W sklepach mojej dzielnicy, pomimo ustawy, nadal królują karteczki. Nie jest łatwo zdać butelkę. Trudniej niż niejeden egzamin
Van Pur, Edel Meister
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
Re: Edelmeister Pilsener - Browary Bydgoskie "Kujawiak".
adam16 napisał
Niby to samo piwo. W sklepie zwruciłem uwagę na nie dlatego że było "wymieszane" z produktem Van Pura. Taki sam wzór etykiety, tyle że w wersji "okrągłej". A zamiast "złotka" jest krawatka. Zawartości ekstraktu i alkoholu identyczna jak u Van Pura.
Jak już napisałem, niby to samo piwo ale EdelMeister Kujawiaka, jest o niebo lepszy. Bujna piana, ładny zapach i smak kojarzący się z Żywcem. Polecam.
Ciekawe tylko, który browar będzie kolejnym producentem Edelmeistra
A następnym producentem tego piwa będą zapewne Browary Królewskie Warszawskie - wszak też należą do grupy Brau Union Polska.Last edited by Cezar; 2002-01-14, 10:54.
Comment
-
-
Odp: Re: Edelmeister Pilsener - Browary Bydgoskie "Kujawiak".
Cezar napisał(a)
A następnym producentem tego piwa będą zapewne Browary Królewskie Warszawskie - wszak też należą do grupy Brau Union Polska.
Co się zaś tyczy samego piwa - kwalifikuje je jako "saperskie" - drugi raz nie kupię. Całkowity brak smaku, piany i jeszcze paru cech piwu właściwych."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Odp: Odp: Re: Edelmeister Pilsener - Browary Bydgoskie "Kujawiak".
Czapayew napisał(a)
No i są. Na kontrze piwa zakupionego wczoraj widnieje Warszawa, Grzybowska 58.
.
"Producent : Brau Union Polska , Warszawa Grzybowska 38".
Ze względu na kapsel , piwo to być może jest robione w Bydgoszczy.
Nie ma przecież informacji , że piwo to jest robione w Browarach Warszawskich.
Piwo można wypić w upalne dni , gdy się je b. mocno schłodzi , i wtedy smakuje.piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
Na kapslu brak jest jakichkowiek oznaczeń mogących sugerować miejsce produkcji - człek się może pomylić."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
EdelMeister 10,4 % wag. Na kontrze adres: Warszawa, ul. Grzybowska 58
Nie jest rewelacyjne. Butelka ładna, etykieta przyciąga (dlatego kupiłem). Zdziwiła mnie cena (1.90) i nastawiła ostrożnie. W smaku wyczuwa się dziwne (anyżowe?) nutki a zapach z kufla nie uprzyjemnia degustacji. Nasycenie słabiutkie, piana opada szybko ale zostawia kręgi na szklance (nim opadnie )
Comment
-
-
msha napisał(a)
B]). Zdziwiła mnie cena (1.90) ) [/B]
Bez problemu są dostępne : Van Pur , Keiser , Królewskie .
Edelmeister kosztuje tu 1.70 - 1.175złpiwoppns@wp.pl
Comment
-
-
Czapayew napisał(a)
Na kapslu brak jest jakichkowiek oznaczeń mogących sugerować miejsce produkcji - człek się może pomylić.
Nie zarzucam Ci braku umiejętności w rozróżnianiu piw, ale jedynie
udzieliłem informacji , że widziałem taki kapsel na piwach z Bydgoszczy. Wywnioskowałem stąd , że Edelmeister warzony jest w Bydgoszczy. A poza tym uważam , że Edelmeister to przyzwoite piwo ,
szczególnie na upały.piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
Edelmeister Pilsener wersja puszkowa, warzone i napełnione w Browarach Warszawskich "Królewskie". Spodziewałem się beznadziei, a otrzymałem całkiem przyzwoite piwo, jak na tak niską cenę (1,89 zł - sklep Lewiatan). Piana niczego sobie, gaz przyzwoity, smak goryczkowaty, lecz jednak trochę wodnity. Typowe piwo lekkie, orzeźwiające. Moja ocena 3,5.Mniej alkoholu w piwach !!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Comment