Zodiak, Zodiak
Collapse
X
-
Bardzo fajne piwo. Mocno słodowe, ze świeżą goryczką i charakterystycznym posmakiem. Polecam.
Etykieta a'la Wojak http://browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=36997.
PS. Dziwi mnie umieszcznie informacji o stosowanej normie, która w dodatku jest nieaktualna.Comment
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, ładny [4.5]
Piana: Gęsta po nalaniu, schodzi do całopowierzchniowej pierzynki,z czasem zanika, mało brudzi szkło [3.5]
Zapach: Nie zbyt przyjemny. Kiszona kapusta? W tle resztki aromatu chmielowego... [2]
Smak: Goryczkowe, nieco wydniste, lekko stęchły posmak. Mimo to do wypicia, gasi pragnienie. [3]
Wysycenie: Odpowiednie, trwałe, nic dodać nic ująć... [5]
Opakowanie: Nie zachęca do zakupu. Za duży napis, amatorska grafika... Butelka już nie Euro - taka "nowoczesna" bezzwrotna. Nie ma nic o ekstrakcie. [2]
Uwagi:
Moja ocena: [2.825]Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pasuje do woltażu, o pół tonu ciemniejszy od standardu, bursztynowozłoty. [4]
Piana: Dość krótkotrwała, choć wyglądała OK. Po kilku minutach zostaje jedynie nędzna obwódka. [3]
Zapach: Niezbyt konkretna goryczka chmielowa. Po ogrzaniu pojawia się słód. [3]
Smak: Dość przyjemne, lekko chmielowe w smaku. Choć szaleństwo to-to nie jest. [3]
Wysycenie: Jej, duże, nawet nie wiem, czy nie troszku za bardzo . [4]
Opakowanie: Jasnożółte, z akcentami czerwonymi i czarnymi. Czytelne, nieprzekąpinowane. Minus za kapsla "afroamerykańca golasa" i brak info o ekstrakcie. [3.5]
Uwagi: Kupiłem dla odmiany, dla przypomnienia i z ciekawości.
Na kolana nie rzuca, ale też i nie od-rzuca .
Moja ocena: [3.125]Comment
-
O ile nie pomyliłem to chyba to jest to samo piwo.
Juz od początku kojarzyło mi się z jakims innym piwem i w połowie zrozumiałem z jakim - z Janowem! (Lubelskim) ale niestety w smaku przypominające te najgorsze warki Janowa. Może nie tak bardzo złe ale do smacznego mu brakowało.
Ostre nuty alkoholowe i chyba tego, no, aldehydu czy jak tam - mnie przypomina rozpuszczalnik w smaku. Spróbowałem i chyba raczej więcej nie będę - a może taka złą warkę trafiłem (jak z tym Janowem ostatnio)?Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Dosyć jasny. [3.5]
Piana: Po nalaniu niezbyt duża, ale trochę się jej utrzymuje. [3.5]
Zapach: Zapach jest jakby słodowy pewnymi chmielowymi akcentami. [4]
Smak: Smak to dominacja goryczki (całkiem sporej) i chmielu, w tle gdzieś słodowe nuty. Ogólnie pozytywne wrażenia smakowe. [4]
Wysycenie: Praktycznie idealne. [4.5]
Opakowanie: Jak dla mnie dość słabe, nie ma w nim żadnego pomysłu. [3]
Uwagi: Oceniając ogólnie nie jest to złe piwo ale też nie jest szczególnie rewelacyjne. Na pewno warto spróbować a jak będę mógł to powtórzę.
Moja ocena: [3.9]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pełnia złota, tak ma być w dwunastce. [5]
Piana: Po nalaniu drobna ale o średniej obfitości. Szybciutko redukuje się do kołderki, dobrze że nie zanika całkowicie. [3.5]
Zapach: Łagodny, przyjemnie chmielowo-słodowy. Później wyczuwalne lekkie acetonowe akcenty. [4]
Smak: Pierwszy łyk to przyjemna goryczka, która na szczęście obecna jest i później. Piwo idealne jako piwo stołowe. Nie ma tu jakiejś głębi i smaczków tylko sama solidność. [4]
Wysycenie: Tutaj wolałbym trochę silniejsze nasycenie. [4.5]
Opakowanie: Opakowanie przypomina mi stylistykę początku lat 90-tych. Generalnie nic ciekawego ale też bez jakiejś żenady. Minus za brak infa o ekstakcie. [3.5]
Uwagi: Spotkałem i zakupiłem to piwo po raz pierwszy w Warszawie dzięki Rodzince-bis. Partia 5.V.10
Moja ocena: [4]Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Last edited by docent; 2009-11-20, 12:47.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Zdarzają się takie egzemplarze. A z kolei na Lwie Pilsie nie ma ani ekstraktu ani alkoholu
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
Comment