Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzychu_michu
Wyświetlenie odpowiedzi
Ciechanów, Miodowe
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, mętny. [4]
Piana: Gęsta, drobno pęcherzykowa, nietrwała, na szkle pozostało kilka małych kropek. [3.5]
Zapach: Łagodny i miły, pachnie prawdziwym miodem i słodem, wyczuwam również w tle cytryny. [4.5]
Smak: Słodkawy i kwaskowy, w tle lekka goryczka. Nade wszystko miodowy, ale bez przesady, jest też razowy chleb. Finisz trochę za słodki i nieco landrynkowy. [3.5]
Wysycenie: Właściwe. [4]
Opakowanie: Klasyczne, kolory ciepłe, grafika oszczędna ale gustowna, wszelkie dane są. kapsel piw regionów. [4.5]
Uwagi: Warka do 08.05.2013. Aksamitne, łagodne i rozgrzewajace piwo, odpowiednio zbalansowane, gdzie miód nie jest zbyt nachalny a jednocześnie czuć, że jest naturalny, a nie sztuczny. Mimo tech superlatyw. lepiej mi smakuje Jabłonowo na miodzie gryczanym. Wydaje mi się bardziej treściwe i mniej słodkie.
Moja ocena: [3.95]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maciass Wyświetlenie odpowiedziKtóra partia? jaka data? raz w tyg. pozwalam sobie na Ciechana Miodowego i ani razu nie spotkałem sytuacji o której mówisz.
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marcin333 Wyświetlenie odpowiedziBardzo dobre piwo.
Comment
-
-
Już wyjaśniam Bardzo lubię piwa miodowe, ale to szczególnie, ponieważ ma w sobie trochę goryczki, ale nie za dużo i nie jest zbyt słodkie. Jak dla mnie jego smak jest idealny.
Comment
-
-
Ja się tak zastanawiałem czy aby ze mną coś nie tak, że mi ono nie smakuje. Dochodzę do wniosku, że chodzi o przesłodzenie. Nie piłem go od lipca więc trochę zapomniałem ten smak a piłem je ledwie 2 razy w życiu. Ale jedno pamiętam wyraźnie wyczuwalny cukier. Ta słodycz mnie odrzuca. Może wynika to stąd, że ja nic nie słodzę (tyle wszędzie cukru w żarciu i piciu, że głowa mała).
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piwo jasne, kolor ładny - leciutkie zmętnienie. [4.5]
Piana: Biała, średnio pęcherzykowa, szybko znika i delikatnie oblepia szkło. Zanika do zera. [2]
Zapach: Zapach całkowicie zdominowany przez aromat świeżego miodu - mi nie przeszkadza. [4]
Smak: Piwo o pełnym smaku. Na początku czuć wyraźny smak miodu, po chwili dochodzą nuty słodowe i lekko chlebowe. Po każdym łyku coraz bardziej zalega posmak miodowy. [4]
Wysycenie: Nasycenie idealne. [5]
Opakowanie: Etykieta bardzo ładna. Wszystkie ważne informacje są podane oprócz proponowanej temp. serwowania. [4.5]
Uwagi: Piwo bardzo dobrze pijalne, alkohol świetnie zamaskowany. Jednak po 2 butelkach człowiekowi robi się trochę za słodko. Większa ilość spowodowała w moim przypadku zgagę.
Moja ocena: [3.9]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, miodowy. [4.5]
Piana: Lekka, drobne pęcherzyki. [4]
Zapach: Miodowy, ale niezbyt nachalny, czuć również nutkę słodową, bardzo wyważona i przyjemna kompozycja. [5]
Smak: W mojej ocenie idealnie dobrana kompozycja: początkowo lekki acz nienachalny smak miodu potem posmak słodowy. [5]
Wysycenie: W sam raz. [5]
Opakowanie: Kolorystyka przyjemna, ładnie wkomponowany delikatny wzór plastra miodu. [5]
Uwagi: Szukając piwa miodowego miałam na myśli dokładnie to, lekkie i niezalegające smaki, wzbogacenie piwnej goryczki delikatną i zrównoważoną słodyczą miodu.
Moja ocena: [4.875]
Comment
-
-
Warka do 13.10.13 pite 14.10.13
kolor, piana tak jak koledzy wyżej.
Aromat: fajny naturalny, nie przemysłowy miód.
SMAK: chyba jednak coś się porobiło z moim promocyjnym egzemplarzem.
Popsute całkiem raczej nie było.
W smaku na początku wyraźna cytrynowa kwaśność, a zaraz później przyjemna wyraźna, ale nie zamulająca miodowość.
Takie połączenie świeżej cytryny polanej odrobiną miodu.
Ciekawe połączenie smaków. Wypiłem całe. Rewolucji nie było.
Wypiłbym ponownie, więc znowu czekam na "promocję"
Comment
-
Comment