Byłem na wsi, gdzie do wyboru miałem tylko "Nasze najlepsze", produkty kompanijne oraz specjały z Biedronki (tak, stawiają te sklepy już nawet na wsiach), więc postanowiłem w końcu skusić się na Sarmackie. Nie oczekiwałem fajerwerków i takowych nie było, ale muszę przyznać, że przy cenie 1,50 zł za jedno piwo Sarmackie wypada naprawdę nieźle; przypominało mi w smaku "żywe piwa" z Ukrainy - mocno słodowe, lekko słodkawe i niezbyt mocno chmielone. Raczej nie zostanę fanem, ale czasem, przy braku innej opcji - można wypić bez skrzywienia, a nawet z umiarkowanym zadowoleniem.
Łódzkie, Sarmackie Mocne
Collapse
X
-
No bez jaj.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNo bez jaj.
Comment
-
-
Skusiłeś mnie, ale z tą datą nie było, tylko 16 i 21 listopad. Wziąłem to drugi i się nieco męczę. Gdyby sypneli chmielu to nie byłoby źle, a tak to mdłość, słodkość i masło.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzisypneli chmielu to nie byłoby źle, a tak to mdłość, słodkość i masło.
szkoda że pozostałe produkty browaru jak Tygrys i porter mają podobne niedoskonałości
Comment
-
-
Niestety ostatnimi czasy smak Sarmackiego uległ sporemu pogorszeniu, pierwsze co zniechęca to zapach, rodem z Jabłonowa Mocnego W smaku natomiast słodowość na pierwszym planie i troszkę piwniczności (i to tej w nie najprzyjemniejszym wydaniu).
Dam mu kolejną szansę za kilka miesięcy, może smak wróci do normy.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Zapach - śmierdząca ścierka, smak- ta sama ścierka. efekt - litr piwa (minus dwa-trzy łyki) w zlewie). Dawno już takiej ohydy nie piłem Sarmackie faluje - od całkiem poprawnego piwa do syfu totalnego. Aktualnie jesteśmy na dole sinusoidy, a więc z nadzieją ze będzie lepiej
Comment
-
-
Warka 29.01.14 - w zapachu przeważa słód i piwniczność, w tle próbuje majaczyć trochę chmielu, całość wydaje się mdła.
W smaku mamy troszkę lepiej, bo jest troszkę goryczkowo, troszkę słodowo (ale na pewno nie słodko), niestety ten specyficzny posmak znany z kilku innych piw z BŁ wdaje się mocno we znaki.
Co mogę na ten moment powiedzieć na temat Sarmackiego na ten moment?
Na pewno to, że jest lepsze niż poprzednia warka, którą miałem okazję kosztować (ba, nawet jest troszkę goryczki odchmielowej, ale to jeszcze nie to co 2 lata temu, niestety.
PS: miałem poczekać kilka miesięcy po ostatniej niezbyt udanej degustacji, ale jednak się przełamałem.
PZDR.Last edited by Mario_Lopez; 2013-11-13, 14:51.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Tak jak mój przedmówca przełamuje się, przełamuje się i się przełamałem. Uff ile mnie to kosztowało. Zobaczyłem, zdobyłem, posmakowałem i jest lepiej niż się spodziewałem. Stało to koło VIPów i innych "piw". Okazało się bardzo dobre. W Zawierciu kosztuje 2.95. Zdrowia!Rodem z Podkarpacia
Comment
-
Comment