gotów do oceny. jeśli ktoś mógłby podać aktualne parametry tego "piwa", byłbym wdzięczny.
Brok, Cooler
Collapse
X
-
Brok, Cooler
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak -
Dziwi mnie trochę, ze dotąd nikt jeszcze nie oceniał Coolera. No to do roboty.
Puszka w sumie dość tandetna, choć przyznaję, że przyzwyczaiłem się już do jej wyglądu. Symbolika palmowo-cytrynowa podkreśla smak i lekki charakter piwa, ale można by to zrobić z większym gustem. (3)
Kolor bardzo jaśniutki, po prostu cytrynowy. Mi nie przeszkadza w tym przypadku. (3,5)
Piana niska, szybciutko znika. (2)
Zapach wybitnie cytrynowy (3,5)
Nagazowanie dobre. (4)
W smaku ładnie zbilansowane cytryna i słodowość. Słodkie, ale tu to akurat pasuje.
Cooler świetnie orzeźwia i wbrew wielu uważam go nawet za piwoW swojej klasie zasługuje na wysoką ocenę. (4)
Moja ocena: [3.55] -
W Opolu do nabycie w Intermarche.
Nie wiem czy to przez lekki katar czy rzeczywiście to piwo ma lekki posmak imbiru. Z pewnością nie smakuje jak oranżada co można zarzucić np. Reddsowi ale też nie ma w nim za wiele piwnego charakteru(w sensie smaku). Gazu raczej nie było za dużo, pite prosto z butelki więc niektórych cech nie mogę opisać.
Etykieta kojarzy mi się z napojem bezalkoholowym i pewnie właśnie o to chodziło browarowi.
Zakupione dla etykiety i kupię je dopiero gdy po raz kolejny się ona zmieni.Comment
-
Comment
-
stąd, że producent podawał tą wartość w 2004r. kiedy piwo zostało dodane do zasobów browarbizu.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Jest juz w Carrefourze (2 smaki) za 2,89 (chyba)!.. Kiedys pilem - takie na 3,5 oceniam... Pamietam ze bylo mocno nagazowane i jak wspomniano wyżej słabiusieńka pianka.
Teraz zmniejszyli procent czy jak?Ostatnia zmiana dokonana przez Tomasz_Moczarski; 2008-04-12, 00:26.koncerniak = prawie jak piwo :D
Ostatnie testy: Minibrowar MajEr z Gliwic!
reklama: Ski Jump Mania - fajna gra przeglądarkowa!
Sonda prezydencka użytkowników GooglePlusComment
-
czy można w takim razie/do kogo?? zgłaszać zmiany - wydaje mi się, że gdy ktoś szuka piwa w tym serwisie to powinien dostać rzetelną informację przy opisie produktu (podając datę "stan na") na "stronie" głównej dla danego piwa. Aż tak często te ekstrakty chyba się nie zmieniają (?) A ekstrakt i alkohol mają się do piwa tak jak pojemność silnika i ilość KM w samochodzie.. więc ponawiam pytanie, kto może usunąć informacje wprowadzające w błąd??Comment
-
czy można w takim razie/do kogo?? zgłaszać zmiany - wydaje mi się, że gdy ktoś szuka piwa w tym serwisie to powinien dostać rzetelną informację przy opisie produktu (podając datę "stan na") na "stronie" głównej dla danego piwa. Aż tak często te ekstrakty chyba się nie zmieniają (?) A ekstrakt i alkohol mają się do piwa tak jak pojemność silnika i ilość KM w samochodzie.. więc ponawiam pytanie, kto może usunąć informacje wprowadzające w błąd??
Ten temat dotyczy starego Coolera, który miał 3,2% alkoholu.
Niedawno na rynku pojawiły się dwa nowe Coolery , które raczej mają niewiele wspólnego z tym sprzed kilku lat. Dlatego zostały założone nowe wątki w których można opisywać wrażenia ich dotyczące:
Cooler Apple Beer
Cooler Lemon BeerComment