Bardzo fajne piwko, jedno z najlepszych w kategorii ogólnodostępnych. Konkretne, treściwe, dość słodkie lecz nie przesłodzone. Całkiem niezła goryczka dla kontrastu. Cena mocno atrakcyjna dla niezasobnego portfela. Praktycznie, co jestem w Biedronce to biorę sobie jedno. Muszę jednak przyznać, ze raz trafiłem na jakąś felerną, kwaśną i wygazowaną sztukę, mimo oryginalnego i szczelnego zamknięcia. Nie zmienia to jednak oceny całości
Łódzkie, Sarmackie Mocne
Collapse
X
-
Korzystając z wczorajszego meczu Ligi Światowej Polska-Brazylia , aby poczuć łódzki klimat (mecz odbywał się w Atlas Arenie w Łodzi), degustowałem sobie dwa różne wcielenia Sarmackiego - warki do 26.07.2013 i 06.09.2013 (daty trochę z głowy, czyli z niczego ).
Różnią się etykietą, ta nowsza ma kolor beżowawoprzydymiony, poza tym chyba bez zmian. Młodsze piwo miało bardzo miły chlebowy posmaczek, w sumie dobrze, że miałem na składzie tylko dwie butelczyny, bo poranny dojazd do fabryki mógłby być problematyczny...
Comment
-
-
Ostatnio cena faktycznie spadła do 2,99 zł, smak też się nie pogorszył. Jednakże dzisiaj czekało mnie niemałe rozczarowanie. Ostatnio zmieniano przecież nawet etykietę, a tymczasem w trzech kolejnych Biedronkach napotkałem puste palety w miejscu w którym powinno znajdywać się Sarmackie. Nie wiem co o tym myśleć. Keniger i Fasberg też już z Van Pura, a nie z Browarów Łódzkich. Z tych ostatnich w Biedronce już tylko jakieś malinowe piwo się ostało...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szynszyl Wyświetlenie odpowiedziw trzech kolejnych Biedronkach napotkałem puste palety w miejscu w którym powinno znajdywać się Sarmackie.
Comment
-
Comment