Fakt, faktem jest to piwo kładące na łopatki zawartością alkoholu, którego nie powstydziło by się tanie wino, ale mi osobiście smakuje bardziej niż te Wojaki i Karpackie super mocne...
Van Pur, Super Mocne 10 %
Collapse
X
-
-
Niezły mózgotrzep. Kiedyś było to moje ulubione mocne piwo, ale później zobaczylem ze sa duzo lepsze, tu czuc slodki smak i za bardzo spirytus. A po za super mocnym byly inne slabsze piwa pod nazwa Van PUR jakos ich nie widze w sklepach.Tylko moje piwo mnie rozumie...Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoto ale nie jasne. [4]
Piana: Tylko podczas nalewania, za chwilę obwódka i niewiele więcej. [2]
Zapach: Lekki - alkoholowo owocowy. [2.5]
Smak: Dość słodkie, jakaś średnio przyjemna owocowość. Powoli ale z mocą wychodzi alkohol. Dusi i gryzie.... wampir. [2]
Wysycenie: Średnie. [3]
Opakowanie: Prosto ale przejrzyście. [3]
Uwagi: Jednorazowy kontakt. Ciężko się pije. Przykry smak. Dla lubiących "grzanie w gardle" będzie idealne /grzeje też w "trzewiach" /.
Na pierwszym planie 10% - chyba ludzie się nie pomylą z desitką?
Moja ocena: [2.375]Last edited by Javox; 2015-03-06, 09:08.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty, typowy dla mocnych lagerów. [5]
Piana: Niska i nietrwała. Bardzo koncerniakowa w charakterze. [2]
Zapach: Landrynki. Tyle. [2]
Smak: Wściekle słodkie. Miodowo-landrynkowe. Za to alkohol jest nawet nieźle ukryty; jest wyczuwalny i trochę drapie w gardło, ale w smaku właściwie nieprzeszkadza. Niemniej przez wspomnianą słodycz (a poza nią w piwie nie czuć nic) pije się toto bardzo ciężko. [2]
Wysycenie: Niskie, nieco wyższe chyba by jeszcze utrudniło picie. [5]
Opakowanie: Czarna, brzydka puszka. Co ciekawe - skład podano. Za to po polsku dopiero jako na czwartej pozycji. [2.5]
Uwagi: Yyyyy... Powiedzmy, że da się wypić.
Moja ocena: [2.325]Comment
-
jak kopyr polecał polski barli łajn to kupiłem kilka puszek z kolejnej warki, czasem biorę na degustacje u znajomych i jest naprawdę niezłe ale zdecydowanie nie polecam partii ważnej do 8.7.2017 - źle ułożone, daje spirytusem, mało słodowe, przegazowaneComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny bursztyn, klarowne. [4.5]
Piana: Średnie pęcherzyki, sycząca, szybko opada do zera. [2.5]
Zapach: Słodki, cukierkowy, lekkie suszone owoce i alkohol. Nic nieprzyjemnego, całkiem ciekawy. [4]
Smak: Słodycz na pierwszym planie - syrop, karmel. Goryczki praktycznie brak. Lekkie alkoholowe ściąganie na podniebieniu i rozgrzewanie podczas przełykania. [4]
Wysycenie: Trochę za wysokie. [3.5]
Opakowanie: Nic ciekawego, niedokładny skład. [3]
Uwagi: Warka 26.07.17 Kupione raczej jako żart a tu szok - naprawdę całkiem fajnie się to pije.
Moja ocena: [3.8]Last edited by Dzoshu; 2016-09-12, 21:55.Comment
-
Potwierdzam recenzję kolegi. Kupiłem po obejrzeniu testu piw mocnych, na blogu blog Kopyra. To piwo zwyciężyło, i było określone polskim "barley wine". W to nie wnikam. Natomiast krótko i konkretnie, spodziewałem się mega "uderzenia" alkoholowego. Natomiast nic z tych rzeczy. Pamiętam w przeszłości było mi dane próbować bodaj wojaka 9%, karpackie 9% i bodajże Książ 9%. I wszystkie te piwa były niedobre, mocno alkoholowe. Natomiast pite przed chwilą Van Pur 10% o dziwo było dobre. Alkohol jest ukryty, dopiero po chwili czuć rozgrzewanie w żołądku. Piwo mi smakowało. A jest to raczej rzadkie, przy piwach o tej mocy. W sumie polecam od czasu do czasu, na jakieś okazje. Ważny jest umiar. 2 takie piwa to maximum, dla mających twardszą głowęComment
-
Van Pur "dziesiątka" to taki "mocny syropek". Kupując to piwo trzeba wiedzieć czego dokładnie od piwa się oczekuje. Różni się na korzyść pierwszego-lepszego koncerniaka tym, że po prostu czuć w nim jakiś smak. Smak słodki, ale słodycz ta jest przyjemna. "Polski Barley Wine?" Nie powiedziałbym, bo jest to określenie trochę na wyrost. Niemniej wśród piw mocnych z dużych browarów na jakąś tam uwagę zasługuje :-)Comment
-
Kupiłem dziś sobie ot tak z ciekawości i wcale nie żałuję.
Piwo jest słodowe, ale nie zalegające lukrem, posiada lekką przyprawową goryczkę i przede wszystkim alkohol jest doskonale ukryty. Gdzieś tydzień temu piłem u wujka Łomżę Mocną, które ma tylko 7% alko, ale spirytus w zapachu, a szczególnie w smaku był nie do przebrnięcia.
Zaskakująco dobry strong, aż się nie chce wierzyć, że ma 10%Comment
-
Piana średnia szybko opada,kolor lekki bursztyn.W zapachu czuć lekko alkohol i jakieś nutki owocowe.Piwo jest słodkie słodowe i delikatnie owocowe(rodzynki,susz owocowy)alkohol wyczuwalny ale nie nachalny za nic bym nie dał 10volt.Mózgotrzep spożyty ok 4 miesiące po terminie.Comment
-
W Intermarche widziałem ostatnio...Kolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/Comment
Comment