Van Pur, Edel Meister

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • rotmistrz
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.06
    • 469

Ocena z ARTomatu

Kolor: zlcisty, klarowne [3]
    Piana: duże pęcherzyki, biała szybko siadla kożuszek dziurawy [2]
    Zapach: lekko czuć metalem, brak aromatow piwnych [1.5]
    Smak: wodnisty, lekka goryczka nic po za nia [1.5]
    Wysycenie: zerowe, [1]
    Opakowanie: zielona pucha, nieciekawa informacje o piwie nie pełne [2.5]
    Uwagi: zapomnieć o nim jak najszybciej - Koźlak eksportowy BOSSA na poprawę humoru

Moja ocena: [1.65]

Comment

• Gambrinus
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2001.06
      • 696

Zielona butelka 0.66l. za $2.19. Podobne do,Van Pura Classic, ale jak dla mnie nieco lepsze - mimo nizszej zawartosci alkoholu jest nieco pelniejsze w smaku, wyrazniej czuc slod, piana rowniez byla odrobine trwalsza. Zupelnie poprawny lekki pils. 4- (2-5)
      Popieraj małe browary!!!
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• wrednyhawran
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2010.07
        • 1784

Nie wiem skąd taka długo przerwa w komentarzach, najwidoczniej to piwo powróciło na rynek po kilkuletniej nieobecności.
        Spotkałem je dziś w Biedronce, sprzedawane w czteropaku zgrabnych puszeczek 0,33l, rzadko spotykany widok na rodzimym rynku piwnym. Cena 4,99zł. Kupiłem na spróbowanie, później dorzucę moją opinię i zdjęcie.

Aha, piwo ma teraz 4,5% alk.
        Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
        Małe Piwko Blog
        Małe Piwko Blog na facebooku
        Domowy Browar Demon

Comment

• funky83
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2009.07
          • 136

Też dziś zakupiłem i jak widzę wcześniejsze komentarze to aż boję się otworzyć... Oby od tamtych czasów coś się zmieniło. Ale też i po tym producencie nie ma się co spodziewać jakichś pyszności. Że też nie spojrzałem na zgrzewce kto to popełnił...

Comment

• wrednyhawran
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2010.07
            • 1784

Ja się odważyłem i kupić i otworzyć i nawet wypić chociaż wiedziałem co mnie może czekać

Dla mnie piwko jest miłym zaskoczeniem, bo bałem się, czy w ogóle będzie wypijalne, a okazało się całkiem przyjemnym leciutkim, nawet momentami chmielowym lagerem przywodzącym mi na myśl miłe wspomnienia z południowo-zachodnich krajów Europy. Puszki też swoją objętością nawiązują do moich skojarzeń.
            Całkiem smaczne, lekkie piwko na upały z fajną delikatną goryczką. Miła odskocznia od ciężkawych typowych polskich pilsów. Cena też zachęca, opakowanie poręczne (można bez obaw popijać w miejscu publicznym i jak na cenę i VanPura całkiem oryginalne i ładne.
            Attached Files
            Małe Piwko Blog
            Domowy Browar Demon

Comment

• funky83
              • 2009.07
              • 136

Potwierdzam komentarz wrednego Całkiem ok się piło. Piwko lekkie i jako tako nachmielone. Wiadomo - bez fajerwerków, ale za tą cenę jak najbardziej do zaakceptowania. Van pur chyba był zmuszony się trochę postarać, bo napisy na puszce są prawie w połowie języków Europy zachodniej, co może świadczyć, że jest exportowane gdzieś do sieci handlowych w tych krajach. Również sam rozmiar puszek bardziej pasuje do tychże krajów, niż do polskich tradycji

Comment

• dipeone
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2010.05
                • 741

A w rumskich Biedronkach ani śladu po tym piwie. Leżajsk Mocny też był króciutko (chociaż ostatnio się pojawił na chwilę). Jakaś dyskryminacja? : ) Ktoś wie czy Edelmeister ma być na stale w całej sieci?

Comment

• Promil03
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2007.10
                  • 2833

Nie wiem o co chodzi, ale to piwo ma dwa wątki na Browar.biz: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=40486.
                  W DP jest tylko ten Edel Meister, do którego podałem linka. W tym temacie nie mam nawet możliwości zmienienia parametrów. Może ART albo Pendragon zrobią z tym porządek.

Comment

• gryzli
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2005.10
                    • 24

Dopowiem tylko, że zgadza się, omawiany tutaj Edelmeister jest sprzedawany również za granicą, na pewno we Włoszech.

Comment

• gryzli
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2005.10
                      • 24

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dipeone Wyświetlenie odpowiedzi
                      A w rumskich Biedronkach ani śladu po tym piwie. Leżajsk Mocny też był króciutko (chociaż ostatnio się pojawił na chwilę). Jakaś dyskryminacja? : ) Ktoś wie czy Edelmeister ma być na stale w całej sieci?
                      U mnie w Biedronkach (jedna mała, druga duża) również nie ma ani Edelmeisterów, ani Leżajsków Mocnych. Leżajski Mocne były przez chwilę, wtedy gdy była puszka na 15 lat Biedronki.
                      Też chciałbym się dowiedzieć od czego zależy dostępność Leżajsków Mocnych w Biedronkach.

Comment

• szefunio
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2007.01
                        • 481

Sprzedawałem to piwo w 2003 roku i zainteresowanie było duże. Pewnie ze względu na cenę. Jedyna zmiana to puszka 0,33 - wtedy była tylko 0,5.
                        Robię to co lubię - produkuję piwo.

Comment

• wrednyhawran
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2010.07
                          • 1784

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedzi
                          Nie wiem o co chodzi, ale to piwo ma dwa wątki na Browar.biz: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=40486.
                          W DP jest tylko ten Edel Meister, do którego podałem linka. W tym temacie nie mam nawet możliwości zmienienia parametrów. Może ART albo Pendragon zrobią z tym porządek.
                          No właśnie ja też nie wiedziałem, który wątek dotczy tego piwa, ale nazwa pisana łącznie przekonała mnie do zamieszczenia postu tutaj.
                          Faktycznie dobrze byłoby połączyć oba wątki, zaktualizować parametry i dodać możliwość oceny z Artomatu.
                          Małe Piwko Blog
                          Domowy Browar Demon

Comment

• chitos
                            • 2009.02
                            • 195

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasnozłoty, klarowny. [4.5]
                            Piana: Drobnopęcherzykowa, do końca utrzymuje się warstewka na piwie. [4]
                            Zapach: Słód ze słabszym chmielem. [3]
                            Smak: Słodowy, pojawia się też smak chmielu aromatycznego. [3.5]
                            Wysycenie: Wysokie, mogło być trochę niższe. [3.5]
                            Opakowanie: Przyjemna w wyglądzie puszka, poza ekstraktem informacje są podane. [4.5]
                            Uwagi: Dobre piwo jak na Van Pura.

Moja ocena: [3.475]

Comment

• Javox
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2009.11
                              • 6403

No i wątków przez lata nie połączono...

Ostatnio przejazdem z północy zahaczyłem o jakieś Polo... brałem czego jeszcze nie piłem...

Zielony PET jedno litrowy też się załapał...

Piwo okazało się całkiem znośne... nie było za słodkie i miało poprawiający odczucia posmak zbożowy...

Na plus oczywiście spora, powoli opadająca pianka...
                              Attached Files

Comment

• Mario_Lopez
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2009.08
                                • 991

W krakowskim Realu dostępne w wariantach PET 1 litr oraz 1,5 litra.

Cena półtora litrowego to całe 4 złote i 49 groszy

Za taką cenę można śmiało wypić, ba, nawet odrobinę chmielu można wyczuć
                                Last edited by Mario_Lopez; 2013-10-31, 17:42.
                                Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
                                Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

Przetwarzanie...
                                X