Zamkowy, Żywiecki Porter
Collapse
X
-
Właśnie sobie popijam owe piwo. Zapach to głównie kawa, natomiast smak to gorzka czekolada i dużo paloności.Piana nie jest jakoś trwała, ale robi dobre wrażenie. Alkohol słabo/prawie wogóle wyczuwalny.
Co do żelaza, w smaku nic nie wyczułem, ale po waszych postach zrobiłem test skórny - zawiało starymi monetami.Ale póki nie ma tego w smaku to mi to nie przeszkadza, polecam!
Comment
-
-
Warka 11.01.2015
kupione w Tesco za 3,39zł czy coś koło tego
Piana szybko znika, metal jest tylko w teście skórnym, w smaku go nie wyczuwam
Za to jest kawa, lukrecja, wiśniówka, Alkohol dobrze ukryty,. Młode piwo a już jest całkiem nieźle.
gdyby nie to przerdzewiałe wiaderko w aromacie byłoby całkiem fajnie.
Za taką cenę REWELACJA
Trzeba dokupić.
Wydawało mi się, że ta warka jest lepsza od tej 31.01.2015
Comment
-
-
Sam jestem w szoku tą ceną.
brak takiej promocji w ulotkach, nawet cenówka jest biała ,a nie żółta jak zawsze kiedy jest promocja.
Dziś podejdę po pracy po jeszcze kilka sztuk to sprawdzę, bo zdawała mi się że dynda tam plakietka -15% taka jak przy niektórych piwach.
Cena 3,39 albo 3,69zł nie więcej
Zaraz sprawdzę bo pisałem o tym chyba w promocjach piwnych
-----------edit---------
Nie wiem czy już było ale w naszym TESCO
ŻYWIEC PORTER stoi sobie po 3,39zł plus 0,35gr butelka
Cenówka nawet nie jest żółta czy promocyjna tak jak kiedyś była (a wtedy piwo kosztowało 3,99zł)Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2014-03-17, 12:11.
Comment
-
-
wypiłem trzecią butelkę 07.12.2014 i doszedłem do wniosku że albo coś ze mną nie tak, albo są różne partie tego piwa, data ta sama a w jednym z trzech było żelazo w pozostałych dwóch brak, nawet skórę posmarowałem ze zdziwienia tym piwem i dalej nicOstatnia zmiana dokonana przez Mocho; 2014-03-18, 15:03.
Comment
-
-
I tak piję właśnie warkę 21.02.15r
Kolor standard
Piana przyzwoita, dość szybko opada ...ale łatwo daje się wzbudzić.
Aromat nie jest zbyt intensywny...delikatna paloność , kawa,nuty kwiatowe i niezbyt przyjemy alkohol.
W smaku całkiem delikatne , aksamitne ,kawowo czekoladowy posmak,karmel,paloność ...momentami kwaskowatość..ale taka niezbyt przyjemna,alkohol mocno wyczuwalny.
Niestety jest też posmak metalowy .
Niezbyt mi ta warka coś podchodzi...dużo gorsza w porównaniu do tej 11.01.15r .
Mam jeszcze jedną butelkę, więc jutro jeszcze ją przetestuję, ale tej warki nie polecam.
Comment
-
-
Czyli niestety im dalej w las tym gorzej.
w grudniowych metalu było mało lub wcale. W styczniowych metalu coraz więcej: często w teście skórnym w zapachu tylko czasami.
W lutym zaczyna się .....
jak znajdę ta lutową w dobrej cenie to zakupię na testy. Choć samych Żywców Porterów mam w domu już z 20sztuk.
a dokupuję nadal
dekiel
bo moim ulubionym stylem jest konkretny pils, a jego w lodówce brak. Są tylko ze 2 pilsopodobneOstatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2014-03-18, 22:22.
Comment
-
-
Często też jest tak,że niby ta sama partia a butelki się znacznie od siebie różnią jak już tam ktoś napisał. Nie wiem od czego to zależy, ale w tak wielkim koncernie to może być sporo pomyłek.
Ja tylko skocze do Tesco i jak będzie ta partia 11.01.15 to kupię z 20 buteleczek na zapas.
Comment
-
-
Warka 21.12.2014
kolor: jak zawsze
Piana słabiutka, szybko znika
Aromat: kawa, paloność, karmel, lekka suszona śliwka
SMAK:alkohol dobrze schowany, przeszkadza troszkę metaliczność na końcowym posmaku. Brakuje jeszcze wiśniówki i pralinek, ale jak na takie "młode" jest już całkiem nieźle.
Wydaje mi się też bardziej słodkawe jak zazwyczaj, albo moje podniebienie zaczyna się przyzwyczajać do porterowego smaku.
Ta warka po wypiciu 25% zawartości pokalu, smakowała mi jak w miarę mocna czarna i słodka kawa. Posmak lukrecji i czarnego chleba.
Poszło dość gładko i szybko.
Powolutku odchudzam czarne zapasy. W końcu zima już nie wróci :]
Comment
-
-
Warka 10.10.14
kolor standard
piana gęsta kremowa. lecz szybko znika..ale dolewając i wzbudzając jakoś to jest
w zapachu suszone owoce, palone aromaty, karmel, i bardzo intensywna wiśnia w czekoladzie.Alkohol jest tutaj dość mocno wyczuwalny, tylko w tym przypadku o dziwo mi nie przeszkadza ponieważ dobrze komponuje się z tą wiśnią w czekoladzie.
W smaku bardzo podobnie..intensywna wiśnia w czekoladzie połączona z alkoholem,posmak kawy i suszonych owoców, delikatna kwaskowatość.Piłem już tą partię jakiś czas temu i muszę stwierdzić, że piwo się całkiem fajnie układa i z wielką chęcią zdobył bym na leżakowanie parę buteleczek z tej warki.
Fakt zimy już nie będzie, ale w lato też lubię się napić dobrego porteru
Comment
-
-
Pije drugą butelkę tej partii 21.02.14r
No i tak jak za pierwszym razem.Nie jest zbyt dobrze, mało intensywna, alkoholowa, niepoukładana.
Lepiej pić zimniejszą niż standardowo,wtedy nie wychodzi tak strasznie alkohol i jest całkiem pijalna.
Ogólnie nie polecam tej partii.
Comment
-
-
21.02.14r
Comment
-
Comment