Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin
Wyświetlenie odpowiedzi
Zamkowy, Żywiecki Porter
Collapse
X
-
Mam z L na początku kodu pod datą. Faktycznie jakby zwiększyła się dostępność portera w sklepach w stosunku do poprzedniego roku. Nie śledzę tych kodów na bieżąco, ale czy ktoś ma informację, że butelki tłoczone Żywca wychodzą z innej niż żywieckiej rozlewni?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marqqq Wyświetlenie odpowiedziRównie dobrze może pisać że w Leżajsku. To że pisze w wątku nic nie znaczy.
W niczym to nie wyklucza możliwości warzenia w Żywcu.
Leżajsk jest browarem do "tłuczenia" masówki. Prędzej uwierzę, że porter jest z Elbląga niż z Leżajska, ale i tak uważam to za nieekonomiczne. Lepiej przenieść markę nie premium do któregoś z browarów w Polsce niż markę premium jak porter z całym związanym z tym inwentarzem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marqqq Wyświetlenie odpowiedziW niczym to nie wyklucza możliwości warzenia w Żywcu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziDzięki B. za cynk o warkach
Jutro zakupię dwie majowe za 7zł
Warka 27.05.2018 ma inną krawatkę. Kształt ten sam, troszkę kosmetycznych zmian w rozstawieniu informacji. Litery są teraz śnieżno białe, a w składzie pojawił się "ekstrakt z chmielu".
07.05.2018 po staremu krawatka
Obie warki względnie do siebie podobne z lekką przewagą 27 maja
Bardzo czekoladowe, kawowe i średnio mocno palone. Alkohol obecny, ale nie ryje podniebienia. Metalu jakoś specjalnie nie szukałem, a gwoździe same nie kuły po języku.
Dokupiłem po sztuce z tych warek i zjazd do piwnicznej szafy.
[Teoria spiskowa mode on] zmiana koloru czcionki oraz dodanie ekstraktu chmielowego do składu to objaw pochodzenia porteru z Żywca? [Teoria spiskowa mode off]Last edited by dlugas; 2016-12-20, 10:56.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziale czy ktoś ma informację, że butelki tłoczone Żywca wychodzą z innej niż żywieckiej rozlewni?
Ot taka kulawa kontrola jakości w Leżajsku :]
ale to przypadek, a nie norma.Last edited by dlugas; 2016-12-20, 11:01.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzikupione i zaaplikowane
Warka 27.05.2018 ma inną krawatkę. Kształt ten sam, troszkę kosmetycznych zmian w rozstawieniu informacji. Litery są teraz śnieżno białe, a w składzie pojawił się "ekstrakt z chmielu".
07.05.2018 po staremu krawatka
Obie warki względnie do siebie podobne z lekką przewagą 27 maja
Bardzo czekoladowe, kawowe i średnio mocno palone. Alkohol obecny, ale nie ryje podniebienia. Metalu jakoś specjalnie nie szukałem, a gwoździe same nie kuły po języku.
Dokupiłem po sztuce z tych warek i zjazd do piwnicznej szafy.
[Teoria spiskowa mode on] zmiana koloru czcionki oraz dodanie ekstraktu chmielowego do składu to objaw pochodzenia porteru z Żywca? [Teoria spiskowa mode off]
Ten ekstrakt mógłby wskazywać na Żywiec - nie wiem, czy w Cieszynie takich wynalazków się używa. To jednak browar, co zachował bardzo tradycyjny charakter i skoro nagle ekstrakt się pojawił, to może to sugerować powrót produkcji do Żywca.
Co do rozlewni... Cieszyn sam rozlewa swoje piwa, czy korzysta z rozlewni żywieckiej?
dlugas, a chmiel pozostał w składzie, czy sam ekstrakt tylko jest?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dukat_WSI Wyświetlenie odpowiedzi
dlugas, a chmiel pozostał w składzie, czy sam ekstrakt tylko jest?
Cieszyn kiedyś zawsze woził do Żywca na rozlew. Mieli zakupić rozlewnię, ale czy to w końcu uczyniono to nie wiem.Last edited by dlugas; 2016-12-21, 14:41.
Comment
-
-
28/04/2018 - Żywiec Porter wraca do formy. Delikatne żelazo na granicy sugestii dopiero na teście skórnym!!! Dawno nie piłem tak dobrego porteru od żywca. Ostatnio okropnie "walił" gwoździami i poza palonością nie było czuć nic szczególnego. Dzisiaj po podgrzaniu w zapachu nawet delikatnie czuć jakby wanilię. Aktualne warki wygrywają walkę w segmencie koncerniaków z porterem z Okocimia.
Comment
-
-
Ja w Porterze Żywca poza palonością nic innego nie wyczuwam. Jakby to był mój pierwszy w życiu porter to bym się na stałe zniechęcił.
Comment
-
Comment