Właśnie zakupiłem Sarmackie z nową etykietą, data do 28.05.11. Zniknął napis: Wyprodukowano dla Biedronki. Teraz jest dla Jeronimo Martins, co może oznaczać, że właściciel chce rozszerzyć dystrybucję Sarmackiego na inne sklepy. Oby.
Łódzkie, Sarmackie Mocne
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Christof Wyświetlenie odpowiedziWłaśnie zakupiłem Sarmackie z nową etykietą, data do 28.05.11. Zniknął napis: Wyprodukowano dla Biedronki. Teraz jest dla Jeronimo Martins, co może oznaczać, że właściciel chce rozszerzyć dystrybucję Sarmackiego na inne sklepy. Oby.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Christof Wyświetlenie odpowiedziMoże wykupił jakąś sieć? Albo tworzy nową.
Comment
-
-
Spokojnie panowie, Jeronimo Martins to właściciel Biedronki. Jedyne co można podejrzewać, to eksport do PortugaliiLast edited by delvish; 2011-03-08, 19:09."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziSpokojnie panowie, Jeronimo Martins to właściciel Biedronki.Last edited by kopyr; 2011-03-08, 20:07.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziSpokojnie panowie, Jeronimo Martins to właściciel Biedronki. Jedyne co można podejrzewać, to eksport do Portugalii
Comment
-
-
Samo piwo ma dobry stosunek jakości do ceny. W ogóle jest całkiem porządne chociaż nie jest to klasyczne Łódzkie Mocne."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kwadri Wyświetlenie odpowiedziPartia z nową etykietą i datą do 21.05.2011 dzięki maślanemu aromatowi, który czuć również w smaku bardzo przypomina mi Lubuskie, jednak jakby bardziej słodowe. Piana wysoka, sztywna i bardzo trwała. Dobre.
W smaku wyraźnie wyczuwalna wspomniana wcześniej maślaność, cały czas piwo trzyma poziom, ale jest to zupełnie inne piwo niż to które piłem ostatnio (dokładnie miesiąc temu).
Nie wiem skąd aż takie rozbieżności smakowe w poszczególnych warkach, ale póki piwo jest smaczne to chyba nie ma powodów do niepokoju.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
To i ja się podpiszę pod opiniami na temat warki 21.05. Rzeczywiście podobne do Lubuskiego, piana niezła, koloru nie ocenię bo spożywałem przy nieco przygaszonym świetle.Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
Comment
-
-
Warka do 09.06.2011. Kolorek bladawy, piana za to wyjątkowo trwała i obfita, w smaku faktycznie podchodzi pod Lubuskie. Ogólnie podoba mi się, że ma to piwo takie sporawe zmiany w smaku. Nigdy nie trafiłem na jakieś zepsute czy też z wadami , które dyskwalifikują ( skunks, DMS, ściera czy posmak gotowanej kukurydzy / moje określenie " jedzie karasiem"/). Co degustacja to niespodzianka. W sumie fajnie. Kilka piw w jednym
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedziWarka do 09.06.2011. Kolorek bladawy, piana za to wyjątkowo trwała i obfita, w smaku faktycznie podchodzi pod Lubuskie. Ogólnie podoba mi się, że ma to piwo takie sporawe zmiany w smaku. Nigdy nie trafiłem na jakieś zepsute czy też z wadami , które dyskwalifikują ( skunks, DMS, ściera czy posmak gotowanej kukurydzy / moje określenie " jedzie karasiem"/). Co degustacja to niespodzianka. W sumie fajnie. Kilka piw w jednymCzy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Żadne piwo nie jest zawsze takie samo. Nawet koncerniaki nie sa zawsze identyczne. Mamy jakies piwo i raz w ocenie ktoś pisze, że gazu nie ma, potem ktoś pisze, że gazu jest jak w oranżadzie. Jestem z Płocka, tu ludzie piją KAsztelana, chociaż Tyskie jest tańsze. A KAsztelan nierówny jak diabli. Raz strasznie bezbarwny, wodnisty, innym razem ściera, kolejny raz kukurydziany ( nie napiszę karasiowy, bo derekd się wnerwi ) posmak. Ogólnie niesmaczne.
Do tematu. Piłem ostatnio kilka koncernowych "strongów" i moge powiedzieć jedno. Sarmackie zawsze jest od nich lepsze.
Comment
-
Comment