Dlaczego kolor tylko 3?
Ciechanów, Miodowe
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziDlaczego kolor tylko 3?
Swoją drogą zabawne...
Bardzo fajna etykieta - wystarczająca opinia.
Śliczny motyw plastra miodu. Butelka prosta - opinia nieuzasadniona.
Takie jakie powinno być. Nie za duże, nie za małe - wystarczająca opinia.
Niewielkie, ale wydaje się bardzo odpowiednie - opinia nieuzasadniona.
Mam wrażenie, że decydenci działają w sposób chaotyczny. Nie ma chyba sensu się tu udzielać.
Comment
-
-
Nie ma chyba sensu się tu udzielać.
Bo moim zdaniem nie jest w żaden sposób wyjątkowy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziNo jak się nie ma nic do powiedzenia to faktycznie nie warto. Każdemu czasem zdarza się napisać coś lakonicznie z braku jakichś mądrych epitetów, ale tylko Tobie zdarza się w każdej ocenie opisać piwo trzema słowami i to jeszcze bardzo ogólnikowymi.
intensywny, naturalny miód, bardzo zachęcający
Tutaj musi być max. Miodowo-kwiatowy aromat rządzi. Przypomina miód z gryki.
Zapach ładny miodowy. Mnie osobiście odpowiada
Sam miód ale przyjemny.
Niesamowity! Piękny zapach miodu.
Doprawdy, wyróżniam się?
Wytnijmy emocje:
wyraźnie słodkie miodowe nuty, kwaskowość - orzeźwiający
intensywny, naturalny miód
Miodowo-kwiatowy aromat rządzi. Przypomina miód z gryki
Zapach ładny miodowy
Sam miód ale przyjemny
Piękny zapach miodu
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziNo to napisz mi jak powinien wyglądać idealny kolor piwa niefiltrowanego miodowego o ekstrakcie 14%.
Comment
-
-
W opisach które podejrzewam przytoczyłeś z tego wątku można choć często po krótce otrzymać poszukiwane informacje: kwaskowatość, aromat miodu, aromat kwiatów, orzeźwiający. To są konkrety, a nie: przeciętne, dobre, odpowiednie...to są przymiotniki nie mówiące zupełnie nic i nikomu.
A jaki powinien być idealny smak? Mnie zachwycił smak, a kolor nie. Innych kolor, a smak nie.
Comment
-
-
KNT, wybacz, akurat ta ocena powinna była zostać, z uwagami, ale jednak. Jakoś się zasugerowałem poprzednimi ocenami, a tej w ferworze walki nie doczytałem. Posprzątam po odpoczynku. Poprzednie Twe oceny mam nadzieję że wiesz dlaczego nie zostały zaakceptowane.
Co się tyczy uzasadniania - jeśli ktoś nie próbuje opisać dwóch podstawowych składowych oceny - zapachu i/lub smaku powinien spodziewać się że jego ocena zostanie przetworzona na komentarz. Jeśli te składowe są ok, inne nie są już zbytnio rygorystycznie brane przeze mnie pod uwagę.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Będzie bojkot jak powiem że jak dla mnie ohyda?
Tak słodkie że aż mnie zęby rozbolały.Zdołałam wypić pół.Jeśli ktoś jest fanatykiem miodu to warto spróbować- jego smak bardzo mocno wyczuwalny.
Ja Na pewno nie sięgne drugi raz po to piwo.Doba ma 24 godziny,skrzynka 24 piwa...przypadek?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika natalka Wyświetlenie odpowiedziBędzie bojkot jak powiem że jak dla mnie ohyda?JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika natalka Wyświetlenie odpowiedziBędzie bojkot jak powiem że jak dla mnie ohyda?
Tak słodkie że aż mnie zęby rozbolały.Zdołałam wypić pół.Jeśli ktoś jest fanatykiem miodu to warto spróbować- jego smak bardzo mocno wyczuwalny.
Ja Na pewno nie sięgne drugi raz po to piwo."Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mętnawa, jasna pomarańcz. [4.5]
Piana: Biała, drobna i gęsta. Opada powoli do małej warstewki, oblepiając szkło i później znikając do pierścienia. [4]
Zapach: Intensywny. Czuć miód i kwiaty. Miód ładny, naturalny i dominujący w zapachu. [4.5]
Smak: Piwo słodkie od samego początku. Czuć miodowy smaczek, zakończony bardzo delikatną goryczą, mocniejszą na finiszu. Przyjemne, ale jak na ten woltaż wydaje mi się mało treściwe. [4.5]
Wysycenie: Nie jest wysokie, choć delikatnie podszczypuje. Na brak nie można narzekać, ale mogłoby być większe. [4]
Opakowanie: W stylu Ciechana. Plastry miodu na dole etykiety sugerują, czego można spodziewać się po zawartości. Wszystkie informacje podane, kapsel z siłaczem. [4]
Uwagi: Dla mnie najlepsze ze wszystkich próbowanych do tej pory piw miodowych.
Moja ocena: [4.4]
Comment
-
-
Jest to niewątpliwie bardzo dobre piwo miodowe, z silnym aromatem naturalnego miodu i kawałeczkiem goryczki. Jest to również niewątpliwie nie moja bajka, choć małe od czasu do czasu można wypić w odpowiednich okolicznościach przyrody.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisto-miodowy. Półprzezroczysty, mętny. [4.5]
Piana: Szybko ustępuje do cieniutkiego pierścienia wokół brzegów kufla. Szkoda. [3.5]
Zapach: Czuć miód. Ciężki, intensywny ale przyjemny zapach. [4]
Smak: Miód. W tle zamaskowana kwaśność owocowa. Smak typowy dla szlachetnych miodów np. wrzosowego. Mi jednak bardziej smakują miody klasyczne. Orzeźwiający, jeżeli dobrze schłodzone. [4.5]
Wysycenie: Dzięki barwie niewiele widać. Przyjemnie musssuje w ustach. Piwo bardzo sycące. [4]
Opakowanie: Już z daleka widać, że to ciechan (kiedyś miało etykietę z plastrem miodu). Niczym się nie wyróżnia, ale też ni można się do niczego przyczepić. Wszystkie informacje bardzo czytelne. [4]
Uwagi: Albo się miód lubi albo nie...
Moja ocena: [4.175]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Poprawny. Dla mnie bez znaczenia [4]
Piana: Piana szybko znika :/ [3.5]
Zapach: Bardzo przyjemny, naturalny [4.5]
Smak: Rewelacja. Bardzo naturalny smak. Idealnie dobrane proporcje. Jedno z moich ulubionych! [5]
Wysycenie: W sam raz. [4.5]
Opakowanie: Wygląda ciekawie, pasuje do innych piw z serii. [4.5]
Uwagi: Polecam na początek degustacji piw lokalnych mini browarów.
Moja ocena: [4.575]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------Last edited by ART; 2010-12-13, 11:32.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złociste, lekko mętne [4.5]
Piana: obfita [4.5]
Zapach: wyrany aromat miodu [5]
Smak: lekko słodkie, delikatna nuta goryczy, wismienite [5]
Wysycenie: wystarczające [4.5]
Opakowanie: butelka zwrotna [5]
Uwagi: Piwo jest niefiltrowane, jest po nim dobre samopoczucie,
Moja ocena: [4.9]