeźwiający, niemniej im bliżej końca piwa tym smak bardziej mdły i nijaki, przpominający wodę z chmielem. [2.5]
Wysycenie: W sam raz [3.5]
Opakowanie: Czerwona puszka z dużym napisem strzelec i strzelającym z łuku pegazem, marka rzuca się w oczy. Brak informacji o ekstrakcie [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [2.575]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zajraf Wyświetlenie odpowiedziCzerwona puszka z dużym napisem strzelec i strzelającym z łuku pegazem, marka rzuca się w oczy.
Pegaz to koń ze skrzydłami.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pilsowe złotko. [4]
Piana: Dość niska i szybko opada. [2.5]
Zapach: Silny, słodowy z lekką chmielowością. Ot, taka koncernówka. [3.5]
Smak: W smaku dominuje słodowość, potem przez chwilkę czuć lekką chlebowość i wreszcie niezbyt mocną goryczkę. Nawet nie takie złe. [3.5]
Wysycenie: Bardzo wysokie, ale tu pasuje. [5]
Opakowanie: Czerwona puszka. Wzornictwo nawet przyjemne dla oka, ale kolorystyka i wrażenie ogólne za bardzo przypominają Warkę. [3]
Uwagi: Bardzo dobry stosunek ceny do jakości - 1,89 zł w Carrefourze.
Moja ocena: [3.475]Ostatnia zmiana dokonana przez Twilight_Alehouse; 2009-09-03, 22:07.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, klarowny. [5]
Piana: Średniopęcherzykowa, podczas nalewania ładna powstaje, później jednak zanika tworząc wysepki. [3]
Zapach: Słodowo-chmielowy, nic szczególnego nie na się wywąchać. [3.5]
Smak: Smak nie zwala z nóg. Można poczuć słód oraz słabszą goryczkę podobną do tanich piw. Na szczęście ta goryczka, jest na granicy pijalności. [3]
Wysycenie: Trochę wyższe niż powinno być. [3.5]
Opakowanie: Grafika niby prosta a na szczęście nie tandetna. Brak podania ekstraktu. [4]
Uwagi: Piwo jest pijalne, a to jest zaskoczenie patrząc na cenę. Jak widać tanie piwo nie musi wykrzywiać gębą na wszystkie strony świata.
Moja ocena: [3.35]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Przeciętny, poprawny [2.5]
Piana: Na początku dość obfita, potem znika. [2.5]
Zapach: Słaby zapach chmielu. I coś kwaśnego [2]
Smak: Przeraźliwie płytki smak. Goryczka i kwaśność wody gazowanej. Strasznie wodniste. [1.5]
Wysycenie: Zdecydowanie za wysokie [2]
Opakowanie: Niskobudżetowa i brzydka pucha. Opakowanie sugeruje produkt niskiej jakości. [2]
Uwagi: Zakupione w ramach poznawania nowych piw. NIgdy do tego piwa nie wrócę.
Moja ocena: [1.875]
Comment
-
-
No to kolejny koncerniaczek, ale z browaru regionalnego
akurat trafiła się butelka (1,69 zł)
Aromat - delikatny słód, a nawet trochę chmielu
barwa - klasyczna, jasne złoto,
piana - klasyczna, szybko znika do cieniutkiego wianuszka, na szkle nic nie pozostawia
wysycenie - wysokie
smak - delikatny słód z dość wyraźną goryczką.
Bez jakiś wad i bez uniesień wypite. No może jedna wada - nazwa pełne to jest na wyrost. Trochę puste w smaku. Do gaszenia pragnienia w lecie może być.
Comment
-
Comment