Ciechanów, Miodowe
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, mętny. [4]
Piana: Gęsta, drobno pęcherzykowa, nietrwała, na szkle pozostało kilka małych kropek. [3.5]
Zapach: Łagodny i miły, pachnie prawdziwym miodem i słodem, wyczuwam również w tle cytryny. [4.5]
Smak: Słodkawy i kwaskowy, w tle lekka goryczka. Nade wszystko miodowy, ale bez przesady, jest też razowy chleb. Finisz trochę za słodki i nieco landrynkowy. [3.5]
Wysycenie: Właściwe. [4]
Opakowanie: Klasyczne, kolory ciepłe, grafika oszczędna ale gustowna, wszelkie dane są. kapsel piw regionów. [4.5]
Uwagi: Warka do 08.05.2013. Aksamitne, łagodne i rozgrzewajace piwo, odpowiednio zbalansowane, gdzie miód nie jest zbyt nachalny a jednocześnie czuć, że jest naturalny, a nie sztuczny. Mimo tech superlatyw. lepiej mi smakuje Jabłonowo na miodzie gryczanym. Wydaje mi się bardziej treściwe i mniej słodkie.
Moja ocena: [3.95]Comment
-
Sorki, że tak późno odpowiadam: nie pamiętam terminu pite w ostatnich dniach marca, nie wiem ile to piwo ma terminu przydatności. Ale piłem go jeszcze raz (w lipcowej promocji w PiP za 4 zeta jednak się skusiłem) odczucia identyczne do tego co napisałem wcześniej, oczywiście z dużym przejaskrawieniem spowodowanym wielkim rozczarowaniem: woda gazowana + miód. W tak zwanym międzyczasie skosztowałem także kilka razy piwo na miodzie gryczanym z Jabłonowa. Subiektywnie pisząc Ciechan jest daleko z tyłu za produktami Jabłonowa i Kormorana.Comment
-
-
Już wyjaśniamBardzo lubię piwa miodowe, ale to szczególnie, ponieważ ma w sobie trochę goryczki, ale nie za dużo i nie jest zbyt słodkie. Jak dla mnie jego smak jest idealny.
Comment
-
Ja się tak zastanawiałem czy aby ze mną coś nie tak, że mi ono nie smakuje. Dochodzę do wniosku, że chodzi o przesłodzenie. Nie piłem go od lipca więc trochę zapomniałem ten smak a piłem je ledwie 2 razy w życiu. Ale jedno pamiętam wyraźnie wyczuwalny cukier. Ta słodycz mnie odrzuca. Może wynika to stąd, że ja nic nie słodzę (tyle wszędzie cukru w żarciu i piciu, że głowa mała).Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piwo jasne, kolor ładny - leciutkie zmętnienie. [4.5]
Piana: Biała, średnio pęcherzykowa, szybko znika i delikatnie oblepia szkło. Zanika do zera. [2]
Zapach: Zapach całkowicie zdominowany przez aromat świeżego miodu - mi nie przeszkadza. [4]
Smak: Piwo o pełnym smaku. Na początku czuć wyraźny smak miodu, po chwili dochodzą nuty słodowe i lekko chlebowe. Po każdym łyku coraz bardziej zalega posmak miodowy. [4]
Wysycenie: Nasycenie idealne. [5]
Opakowanie: Etykieta bardzo ładna. Wszystkie ważne informacje są podane oprócz proponowanej temp. serwowania. [4.5]
Uwagi: Piwo bardzo dobrze pijalne, alkohol świetnie zamaskowany. Jednak po 2 butelkach człowiekowi robi się trochę za słodko. Większa ilość spowodowała w moim przypadku zgagę.
Moja ocena: [3.9]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, miodowy. [4.5]
Piana: Lekka, drobne pęcherzyki. [4]
Zapach: Miodowy, ale niezbyt nachalny, czuć również nutkę słodową, bardzo wyważona i przyjemna kompozycja. [5]
Smak: W mojej ocenie idealnie dobrana kompozycja: początkowo lekki acz nienachalny smak miodu potem posmak słodowy. [5]
Wysycenie: W sam raz. [5]
Opakowanie: Kolorystyka przyjemna, ładnie wkomponowany delikatny wzór plastra miodu. [5]
Uwagi: Szukając piwa miodowego miałam na myśli dokładnie to, lekkie i niezalegające smaki, wzbogacenie piwnej goryczki delikatną i zrównoważoną słodyczą miodu.
Moja ocena: [4.875]Comment
-
Warka do 13.10.13 pite 14.10.13
kolor, piana tak jak koledzy wyżej.
Aromat: fajny naturalny, nie przemysłowy miód.
SMAK: chyba jednak coś się porobiło z moim promocyjnym egzemplarzem.
Popsute całkiem raczej nie było.
W smaku na początku wyraźna cytrynowa kwaśność, a zaraz później przyjemna wyraźna, ale nie zamulająca miodowość.
Takie połączenie świeżej cytryny polanej odrobiną miodu.
Ciekawe połączenie smaków. Wypiłem całe. Rewolucji nie było.
Wypiłbym ponownie, więc znowu czekam na "promocję"Comment
-
-
gdzie dostales to piwo? Ja kupilem dzisiaj w stokrotce jeszcze w starej butelce 500ml z data 26.12.13Comment