gotowe do oceny
Belgia, 1410 Mocne
Collapse
X
-
Belgia, 1410 Mocne
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Dzieki za możliwość oceny!
Piwo robione dla Leader Price, kupione w Geant za 1,95.
Puszka, podobnie jak w przypadku słabszej wersji, bardzo prosta, zahacza o tandetę. Tutaj po prostu w wersji czarnej, a nie białej. (2)
Kolor złoto-bursztynowy, dobry jak na mocne. (4)
Piana średnia, szybko opada, ale utrzymuje się niebrzydki kożuszek. (4)
Zapach słodowo-alkoholowy. (3)
Gaz dobry. (4)
Smak wyraźnie słodowy, z sympatyczną goryczką. Żadnych nieprzyjemnych posmaków, nawet za bardzo nie wyczuwa się mocy. Ot, [przyzwoite, niezbyt się wyrózniajace mocne piwo. Smakuje o wiele lepiej niż wygląda. (3,5)
Moja ocena: [3.35]
-
-
kolor - najladniejszy element w piwie, złocisty, klarowny
piana - gruba, dziurawa, szybko opada
gaz - za mało, piwo jak dla mnie zbyt wodniste
zapach - znów wyczuwam ten nieszczęsny grys, pomału zaczynam mieć na niego alergię, pozatym czuję jeszcze jakiś metny zapaszek
smak - zdecydownie negatywne odczucia, wodniste, szczypiące, gorzkie (ale nie przez chmielową gorzyczkę).
tandetna puszka
Mam nadzieję, że jest to moja ostatnia przygoda z tym piwem, i tak ocena jest wygórowana
Moja ocena: [2.65]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment