Łódzkie, Sarmackie Mocne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zawel85
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2013.08
    • 79

PET PET-owi nie równy. Te stosowane do Sarmackiego jest słabe ( mała gramatura plastiku w butelce) i przepuszcza CO2. Bardzo często Sarmackie jeszcze przed końcem daty potrafiło się popsuć i czuć było kwas. Co innego PET , który kiedyś ktoś mi przywiózł z Niemiec. Miał grube ścianki i był o wiele masywniejszy, na pewno lepiej zabezpieczał piwo.

A żeby nie odbiegać od tematu - zrobiłem ostatnio test i próbowałem Sarmackiego oraz Łódzkiego Mocnego z puszki, wszak zawartość ta sama. Po degustacji byłem bardzo zdziwiony, gdyż Sarmackie wypiłem bez problemu, a Mocne po 2 łykach odpuściłem...

Comment

• zebediach
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2012.03
      • 96

Mój kolega kiedyś lubował się w Szarmanckim i miałem sporo butelek.
      Jedną warkę wlałem i nie widziałem różnicy między szkłem a PET, ale tylko raz to zrobiłem, bo po wypiciu i umyciu butelek jakoś się mętny ten plastik zrobił i mnie odpycha.

Comment

• rohozecky
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2008.11
        • 1840

Warka 09.04.14.05 bez wad, pełne, smaczne, treściwe piwo. Żeby tylko tych procentów trochę mniej miało
        ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• Mario_Lopez
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2009.08
          • 991

Warka 24.04.14.05 - Kwaśno - gorzkie (nie, nie goryczkowe), nie polecam absolutnie.
          Last edited by Mario_Lopez; 2014-02-10, 17:49.
          Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
          Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

• Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

A 28.04 ktoś już pił? Taką datę dziś widziałem u mnie.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• TomN
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2013.03
              • 106

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mario_Lopez Wyświetlenie odpowiedzi
              Warka 24.04.14.05 - Kwaśno - gorzkie (nie, nie goryczkowe), nie polecam absolutnie.
              Potwierdzam. Po pozytywnym zaskoczeniu tym piwem z kilku różnych warek, postanowiłem spróbować je kolejny raz i się mocno przejechałem. Ta gorycz to jak z jakiegoś paracetamolu. Blee.

Comment

• DariuszSawicki
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2012.08
                • 2869

Ja piję 03.05.14 i jestem zadowolony. Mimo, że u mnie od kilku dni temperatura jest powyżej zera i nawet śnieg topnieje, to piwo piję dziś z przyjemnością. Zwracam uwagę na zapach. Jest cudownie czysto słodowy, żadnych kartonów, czy ścierek. Jest lekka skarpeta, ale to tylko dobrze świadczy o Sarmackim, bo jak jest skarpeta, to musi być dużo chmielu( co prawda starego, ale cóż to).
                Smakuje naprawdę świetnie, jak świeże, naturalne piwo. Słód+goryczka= idealny balans.
                Teraz to już naprawdę będę po to piwo sięgał często, nawet wiosną i latem.
                Jestem naprawdę zaskoczony, pijcie tę warkę z datą do 03.05.2014.

Comment

• Mario_Lopez
                  • 2009.08
                  • 991

To nic tylko czekać, aż w mojej biedronie pojawi się ta warka, na razie stoi cała paleta tych kwasiżurów, poczekam, aż "okoliczny element" rozgrabi to i później może pojawi się lepsza warka.

EBE EBE

Comment

• DariuszSawicki
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2012.08
                    • 2869

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mario_Lopez Wyświetlenie odpowiedzi
                    To nic tylko czekać, aż w mojej biedronie pojawi się ta warka, na razie stoi cała paleta tych kwasiżurów, poczekam, aż "okoliczny element" rozgrabi to i później może pojawi się lepsza warka.
                    Mam jeszcze jedną uwagę, która przy końcu picia coraz bardziej uwidacznia się.
                    Piwo jest dosyć mocno nagazowane. Coraz więcej bekam.
                    Może to i dobrze. Widać poczuli już wiosnę i stworzyli piwo wysoce orzeźwiające.
                    Jeśli ktoś nie lubi dużego gazu, to ostrzegam- w tej warce jest go dużo.
                    Myślę jednak, że to jest ten typ piwa, w których tylko najświeższe tak mają
                    Za dwa tygodnie będzie mniej gazu.

Ps. Na finiszu dalej smakuje świetnie.
                    Last edited by DariuszSawicki; 2014-02-10, 18:59.

Comment

• Mario_Lopez
                      • 2009.08
                      • 991

Takie już prawa opakowań typu PET.

Natomiast kwasu to nie tłumaczy w żadnym wypadku.
                      Last edited by Mario_Lopez; 2014-02-10, 18:59.

EBE EBE

Comment

• zgreg
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2013.01
                        • 60

Warka 10.05.14.07 smakuje inaczej, cierpkie, nie pieni sie jak wcześniejsze
                        Last edited by zgreg; 2014-02-22, 15:43.

Comment

• zgreg
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2013.01
                          • 60

warka 17.05.14.03 - już przypomina stare, dobre piwo .Tylko jakby goryczki mniej, ale nie czepiajmy się - czapa piany obfita

Comment

• Mario_Lopez
                            • 2009.08
                            • 991

19.05.14.05 - Znowu kwas, słabe wysycenie plus dziwna nuta której nie jestem w stanie zidentyfikować i nazwać.

Po każdym łyku, aż wykrzywiało przysłowiową gębę.

Przestaje mi się to podobać...
                            Last edited by Mario_Lopez; 2014-03-04, 14:57.

EBE EBE

Comment

• DariuszSawicki
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2012.08
                              • 2869

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgreg Wyświetlenie odpowiedzi
                              warka 17.05.14.03 - już przypomina stare, dobre piwo .Tylko jakby goryczki mniej, ale nie czepiajmy się - czapa piany obfita
                              Potwierdzam tę warkę. Przede wszystkim zadziwiająco przyjemny, słodowy zapach. Bardzo ładna piana, co prawda są to grube bąble, ale trzymają się długo, a i osad na szkle jest wyraźny.
                              W smaku może trochę przeszkadza jakiś apteczny posmak, ale ogólnie słód (który przeważa) ładnie współgra z goryczką i piwo pije się przyjemnie.
                              Obok Brackiego, Sarmackie jest najlepszym niskobudżetowym piwem.

Mam jeszcze prośbę do bardziej doświadczonych amatorów tego piwa o oświecenie mnie.
                              Co oznaczają dwie ostatnie cyfry przy dacie ważności, znajdujące się na nakrętce?
                              W moim przypadku jest to 03.

Comment

• Mario_Lopez
                                • 2009.08
                                • 991

@ DariuszSawicki - Mnie osobiście też ciekawią te ostatnie cyfry.

Trzeba by było się dowiedzieć od kogoś z Browarów Łódzkich, ale oni przecież nie chcą mieć żadnego kontaktu z osobami, które piją ich piwa, dają im zarabiać i po prostu mają ich za przeproszeniem w dupie.

Tak więc sądzę, że to jeszcze długo zostanie tajemnicą.

EBE EBE

Comment

Przetwarzanie...
                                X