Kolor: Jasno złoty. Nieklarowne, pod światło widać że piwo jest lekko mętne. [4] Piana: Biała, średniej gęstości, utrzymuje się przez ok. 5 min, później pozostaje już tylko w postaci cienkiego dywanika. [3.5] Zapach: Średnio intensywny słodowy. Dopiero po chwili wyczuwalny zapach chmielu. Bardzo przyjemny. [4] Smak: Co dziwne początkowo uderza lekki posmak miodowy, który z każdym następnym łykiem zanika ustępując miejsca słodowi z delikatnie przebijającym się chmielem. Kilka chwil po przełknięciu można wyczuć lekką chlebowość. Goryczka średnio intensywna pasująca do reszty. Wszystkie te smaki są ze sobą bardzo zharmonizowane, a piwo jest pełne i lekko "oleiste". [4.5] Wysycenie: Delikatne, jak dla mnie mogło by być nieco wyższe. [3.5] Opakowanie: Przeciętne, nie wyróżniające się niczym specjalnym. Wszystkie ważniejsze informacje są podane na etykiecie ale niestety kapsel czarny bez nadruku. [2.5] Uwagi: Bardzo miłe zaskoczenie. Nie spodziewałem się że będzie to tak dobre piwo i nawet stosunkowo oryginalne w smaku piwo.
W końcu odnalazłam fanów Raciborskiego! ;D uff. Tego akurat jeszcze nie piłam, ale sądząc po innych rodzajach, to pewnie mi zasmakuje ))
Pozdrawiam Was!
Comment