Belgia, Gingers Beer Cinnamon

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cocobango
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.04
    • 818

Gingers Cinamon \ Browar Belgia
    alk.4,1% eks.11,8% 2,70zł za 0,5 w butelce

Piana biała, raczej drobna, super nietrwała, już po chwili od nalania nie ma po niej śladu. Gaz ok. Barwa ciemno słomkowa. W zapachu dość intensywnie czuć mieszankę jabłka i cynamonu, piwo zeszło na dalszy plan. Smak słodki, najpierw czuć cynamon a po nim jabłka, podobnie jak w zapachu, ciężko jest się tu doszukać piwnych aromatów. Nie przypadło mi do gustu i kolejnego nie kupię. Szata graficzna podobna do starego Gingersa i tak jak ona jest według mnie beznadziejna.
    Ogólnie mówiąc jest to przesłodzona oranżadka dla Twojej koleżanki...

Comment

• Sven
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.09
      • 1211

Słodki w zapachu, barwa jasna, miodowa. Piana niezbyt trwała, ale gęsta i śnieżnobiała. Gazu sporo, do końca ulatywał. Smak to dużo słodyczy, sok jabłkowy z chemicznym cynamonem.
      Szczypie w język, nawet dość przyjemnie.
      Ogólnie nie w moim guście, damskie piwo, słodkie i aromatyzowane
      Celia, cerevisia et conventus.

Comment

• kubciu
        Porucznik Browarny Tester
        • 2003.02
        • 438

Spróbowałem tego wynalazku od kumpeli tak,żeby zobaczyć jak smakuje i całe szczęście,że były to tylko dwa łyki (choć do zgagi wystarczyły ).
        Mój przełyk temu piwu mówi stanowcze "nie".

Comment

• Edax

Ocena z ARTomatu

Kolor: Cudo [5]
          Piana: Brak po minucie [1]
          Zapach: Komunijna orężada [1]
          Smak: Także samo [1]
          Wysycenie: Za duże [5]
          Opakowanie: Trendy [5]
          Uwagi: Bardzo dobre jeżeli chodzi o nakłonienie dzieci i kobitków do piwa, mnie osobiście nie smakuje, ale moja Pani mało mnie oczu nie powybijała jak tylko próbowałem wyrazić swą opinię.

Moja ocena: [1.6]
          ---------------
          Ocena usunieta z rankingu.
          Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
          Art, Admin

---------------

Comment

• Lacriferno
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2005.07
            • 783

Ocena z ARTomatu

Kolor: Nie ma się do czego przyczepić. Ładny, złoty. Klarowne. [4.5]
            Piana: Tu też nie najgorzej. Ładnie się pieni, piana dość długo się trzyma, nawet gdy opadnie pozostawia warstewkę. [4]
            Zapach: Jak piwo nie pachnie na pewno. Cynamon obecny jest jedynie w zapachu. [2.5]
            Smak: jak wspomnaiłem powyżej, cynamon obecny jest w zapachu jedynie. W smaku niewiele rózni się od zwykłego Gingersa. Przesadzili ze słodzikami, zdecydowanie przesadzili. [2]
            Wysycenie: Niezłe, nawet bardzo dobre, ale dzieki walorom smakowym odniosłem wrazenie, że piję oranżadę. [3.5]
            Opakowanie: Staranne w ładnie dobranych kolorach. Nawet podany ekstrakt. Punkty ujemne za szkło bezzwrotne. [4]
            Uwagi: Nie znoszę piw aromatyzowanych, ale skoro napoje te są piwem nazywane (nie rozumiem dlaczego, bo sama zawartość toksyn z gatunku E "coś tam" powinno być powodem do zkazu uzywania tej nazwy), to skosztowac musiałem.

Moja ocena: [2.675]

Comment

• MarcinKa
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2005.02
              • 2736

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ładny, jasny złoty. Ciut ciemniejszy od słomkowych. [4]
              Piana: Dość obfita na początku, w miarę jednorodna. Utrzymywała się średnio długo. Pozostałości były obecne do końca. [3.5]
              Zapach: Intensywny, mocny imbirowo cynamonowy. Piwa nie czuć kompletnie, ale to ma takie być. Wyczuwa się w zapachu również troszkę jabłkowo cytrynowej słodkości i niestety troszkę chemii. [4]
              Smak: Tak jak zapach. Wyraźny imbirowo cynamonowy smak zrobiony na bazie słodkiego jabłka. Od samego początku do końca dominuje imbir, ale z mocną domieszką cynamonu. Przyjemny orzeźwiający smak. Po przełknięciu ani śladu goryczki, ale mocne palenie imbiru, długo się trzyma. I chyba o to chodzi. [4]
              Wysycenie: Początkowo dobre, wysokie. Niestety nie trzyma się solidnie do końca. [3.5]
              Opakowanie: Mnie ta linia Gingersa średnio się podoba. Faktycznie odmiana Cinnamon jest ładniejsza. Dane wszystkie są, kapsel firmowy jest. [4]
              Uwagi: Smak bardzo bliski zwykłemu Gingersowi. Nie jest przesiąknięte chemią. Według mnie to jedno z 3 najlepszych tego typu piw na rynka.

Moja ocena: [3.925]
              To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19258

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                piłem kilka dni temu i wczoraj chciałem kupić znowu, a tu kicha... nie ma ani jednej butelki w Sklepie Piwa
                wypiłem połowę z trudem, a resztę domieszałem do mojego piernikowego i nawet go wzbogaciło (aromatem ) brakującym w moim.
                powiem tak - tego typu wynalazki nie są chyba do picia, ale jak kto woli... z oceną wstrzymam się do następnej butelki wypitej pewnie "na spółkę"
                trochę zmieniłem zdanie... nie gustuje w takich piwach, ale w przeciwieństwie do innych tego typu czasem wypiję z pół butelki bez obrzydzenia. mnie osobiście ta wersja Gingersa nabardziej pasuje.

Comment

• rotmistrz
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2005.06
                  • 469

Ocena z ARTomatu

Kolor: jasnożółty, klarowny [3]
                  Piana: drobnoziarnista, wysoka, [3.5]
                  Zapach: nie wyczuwalna nuta cynamonu, zapach podobny do piwa imbirowego [3]
                  Smak: praktycznie to samo co imbirowe z wyczuwalną nutą cynamonu [3]
                  Wysycenie: Poprawne piwo pracowało cały czas [3]
                  Opakowanie: wzór etykiet skopiowany z imbirowego , kolor tylko zmieniony, informacje poprawne [2]
                  Uwagi: nic rewelacyjnego do imbirowego dosypakli szczyptę cynamonu i jest nowe piwo

Moja ocena: [3]

Comment

• kishar
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2003.10
                    • 1691

Wiele dobrego o tym piwnym napoju powiedzieć nie mogę.
                    Barwa jasna, piany słabiutka wystepuje tylko na początku (jak to w napoju )
                    Jak dla mnie zdecydowanie za słodkie w tle z cynamonem i prawie nie wyczuwalnym imbirem, na pewno nie pówtórze o wiele gorsze od zwykłego gingersa którego kilka razy piłem.
                    Ni to piwo ni szarlotka
                    ocena to 2.5

Comment

• Kropka_Tutek
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2006.02
                      • 20

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasno piwny, ale nie denerwująco słomkowy. [4]
                      Piana: Całkiem przyjemna, drobna, w końcu opadła, ale cos tam pozostało. [3.5]
                      Zapach: Bardzo delikatny, własciwie nic piwnego, a oranżada nie pachnie zbyt intensywnie ... [2.5]
                      Smak: Bardzo cynamonowy, pewnie przyjemnie by sie piło w okolicach Bożego Narodzenia, smaczne - ale smaku piwa nie ma. [3.5]
                      Wysycenie: Poprawne, z czasem coraz mniej bąbelków, ale jak na oranżadkę ok. [3]
                      Opakowanie: Ładne, brązowa wersja ładniejsza, niż zielona. Plus za rysunek z trąbą powietrzną - kojarzy się z taką atmosferą z południa Stanów Zjednoczonych. [4.5]
                      Uwagi: Kupiłem bo było tanie, nie żałuję - i jeżeli nie traktować tego jako piwo (przynajmiej takie chmielowe) to pije sie całkiem przyjemnie.

Moja ocena: [3.2]

Comment

• wedge7
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2007.01
                        • 217

Ocena z ARTomatu

Kolor: jasnozłoty; klarowny [4]
                        Piana: biała; niestety bardzo krotko zagościła w szklance [2.5]
                        Zapach: bardzo ładny; kwaskowy; wyraźny cynamon [4.5]
                        Smak: również kwaskowy; słodki; wyczuwalny imbir i cynamon; pięczący w język; brak cech charakterystycznych dla normalnego piwa [4.5]
                        Wysycenie: bardzo ładnie; gaz pracuje przez cały czas degustacji [5]
                        Opakowanie: wykonane bardzo ładnie; dobrze dobrana kolorystyka; wyróżnia się na półce [4.5]
                        Uwagi:

Moja ocena: [4.3]

Comment

• pirackamuza
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.12
                          • 1908

Ludeczkowie! Kto mi odpowie, gdzie w tej chwili jest (bo jest!) produkowany ten napój?
                          Nova Paka na swojej stronie nic nie wspomina, ale wróbelki mi zaćwierkały, że gdzieś w Czechach.
                          Toruń przeprasza za Radio Maryja
                          www.bobofruty.pl

Comment

Przetwarzanie...