zythum napisał(a) A skąd wiesz, że kupiłaś z nowej warki? I gdzie kupiłaś?
Podejrzewam, że nowa warka - trzy piwa kupione wczoraj były wyraźnie mocniej chmielone, niż te, pite tydzień temu. Zakup został poczyniony w pawilonie "Alkohole 24 h", przy końcu ul. Płockiej, ale piwo ma niezłe zejście - i te trzy były chwilowo ostatnimi
Ostatnia zmiana dokonana przez Małażonka; 2004-12-20, 10:23.
W trosce, aby nikt z chętnych na Miodowe nie trafił na manowce, zamieszczam małe sprostowanie: sklep znajduje się w pawilonie na Wolskiej, przy końcu ul. Skierniewickiej
Też spróbowałem,kupiłem w Hali Marymonckiej (Warszawa), moim zdaniem bez rewelacji, ale zawsze pewna ciekawostka i dowód że Browar Ciechanów się trochę stara. Istotnie czuć prawdziwy miód i etykieta też chyba przyklejona miodem bo już dawno z żadną się tak nie namęczyłem. Inne ciechanowskie odchodziły bez problemu.
sloniatko napisał(a) Wszyscy tak chwalicie to piwko, że chyba jeszcze raz do niego podejdę
Wczoraj spróbowałem jeszcze raz i... zmieniłem zadanie, całkiem smaczne piwko. Jednak jak bym wypił na raz więcej niż jedno to bym się zasłodził.
Mała dygresja na temat jego ceny w Warszawie, jej przedział jest naprawdę imponujący. Najtanisze widziałem za około 2.80 zl w małym sklepiku na tyłach NBP, a dosłowie 20 metrów dalej jest już za 3.49. Bardzo zbliżona jest w Michasiu, natomiast już w Spiżarni w bemowskim Carrefure kosztuje 4.50. Najdrożej jest w barze przy dworcu Powiśle, 5.50 ale to knajpa, więc nie ma co się dziwić.
Wczoraj również piliśmy. I znów się troszkę zmieniło. Goryczka zrobiła się słabsza, aromat miodu mocniejszy. Trafiła nam się wersja bardziej slodowa, ale niezła!
Kurczę, bardzo chciałem spróbować je jeszcze w tym roku, żeby móc umieścić je w ewentualnych rankingach za 2004 (ART pewnie intensywnie o nich myśli ), niestety nie udało się, ale mam już zaklepaną buteleczkę, którą opróżnię w styczniu.
Wszystko rozbiło sie o to, że miodowe miało na 100% do mnie trafić tuż po świętach, niestety okazało się że to z pewnych względów niemożliwe. A już byłem w ogródku, już witałem się z gąską...
PS. Dziękuję za gotowość pomocy Małażonko
Małażonka napisał(a) Podejrzewam, że nowa warka - trzy piwa kupione wczoraj były wyraźnie mocniej chmielone, niż te, pite tydzień temu. Zakup został poczyniony w pawilonie "Alkohole 24 h", przy końcu ul. Płockiej, ale piwo ma niezłe zejście - i te trzy były chwilowo ostatnimi
Może byłoby łatwiej oceniać piwa produkowane w małych ilościach lub w małych partiach zaznaczając datę przydatnosci do spożycia, która w przypadku małych browarów może być uznana za oznaczenie partii produkcyjnej. To tylko propozycja mająca na celu ułatwienie porównania piwa.
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki. www.twojmalybrowar.pl
Można dostać to piwo w sklepiku znajdującym się obok zamkniętego już Tabu. Jest to zwykły osiedlowy sklep spożywczy, ale mają troche dobrych piw. Adres: Meander 22, Warszawa. Oczywiście Natolin.
Comment