Zamkowy, Żywiecki Porter
Collapse
X
-
W 2014 lutowa była, a dokładnie 07.02.2014. Nie wiem czy coś z lutową '14 datą jeszcze wydano. Przeważnie chyba jest jedna na miesiąc.
Mam jeszcze z tej już "miniętej" warki 6 małych butelek i jedną dużą. Niech sobie jeszcze leżą
Całkiem smaczny wypust.
Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2014-03-27, 10:55.Comment
-
Szkoda, że ja takich zapasów nie mam.Ja też strasznie dużo kasy wydaje na wszelkiej maści ipy sripy itd. I potem nawet jak trafi się promocja i chce zrobić zapas to w portfelu pusto...
Można mówić różne rzeczy, ale ciężko jest w sklepie znaleźć lepszy porter od tego.Dla mnie jedyną alternatywą jest Łódzki, którego jest jak na lekarstwo w mojej okolicy..Comment
-
Są jeszcze z 2-3 podobnej maści jak ten żywiecki, ale cenowo stoją wyżej i gorzej z dystrybucją.
Zapasy sięsame robią, bo co chwile jakaś promocja na tego żywca to żal nie kupićComment
-
Dla mnie w Top5 óglnodostępnych porterów obok Warmińskiego, Komesa, Łódzkiego i Granda.
W stosunku jakość-cena bezprzecznie 1 miejsce, bo od Granda (któremu cenowo jest do niego najbliżej) jest w tym momencie o klasę (jak nie o dwie lepszy).Ostatnia zmiana dokonana przez Rogerson; 2014-03-27, 14:01.Comment
-
W najbliższym Kauflandzie warka z datą 13.03.2015 i tylko ta (promocja 6x0,33). Ktoś może próbował tej warki? Bo nie wiem, czy brać, czy pojeździć za inną warką, inny Kaufland mam dość niedaleko. Piwo choć dobre, to bardzo nierówne...Comment
-
Może być kiepsko, patrząc po wcześniejszej warce....lepiej poszukaj wcześniejszych partii...szkoda ryzykować.Comment
-
No to się skusiłem (warka 13.03.2015) i taka sobie ta warka. Smak zdominowany przez bardzo cierpką owocowość wpadającą na finiszu w zalegającą goryczkę. Alkohol niestety wyczuwalny. Tragicznie nie jest, ale bywało dużo lepiejComment
-
Mam właśnie na tapecie tę lutową warkę (21.02). Aromat wybitnie czekoladowo-kawowy, alkohol niewyczuwalny, nuta dolna troszkę płaska. W smaku bardzo łagodny, mocno palony, z wyraźną goryczką porter, nie czuć ani żelaza, ani nadmiernego alkoholu (alkohol na poziomie 7,2-7,5%). Piwko pełne, lekko stout'owe nawet (przez aksamitność). Butelka naturalnie duża, kupowana dziś we FRAC'u.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
No to wracając dziś do domu wypada kupić.
btw. pewnie to żona znowu kupiła Ci ten ciemny "deser" na wieczór ?:]Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2014-04-04, 10:38.Comment
-
Żona akurat w pracy, Rodzice przynieśli, bo byli we FRAC'u a ja zszedłem im zakupy przynieść.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
No to rodzinka Cię rozpieszcza :]
W tesco obecnie (i chyba już na dłużej) są tylko małe buteleczki po 2,99złComment
-
Piwo już się troszkę ogrzało, dodatkowo piję z nonic'a, którego dostałem od Fuller'sa i powiem, że robi się bardziej aksamitne, tzn. nie ma tego szczypania, jakie było w poprzednich warkach, przypomina bardziej starego dobrego Żywca sprzed lat.Mały porterek-przyjaciel nerekComment