Ciechanów, Miodowe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Haladdin
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2010.02
    • 9

Ocena z ARTomatu

Kolor: Piękny, miodowy, mętny. Idealny dla tego piwa [5]
    Piana: Piana bardzo szybko niknie, ale mi to w ogóle nie przeszkadza. Kożuszek zostaje do końca [2.5]
    Zapach: Tutaj musi być max. Miodowo-kwiatowy aromat rządzi. Przypomina miód z gryki. [5]
    Smak: Tutaj to czysta poezja. Goryczka zbalansowana z miodowym posmakiem. Smakuje po prostu świetnie. Uwielbiam miód w piwie (dzięki temu wynalzakowi oczywiście). Generalnie smakuje o wiele lepiej niż takie np. Maćkowe. [5]
    Wysycenie: Takie jakie powinno być. Nie za duże, nie za małe [5]
    Opakowanie: Wszystko czytelne, wszystko dobrze opisane. Czego chcieć więcej. W przeciwieństwie do niektórych innych kapsel w ogóle mnie nie obchodzi [5]
    Uwagi: Moje ulubione piwo. Także oceny nie mogły być inne. Biję pokłony Ciechanowi za ten produkt. Inne nie zachowują takiej klasy (konkurencja nie śpi:P).

Moja ocena: [4.75]

Comment

• StAnger
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2010.03
      • 17

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ładna słomkowa dość mętna barwa. Widać, że jest to piwo miodowe. [5]
      Piana: Na początku dość obfita, jednak za szybko opada. Na koniec prawie jej nie ma. [3.5]
      Zapach: Zapach ładny miodowy. Mnie osobiście odpowiada. [4.5]
      Smak: Miód, miód, miód i jeszcze raz miód, dosłownie i w przenośni. Jest słodkie, zauważalna dopiero po dłuższej degustacji leciutka goryczka. Piwo bardzo smaczne, lecz jednak wyczuwa się zbyt dużo miodu [4.5]
      Wysycenie: Nasycenie dwutlenku węgla jak dla mnie jest odpowiednie, praktycznie gaz utrzymywał się do ostatniej kropli piwa. [5]
      Opakowanie: Opakowanie ładne ocena wyjściowa, podane wszystkie niezbędne informacje, ale zero dodatkowych. Ponadto kapsel nie pasuje do tego opakowania. [4]
      Uwagi:

Moja ocena: [4.425]

Comment

• chitos
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2009.02
        • 195

Ocena z ARTomatu

Kolor: Mętny, miodowy niczym plaster miodu. Czyli tak jak powinno być. [5]
        Piana: Średnioziarnista, podczas nalewania jest ale potem szybko znika pozostawiając po sobie małe wysepki. [2.5]
        Zapach: Czuć porządnie miód oraz delikatnie kwiaty. [5]
        Smak: Zdecydowanie miodowy, ale nie za słodki. Wyczuwalne lekkie posmaczki chlebowe oraz kwaskowe. [4.5]
        Wysycenie: Wysokie ale dobrze komponuje się ze smakiem. [4.5]
        Opakowanie: Ładny motyw graficzny, zawiera wszelkie informacje. Jedyne co mogę etykiecie zarzucić, to kolor etykiety jest bardzo podobny do Pszenicznego co na pierwszy rzut oka może zmylić. [4]
        Uwagi:

Moja ocena: [4.475]

Comment

• arek713
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2010.03
          • 16

Ocena z ARTomatu

Kolor: jak mgła nad pasieką o porannej rosie [4]
          Piana: nie wszystko złoto co się pieni [3.5]
          Zapach: starej karczmy,gdzie przy piwie i miodzie opowiada się stare legendy [4.5]
          Smak: żaden miś się nie oprze [5]
          Wysycenie: wyczuwalne jak pierwsze oznaki wiosny [4]
          Opakowanie: zwrotne,zawsze jest okazja by pójść po drugie [4]
          Uwagi: obecnie miodowe numer jeden

Moja ocena: [4.525]
          ---------------
          Ocena usunieta z rankingu.
          Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu. Bardzo proszę KONKRETNIEJ!
          Art, Admin

---------------
          Last edited by ART; 2010-03-15, 13:57.

Comment

• Snus
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2008.03
            • 128

Kormoran Miodne mi bardzo smakowało, te jakoś nie bardzo. Jakby ktoś do tego kroplę dziegciu dolał. I ta miodowść jakby trochę syntetyczna.
            Może dlatego że jest to piwo zimowe, rozgrzewające, a teraz już jest prawie wiosna.
            Do piwka zamiast papieroska - www.snus.pl

Comment

• CyboRKg
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2010.04
              • 594

Najlepsze piwo miodowe jakie w zyciu pilem! Balem sie, ze bedzie za slodkie - a jest wprost idealne Zaluje, ze kupilem tylko jedno...
              "Jedno pivo ne vadi!"
              "Kupuje tylko w polskich sklepach!"

Comment

• Piwo bardzo dobre, mętne jakby ze słodem pszenicznym, smak słodkawy z niewielką goryczką, wysycenie w sam raz. ZDARZYŁO SIĘ KOMUŚ MIEĆ W TYM PIWIE CZARNE, MAŁE PŁYWAJĄCE W BUTELCE GRUDKI? DODAM, ŻE CHODZI O PARTIĘ 28.06

Comment

• Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Snus Wyświetlenie odpowiedzi
                  Kormoran Miodne mi bardzo smakowało, te jakoś nie bardzo. Jakby ktoś do tego kroplę dziegciu dolał. I ta miodowść jakby trochę syntetyczna.
                  Może dlatego że jest to piwo zimowe, rozgrzewające, a teraz już jest prawie wiosna.
                  Zgadzam się ze wszystkim poza tym pierwszym stwierdzeniem, mi Miodne bardzo smakowało, ale to jest lepsze, a przynajmniej było gdy piłem jedno po drugim.
                  W zimie jest idealne, b. dobre również po podgrzaniu, mocno rozgrzewające niemal jak lek na przeziębienie. Ostatni raz piłem je jakieś 2 tygodnie temu, schłodzone i już nie smakowało tak jak za pierwszym razem. Czyć, że miód dodawany jest sztuczny, zastanawiałem się jakby smakował zwykły Ciechan podgrzany z odrobiną miodu sklepowego, pewnie podobnie, a może i lepiej.
                  Piwo na 4+ w zimie, na 3+ w lecie.

Comment

• kretu
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2007.05
                    • 28

Ocena z ARTomatu

Kolor: Może odrobinę za jasny [5]
                    Piana: Praktycznie brak [2]
                    Zapach: Sam miód ale przyjemny [4]
                    Smak: Bardzo miodowe z goryczką na finiszu. Może trochę za miodowe jak dla mnie. [4]
                    Wysycenie: Takie jak powinno być [5]
                    Opakowanie: Bardzo fajna etykieta [5]
                    Uwagi: Piwo bardzo dobre choć nie dla mnie wolę te bez miodu.

Moja ocena: [3.95]

Comment

• skitof
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2007.11
                      • 2484

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doczu Wyświetlenie odpowiedzi
                      Efekt trochę mąci goły kapsel. Żeby choć barwiony był na żółto można by dać max.
                      Już nie goły. Ma znany nadruk: W jedności siła, i Piwa regionów.

Comment

• Adrian_Gdynia
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2009.07
                        • 10

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedzi
                        Już nie goły. Ma znany nadruk: W jedności siła, i Piwa regionów.
                        Tyle że ani goły kapsel ani z nadrukiem "W jedności siła - Piwa regionów" nie pasują do reszty opakowania.

Comment

• Gonzo1
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2008.12
                          • 65

Ocena z ARTomatu

Kolor: Kolor słomkowy, nie każdemu spodoba się brak klarowności, ale w tym przypadku to plus [4]
                          Piana: Jest, ale na kolana nie powala. Szybko znika, ale nie o nią tu chodzi. [3]
                          Zapach: To największy atut tego wynalazku. Moja narzeczona gustuje w tym piwie i czuć autentyczny aromat miodu. [5]
                          Smak: Kolejny plus. Niepodrabialny. [5]
                          Wysycenie: Wystarczy. [3]
                          Opakowanie: OK. [4]
                          Uwagi: Wg mnie najlepsze w Polsce piwo miodowe. Miodowe z Kormorana, Maćkowe Sulimaru, a nawet sic Miodowe Jablonowe zostają w tyle.
                          Plusem jest też, że piwko to buduje pozycję Ciechana wśród właścicieli sklepów oraz oczywiście klienteli.

Moja ocena: [4.6]
                          ---------------
                          Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu. Brak próby opisu smaku.
                          Art, Admin

---------------
                          Last edited by ART; 2010-06-16, 00:45.

Comment

• protz
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2010.06
                            • 4

Moj pierwszy post,witam wszystkich. Właśnie w lokalnym sklepie mnie odprawiono z kwitkiem gdy chciałem kupić miodowe. Faktycznie potwierdza sie wybuchowość tego piwa, ekspedientka powiedziała mi , ze zrezygnowali z miodowego gdyz eksplodował im na półce, problemy tez byly przy otwieraniu, jeden klient skończył z rozcięta wargą przez kapsel. Chyba pora, aby browar coś z tym zrobił.

Comment

• fuliano
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2010.07
                              • 1835

Ocena z ARTomatu

Kolor: miodowy, metny, tak jak przystało na piwo miodowe [4.5]
                              Piana: starałem sie jak mogłem i nawet na kilkanaście sekun mi się udało [2]
                              Zapach: sam miód, nic dodać nic odjąć [4]
                              Smak: miód z wyraźnymi na końcu posmakami kwaskowymi, Nie to co oczekiwałem niestety [3.5]
                              Wysycenie: dostateczne, w drugiej połowie już niestety niewystarczające [3.5]
                              Opakowanie: wyróżniające markę, ale i rodzaj piwa. Zawiera wszystkie ważne informacje [4.5]
                              Uwagi: Spodziewałem się czegoś lepszego po tak rozreklamowanym piwie. Nie wiem czy sięgne jeszcze kiedyś po nie. Warka z terminem 12.09.10 zakupiona w ELeclerc za 3,99. Pierwszy raz w Wawie spotkałem się z ceną poniżej 4 zł za to piwo

Moja ocena: [3.625]

Comment

• knt
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2010.08
                                • 16

Ocena z ARTomatu

Kolor: Piwno miodowy, mętny. [3]
                                Piana: Niewiele, szybko opada. [2.5]
                                Zapach: Niesamowity! Piękny zapach miodu. [5]
                                Smak: Zaskakujący. Łagodny, ni to słodki, ni to gorzki. Złoty (!) środek. [5]
                                Wysycenie: Niewielkie, ale wydaje się bardzo odpowiednie. [4.5]
                                Opakowanie: Śliczny motyw plastra miodu. Butelka prosta. [4.5]
                                Uwagi:

Moja ocena: [4.6]
                                ---------------
                                Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
                                Art, Admin

---------------
                                Last edited by ART; 2010-08-22, 21:13.

Comment

Przetwarzanie...
                                X