Zamkowy, Żywiecki Porter
Collapse
X
-
Warka 23/07/2018 czyli najświeższe jakie było dwa dni temu w Tesco
Pite 20/02/2017
Piana dość obfita, drobna i nawet trwała.
Aromat: średnio intensywny. Mocna gorzka czekolada (kakao), lekka wiśniówka, jakby metaliczna nuta oraz odrobina paloności.
Smak: pierwszy łyk i od razu wiem, że to Żywiec Porter. Agresywny, palony i czekoladowy. Lekko metaliczne, ale na skórze owy metal jest bardzo dyskusyjny czy jednak jest.
Po kilku łyczkach, ostrość zanika. Pojawia się wiśniowy likier, czekolada i suszone owoce.
W połowie butelki jest już bardzo dobrze. Smakuje jak lekko odleżakowy (czyli tak w okolicach prawie daty ważności) Żywiec Porter. Są ciemne owoce, paloność i gorzka czekolada.
Alkohol obecny, ale nie w postaci spirolu, lecz mocnej wiśnióweczki.
Za te 3-3,5zł warto kupić jeszcze z dwie butelki do żywieckiej kolekcji w piwnicyOstatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2017-02-21, 11:23.Comment
-
a nie pamiętam, ale na krawatce bialuteńka czcionka, czyli już ta nowa wersja kolorystyczna. W domu sprawdzę.
Tesco nadal liczy za butelkę Żywca 35gr, a nie 50gr jak cała reszta.Comment
-
Może ja już stary jestem i się nie znam ale warki które ostatnio trafiłem we Freszu w promocji 2za7 są rewelacyjne
26.08.2018
05.09.2018
Z nowości to żelazo na granicy autosugestii, no i wysycenie zdecydowanie niższe niż wcześniej.Comment
-
Skoro promocja w Tesco to stestowałem
Warka: 26/09/2018
Jak na żywiecki to jest mało agresywny.
Pije prawie ciepły, a nie szczypie i nie gryzie. Jest paloność i kawa. Troszkę wiśniówki. Słodko kawowo. Nie ora paszczy jak zwyczajny wypust z Cieszynożywca.
W cenie argusa, a nadal smaczny. Choć jakby leciutko rozwodniony. Trzeba dokupić.
Warka: 13/08/2018
Ten wypust jakby miał mniej wszystkiego. Nie rwie mordy jak to przyzwyczaił nas "zwyczajny żywiec porter". Bardzo ugrzeczniony, mało wyrazisty, przeważnie kawowy i tyle.
Metalu w obu na skórze nie wyczułem, w smaku jakby coś tam w tle latało po podniebieniu (ale to mogą być też słody palone)
Kaucja 35 groszy
Dzisiaj dokupię kolejne sztuki bo widziałem jeszcze z dwie inne warki. W takiej cenie nic tylko pić
Oraz pite już znacznie wcześniej
Warka: 22/07/2016
Mała buteleczka (już nowa wersja)
Leciutko odczekana.
Pierwszy łyk to strzał paloności i agresywności. Z każdym kolejnym jest już o wiele lepiej. Kukułeczki, czarna słodka kawa oraz śliwka. Jest całkiem smacznie. Na finiszu gorzka czekolada. Zrobiło się gładkie i słodkawe. Metal obecny na końcówce języka oraz w "teście skórnym". Dobry Bałtyk. Warto leżakować.
Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2017-04-10, 09:25.Comment
-
chłody skończone, zrobiło się ciepło
u mnie dizelek poszedł w odstawkę
pora na p(al)iwa jasne oraz plenery
inna sprawa, że w pobliskiej biedronce
cieszyńskiego portera już dawno brak
wyjątkowo biedniusia ta moja biedkaveni, emi, bibiComment
-
Comment
-
Właśnie teraz jak jest cieplej, smakuje lepiej, taki prosto z piwnicy.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
-
-
4 szyszki, że najbardziej goryczkowe z całej serii? To ciekawe co ma ŻAPA? Temperaturę chyba pomylili. Co najmniej 12-14 powinno być, a najlepiej po prostu temperatura prosto z piwnicy.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
ekstrakt dołączyli w grudniu https://www.browar.biz/forum/showpos...&postcount=595
Wczoraj udało mi się znaleźć tylko jedną sztukę z nowym kapslem i nowymi papierkami.
Reszta nadal miała datę 27.09.2018, nowy kapsel ale ety stare
Tesco nadal ma promocję 2,99zł/sztComment