Ja piłem, i było powyżej średniej - trochę lepsza goryczka niż zazwyczaj, i do tego gęsta piana. Przy czym warki do pierwszych dni lutego były u mnie dostępne jakiś miesiąc temu, może przez ten czas zdążyło się popsuć/utlenić.
Łódzkie, Sarmackie Mocne
Collapse
X
-
Otóż to, zdaje sobie sprawę z tego. Do mnie jakoś zawsze docierały warki, które gdzieś przeleżały z miesiąc, nigdy nie było takich kompletnie świeżych. A na przykład kilka dni temu w Gdańsku widziałem sztuki do 19.02. No nic, 2 pety kupić można.Last edited by Pendragon; 2014-12-03, 17:08.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
W Biedronce pod Poznaniem (Szamotulska) na palecie pięć zgrzewek- każda z innej parafii- różne warki grudniowe i styczniowe.
Wziąłem najświeższą z 29 stycznia 2015 i nie pożałowałem.
Bardzo przyzwoita, wyczuwalna goryczka, nuta świeżości a szmatka w smaku tylko delikatnie zarysowana Udana warka.
Comment
-
-
Oho, trzeba odkleić - ku pamięci.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Więc ja tutaj już nic nie rozumiem... Coraz nowsze warki, nowa etykieta, a dalej grożą wycofaniem, abstrakcja.Last edited by Mario_Lopez; 2014-12-10, 10:53.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mario_Lopez Wyświetlenie odpowiedzi...dalej grożą wycofaniem, abstrakcja.
Comment
-
-
Ewentualnie świadome wprowadzanie klienta w błądLast edited by Mario_Lopez; 2014-12-10, 14:15.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
EBE EBE
Comment
-
-
Pogłoski o śmierci Sarmackiego okazały się jednak mocno przesadzone.
Stałem dziś sobie w kolejce w Biedronce i byłem zbudowany
Starsi i młodsi, mężczyźni i nawet starsze panie kupują Sarmackie...
Rzut oka na półki sklepowe... uginają się, jest dobrze!
Warka do 11.03.2015 jest godna polecenia. Goryczka większa, za to słodu trochę mniej.
Nawet lekko mokry karton nie przeszkadza, swobodnie można pić i cieszyć się...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jaw7 Wyświetlenie odpowiedzisarmackie to jakiś żart? przecież to trudno nazwać piwem , jakaś masakra, nie oszukajcie ludzi bo niektórzy pomślą że piją dobre piwo
Comment
-
-
Żarty? Poprzewracało się w główkach od "kraftów" ?
Żal dupy, że można kupić rozsądne piwo i to 1 litr za 3 złote (trudno, że w plastiku) i to jeszcze w sklepie do którego wstyd by wam było wejść?
Pijcie dalej nierówne gówno po 17 złotych za 0,33 l. Wasza sprawa.
Sarmackie jest piwem o 2 ligi wyższe od większości kurestwa dostępnego masowo i tylko w takich kategoriach je oceniamy, nikt tu nie mówi, że Sarmackie jest konkurencją dla Pinty, AleBrowaru i innych, ale jest świetną konkurencją dla koncerniaków, nie pasuje, nie pijcie, ale nazywanie go żartem jest dla mnie mega śmieszne, burżujeLast edited by Mario_Lopez; 2014-12-19, 23:50.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
EBE EBE
Comment
-
-
Jeżeli powodem do zachwytów nad tym piwem jest to, że jest ono tanie i jest "lepsze od Harnasia", to ja już wolę pić wodę mineralną, niż to.
Comment
-
Comment