Jak dla mnie mocno przereklamowane Za słodkie... nie czuć goryczki... bardziej podchodzi pod napój miodowy niż piwo miodowe... no i najgorsze jest to, że kupując bierzesz udział w loterii... będzie dobre czy kwaśne... - zbyt duża dystrybucja źle wpływa na dalszą opinię o piwie... ostatnio ciechana miodowego widziałem w jakimś warzywniaku... duża dystrybucja=mała wiedza sklepikarzy o przechowywaniu=duże prawdopodobieństwo, że ktoś kupi kwaśne. A ciechan jest jakoś szczególnie wrażliwy na szybkie kwaśnięcie
Ciechanów, Miodowe
Collapse
X
-
Nigdy nie trafiłem na kwaśne Miodowe, nawet po terminie.Last edited by ART; 2011-02-24, 15:47.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedziKolor
Przede wszystkim smakuje miodem. Słodkie, troszkę kwaskowe, ale cecha midu, miód przygłusza piwo, ale nie jest ono zbyt słodkie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziniezbyt to zrozumiałe - słodkie, zdominowane przez miód czy niezbyt słodkie?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ElDesmadre Wyświetlenie odpowiedziNiezłe, ale są dużo lepsze miodowe na rynku."Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Comment
-
-
Pytalem o jasne, a nie o ciemne.
Poza "Orkiszowym z miodem" Kormorana nie znam zadnego, ktore moglo by sie rownac z "Ciechanem Miodowym". A jesli jest jakies duzo lepsze to chcialbym je poznac"Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Comment
-
-
Przyznam szczerze o zgrozo, że na podobnym poziomie jest miodowe z Jabłonowa (te gryczane oczywiście)
A jeśli o tego Ciechana chodzi, to mam wrażenie, że od kilku miesięcy coś się w nim zmieniło. Osadu jest jakby trochę mniej, łatwiej go rozbełtać, jednocześnie poprawiło się nagazowanie i piana, która juz nawet występuje, gdzie kiedyś znikała praktycznie od razu... Samo piwo zaś jest delikatnie mniej słodkie, niż kiedyś.
A może tylko mnie się tak wydaje??Last edited by funky83; 2011-02-25, 17:37.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyboRKg Wyświetlenie odpowiedziPytalem o jasne, a nie o ciemne.
Poza "Orkiszowym z miodem" Kormorana nie znam zadnego, ktore moglo by sie rownac z "Ciechanem Miodowym". A jesli jest jakies duzo lepsze to chcialbym je poznac
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piękny, mętny, miodowy. Taki powinien być kolor piwa miodowego i chyba tylko w Chiechanie go spotkać można. [5]
Piana: U mnie słaba, może to przez temperaturę piwa. Bardz oszybko zniknęła, właściwie nie zdążyłem jej nawet poobserwować. [2.5]
Zapach: Przyjemny, miodowy, kwiatowy, generalnie wiosna, łąka, ptaszki, pszczółki, oj już niedługo [4]
Smak: Dominacja miodu. Jego smak jest bardzo naturalny i przyjemny, jednak trochę znikają inne akcenty. Piwo nie jest przesadnie słodkie ani ciężkie. Pije sie bardzo przyjemnie [4]
Wysycenie: Wysokie, ale dzieki temu piwo jest orzeźwiające i nie zalepia. [5]
Opakowanie: Typowy motyw dla wszystkich Ciechanów, wszystkie info podane, brak dedykowanego kapsla. Ogólnie ok. [4]
Uwagi: Z racji choroby zrobiłem sobię kurację piwami miodowymi. Wczoraj Orkiszowe, dziś Ciechan, nie wiem które wychodzi zwycięsko, oba są podobne i smaczne, więc dam znak równości. Cena wysoka, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić, bo warto.
Moja ocena: [3.95]Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
ja pilem ciechana regularnie i narzekalem tylko na jego dostepnosc w okolicznych sklepach i idiotycznie rozne-wysokie ceny
od dobrego pol roku nie dotykam go - przynajmniej 3 razy trafilem kwacha a kwach po prawie 5zl to wtopa totalna
przerzucilem sie na miodne z kormorana i jak uda mi sie zlowic - tez : o zgrozo !!! - na miodowe z jablonowa... choc ostatnio go u mnie na ursynowie nie uswiadczysz
dla mnie ciechan po mocnym wejsciu zdecydowanie sie komercjalizuje
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny, słomkowy, mętny, bardzo ładny. [5]
Piana: Najsłabsza strona tego piwa, to co się pojawiło to szybko znikło [3.5]
Zapach: Miodzio. Zapachniało tak jak podczas Święta Miodu które odbywa się na rynku Mojego miasta w miesiącu Lipcu [5]
Smak: Smaczne, od razu czuć że to prawdziwy miód a nie tak jak w pewnym piwie miodowym o którym nawet wspominać nie warto, [5]
Wysycenie: Dość wysokie, ale nie przeszkadza to w piciu tego piwa [4.5]
Opakowanie: Etykieta podobna tak jak we wszystkich innych Ciechanach, przydałby się dedykowany kapsel [4]
Uwagi: bardzo się cieszę że od niedawna mogę to piwo kupić w Swoim mieście.
Moja ocena: [4.775]
Comment
-
-
Piłem już sporo miodowych i chyba Ciechan jest najlepszy. Może tylko Orkiszowe z miodem jest na podobnym poziomie z jasnych , reszta jest za słodka jak dla mnie. Ale i tak są to piwka jednorazowe. Nie wyobrażam sobie wypić tego wiecej. Jako przerywnik to nawet fajna sprawa.
Comment
-
Comment