Łódzkie, Sarmackie Mocne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

Jeju, ale się dzieję. Lata nie zaglądałem do tego wątku! Nie miałem pojęcia, że to piwo tak wszystkich jara! Ale jaja!

Comment

• anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10782

Miałeś oceniać
      Mniej książków więcej piwa

Comment

• Seta
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 6964

Okazuje się, że oceniłem "lata temu"...
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
        Moja ocena: [3.5]

Comment

• Pancernik
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9793

Jeju, ale się dzieję. Lata nie zaglądałem do tego wątku! Nie miałem pojęcia, że to piwo tak wszystkich jara! Ale jaja!
          Bo to piwo jest... ...wiesz... ...dla prawdziwych twardzieli, tych, co to żują pszczoły... .
          Pijąc to piwo, możesz stylowo obniżyć głos i zapytać (współpijcę/lustro - niepotrzebne skreślić): "Co Ty, k***, wiesz o piwie...?"
          A u mnie w lodówce ostatnia PETóweczka z lutową datą czeka na weekend i bezcenny wyraz twarzy kolejnego kumpla .

Comment

• Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

U mnie dostępna nieszczęsna warka 26.03, a oprócz tego 3.04. Pił ktoś tę drugą?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• DariuszSawicki
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2012.08
              • 2869

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
              Bo to piwo jest... ...wiesz... ...dla prawdziwych twardzieli, tych, co to żują pszczoły... .
              No to mnie zachęciliście, biegnę do Biedronki
              Tym bardziej, że u mnie od tygodnia takie mrozy, że tylko takie piwo pić.
              Kupię, wypiję i ocenię, też chcę być twardzielem

Comment

• zgreg
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2013.01
                • 60

Wiecie co, po "degustacji" zgrzewki /nie na raz :-) / odradzam picie tego piwa.Kto widzial minę R.Plańskiego jak zobaczył po raz pierwszy garbusa w filmie Vearless vampire killers wie o czym mówie, revolting, brrr
                IMO najgorszy jest nadal istaniejący ścierowaty posmak.Ciekawe z czego on wynika.
                Last edited by zgreg; 2014-01-21, 15:47.

Comment

• rohozecky
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2008.11
                  • 1840

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedzi
                  No to mnie zachęciliście, biegnę do Biedronki
                  Tym bardziej, że u mnie od tygodnia takie mrozy, że tylko takie piwo pić.
                  Kupię, wypiję i ocenię, też chcę być twardzielem
                  Odechce Ci się witów-sritów
                  ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• DariuszSawicki
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2012.08
                    • 2869

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bursztynowy, klarowne. [4.5]
                    Piana: Biała, dosyć trwała. Pęcherzyki od początku są grube. Lekki osad na szkle. [3]
                    Zapach: Głównie słodowy. Inne składniki odczuwalne są po troszeczku. Czuć alkohol i trochę ścierki, ale nie brudnej oczywiście, tylko takiej zroszonej spirytusem. Trochę też miodu, natomiast brak stęchlizny czy skarpety. [3]
                    Smak: Też słodowy, ale już alkoholu tu nie wyczuwam. Jest nawet goryczka, trochę taka jak w piwie Radeberger. W trakcie picia, a szczególnie na finiszu słód już mniej obecny. A już na samiutkim finiszu zrobiło mi się w końcu cieplej. [3]
                    Wysycenie: Duże. [3]
                    Opakowanie: PET. Idealny by wyjąć z lodówki i zszokować rodzinę, a i zaszpanować przed znajomymi, którzy od rana stoją pod Biedronką z czerwonymi nosami, nie tylko od mrozu. [3.5]
                    Uwagi: Warka do 14.14.2014. Pięknie wchodzi, gdy za oknem -13°C.

Moja ocena: [3.1]

Comment

• rohozecky
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2008.11
                      • 1840

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedzi
                      Warka do 14.14.2014
                      Czyżby te 6,5% alkoholu zrobiło swoje?
                      ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• DariuszSawicki
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2012.08
                        • 2869

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedzi
                        Naprawdę Sarmackie mnie rozgrzało, jakby miało więcej procentów.
                        Grzeje lepiej niż mocniejsze przecież piwa belgijskie
                        To nawet lepiej, bo Sarmackie przecież dużo tańsze jest.
                        Skoczyłbym do Biedronki po następne, ale nie chce już mi się na mróz wychodzić.
                        Jutro jakiś zapas zrobię.

I aby do wiosny. Sarmackie chyba pomoże dotrwać.

Comment

• krzychal1
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2008.12
                          • 237

Odnoszę wrażenie że portugalczycy czytają forum na browar.biz-ie.
                          Po ostatnich kilku pozytywnych postach na temat Sarmackiego ,dziś w Biedzie koło mnie niespodzianka- cena podskoczyła na 3,49

Comment

• Seta
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.10
                            • 6964

Uwagi: Warka do 14.14.2014.
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedzi
                            Naprawdę Sarmackie mnie rozgrzało, jakby miało więcej procentów.
                            Rohozecky'emu chodziło raczej Twoją identyfikację partii, niż o rozgrzanie...

Comment

• DariuszSawicki
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2012.08
                              • 2869

Rohozecky'emu chodziło raczej Twoją identyfikację partii, niż o rozgrzanie...
                              Rzeczywiście pomyłka wielka, albo rzeczywiście mnie rozgrzało. Warka jest z datą do 14.04.14.

Comment

• zgreg
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2013.01
                                • 60

Warka 14.04.14.06 daje rade, nie ma większych wad.
                                Mam pytanie związane z butelkami po tym piwie.Czy rzeczywiście nie nadają się one do piwa domowego?Można by przecież dać pod zakrętkę taką ala uszczelkę(gumkę) co jest pod kapslami.Dodatkowo dać więcej cukru etc. do nagazowania.Granaty tu niestraszne, przecież.Na przykład na pszeniczniaka domowego chyba bardzo dobre bo tego się długo nie leżakuje.Chyba, że sam PET przepuszcza przez ścianki CO2 to już lipa trochę.

Comment

Przetwarzanie...
                                X