Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep
Ciechanów, Miodowe
Collapse
X
-
A nie wydaje wam się prawdopodobne, że browar daje różne ceny różnym klientom. To chyba oczywiste, że sieć, która kupuje 3 palety tego piwa dostanie lepszą cenę niż sklep który kupuje 3 transportery. Chociaż 4,5zł za polskie piwo to dużo, myślę, że te 4 zł są pewną barierą, której przekraczanie może się źle skończyć.
Comment
-
-
Dziwna sprawa z tą ceną sam się dziwiłem ale bedąć u zródła nie myślałem że kupię drożej niż z hurtowni będącej pośrednikiemLast edited by supersklep; 2005-03-02, 23:15.
Comment
-
-
Kiedyś, kiedy jeszcze warzono Piasta we Wrocławiu miały miejsce takie numery, że to piwo można było kupić o wiele taniej z hurtowni np. z Pomorza niż z browaru. No i jeździło sobie piwko po Polsce, bo mniejsze hurtownie z Dolnego Śląska taniej kupowały wrocławskie piwo z hurtowni z z drugiego krańca Polski niż z browaru.
Teraz zresztą takie sytuacje też mają miejsce w handlu artykułami FMCG, nie wiem jak z piwem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyrKiedyś, kiedy jeszcze warzono Piasta we Wrocławiu miały miejsce takie numery, że to piwo można było kupić o wiele taniej z hurtowni np. z Pomorza niż z browaru. No i jeździło sobie piwko po Polsce, bo mniejsze hurtownie z Dolnego Śląska taniej kupowały wrocławskie piwo z hurtowni z z drugiego krańca Polski niż z browaru.
Teraz zresztą takie sytuacje też mają miejsce w handlu artykułami FMCG, nie wiem jak z piwem.
Podaj mi nr telefonu do jakiejś hurtowni która sprzedaje miodowe tam u ciebie ,to zadzwonię tam a pózniej do Ciechanowa
Comment
-
-
Ależ ja nie znam żadnej hurtowni, która na Dolnym Śląsku dystrybuowałaby Ciechanów. Przykład z Piastem był po to, żeby unaocznić, ze są w handlu sytuacje, o których się ekonomistom nie śniłoLast edited by kopyr; 2005-03-03, 09:26.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasno złoty, ze względu na mętność wygląda jak niefiltrowane piwo pszeniczne, prezentuje się ładnie [4]
Piana: Biała, średniopęcherzykowata, jeżeli chodzi o trwałość to słabo, zaczyna opadać po około 2-3 minutach, po około 5 praktycznie nie ma po niej śladu [3]
Zapach: Bardzo ładny, miodowo-kwiatowy [4.5]
Smak: Smak jest świetny, nuty miodowe oczywiście przeważają, ale nie są mdłe, piwo nie jest wcale zbyt słodkie, delikatna goryczka przyjemnie róznoważy całościowy odbiór, pije się bardzo przyjemnie [5]
Wysycenie: Obecność bąbelków jest w dolnej części normy, odrobinę większe wysycenie by nie zaszkodziło [4]
Opakowanie: Opakowanie ładne, etykieta czytelne, poza tym od razu wskazuje na to czego można spodziewać się po zawartości, brakuje mi kapsla dedykowanego temu konkretnemu piwu. [4]
Uwagi: W końcu udało mi się spróbować, przyjechało do mnie z Warszawy, jest inne i dobre, dla mnie murowany kandydat na podium w plebiscycie 2005, chociaż myślę, że forumowicze już w tym roku je bardzo docenią. Duże brawa dla Browaru Ciechanów.
Moja ocena: [4.475]Last edited by Pinio74; 2005-03-14, 08:34.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny,matowy.Wygląda jak herbata z miodem i cytryną. [4]
Piana: Utrzymuje sie ok 3 min.Dobra gęsta sztywna piana. [4]
Zapach: Idealny wręcz zapach miodu gryczanego.Przynajmniej dla mnie. [5]
Smak: Smak super.Również smakuje mi miodem gryczanym.Czułem sie tak jakbym pił miód z delikatną zawartością alkoholu.Smak jest wyraźnie zaznaczony.Czuć w nim naturalny pszczeli miód. [5]
Wysycenie: Trochę poniżej normy co mi bardzo odpowiada. [5]
Opakowanie: Butelka z zółtą etykieta która spawia iż piwo wyróznia sie pośród innych na półce. [5]
Uwagi: Gratuluje Browarowi Ciechanów pomysłu na takie piwo!!!Może nie jest to piwo które można pić na codzień ale jeśli ktoś od czasu do czasu potrzebuje nowych doznań to SERDECZNIE POLECAM.
Moja ocena: [4.85]Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasno słomkowy, nieprzejrzysty, pszeniczny. [4.5]
Piana: Oj, dużo tej piany! Szybko "rośnie" przy nalewaniu. Pęcherzyki są gruboziarniste, piana w kolorze białym. [4]
Zapach: Bardzo intensywny, najwyraźniej przebija się zapach miodu, ale czuję również minimalnie kwaskawość. [4]
Smak: Smakuje jak piwo jasne z dodatkiem miodu Odznacz się delikatną goryczką, jest mniej treściwe od miodu pitnego, ale skojarzenie smakowe idzie wyraźnie w kierunku tego trunku. [4]
Wysycenie: Mój egzemplarz chyba ma go nieco za dużo. Pięknie mi się po nim wydobywa odgłos wewnątrz brzuchowy. [3.5]
Opakowanie: Kolor etykiety w tonacjach kolorów miodowych, a plaster w tle centralnej części etykiety bardzo ładnie komponuje całość. [5]
Uwagi: Gdy podważałem kapsel piwo to wystrzeliło i zaczęło uciekać z butelki. Miałem również problemy z nalaniem piwa do szklanki O wiele bardziej smakuje ciepłe niż schłodzone. Osobiście nie jestem zwolennikiem takich piwnych hybryd, ale Miodowe smakowało mi i pewnie jeszcze po nie sięgnę. Spróbuję też zrobić z niego grzańca.
Moja ocena: [4.05]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasny, nie klarowny, podobny do pszenicznych. Jednak dla mnie ciut za jasny [4]
Piana: była lecz szybko znikła do postaci plamek [3.5]
Zapach: na pewno miodowy, kwiatowy. Bardzo odmienny, a za razem miły. [5]
Smak: pyszne. Miły miodowy posmak, nie za słodki, z lekką piwną goryczką. Super! [5]
Wysycenie: dla mnie idealne. [5]
Opakowanie: co mi się najbardziej w opakowaniu podoba to etykieta. Kolorystycznie miodowa, dobrana idealnie do zawartości butelki i równie fajna jak i piwko. [5]
Uwagi: Super!! Tylko 4,60zł to chyba dużo, ale opłacało się i na pewno będzie powtórka.
Moja ocena: [4.8]zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
-
że tak dopytam się: "Trochę poniżej normy co mi bardzo odpowiada - 5" - ciekawi mnie jaka może być norma nagazowania w piwach zaprawianych miodem?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTże tak dopytam się: "Trochę poniżej normy co mi bardzo odpowiada - 5" - ciekawi mnie jaka może być norma nagazowania w piwach zaprawianych miodem?
Rozumiem Art że do Ziajka pijesz.
Dodam jeszcze że z etykiety wyczytałem alk. do 6,2%.zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielakRozumiem Art że do Ziajka pijesz.
Dodam jeszcze że z etykiety wyczytałem alk. do 6,2%.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment