Za czasów wakacji dokładnie pod koniec sierpnia miałem okazję napić się Miodowego. Nie wiem ale moje wrażenia były negatywne. Piwo było bardzo mocno nagazowane a w dodatku gorzkie. Sprawdzałem datę ważności ale niebylo przeterminowane. Nie wiem co się stało
Ciechanów, Miodowe
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor po prostu miodowy. [5]
Piana: Była, ale się zmyła. Po nalaniu całkiem ładna, biała piana, lecz chwilę później znika... [3]
Zapach: Bardzo przyjemny zapach miodu. [5]
Smak: Smak super, piwo ani za słodkie, ani za gorzkie, wyczuwalna nutka miodowa, ale bez nachalnego narzucania, każdy łyk zachęca do następnego. [5]
Wysycenie: Oczekiwałem troszkę większego, ale i tak jest bardzo dobre. [4.5]
Opakowanie: Najsłabsza strona piwa, ale w sumie też jak dla mnie najmniej ważna. Etykietki w ładnych, "miodowych" kolorach, ale niesterannie przyklejone, kapsel z nazwą browaru, brązowa butelka 0,5l. Brak etykiety z tyłu butelki. [3.5]
Uwagi: Piwo swietne, polecam wszystkim, ktorzy jeszcze nie probowali! Warte swojej ceny (4PLN)!
Moja ocena: [4.7]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bardzo jasny (dla mnie za bardzo), mętny, ale w sumie wyjątkowy jak na polskie piwa [4]
Piana: na początku - drobne pęcherzyki, piana stosunkowo wysoka ale dość szybko opada, na szczęście nie znika zupełnie [3.5]
Zapach: dla mnie - najmocniejsza strona piwa: miodowy, ale nie pozbawiony dodatkowych akcentów, bardzo przyjemny [4.5]
Smak: spory dysonans w porównaniu z zapachem - miód wydaje się sztuczny, brak śladu goryczki - niby pije się przyjemnie, ale czegoś jednak brakuje... [3.5]
Wysycenie: na dobrym poziomie [4]
Opakowanie: przypominające etykietę słoika miodu, niezauważalne i trochę nijakie [2.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.85]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złocisty, trochę mętny i chyba nieco za jasny [3.5]
Piana: nalana szybko szerokim strumieniem zanika i rozrzedza się, łatwo uzyskać ładną, gęstą i obfitą piankę, trzyma się ścianek [4]
Zapach: zapach piwa z miodem, silniej czuć miód, słodki i miły, upajający, podkreśla i współgra ze smakiem [5]
Smak: świetnie wyważone proporcje - nie za dużo miodu, czuć lekką goryczkę, bardzo orzeźwiające, zostawia przyjemny miodowy posmak, delikatny smak, nie za gęsty choć trochę mało intensywny [4]
Wysycenie: pieni się mocno ale bąbelki zanikają, nie jest ich za dużo jak na mój gust, raczej słabsze wysycenie, lekko zagęszczona i aksamitna konsystencja piwa [3.5]
Opakowanie: dobry pomysł etykiety ale kiepskie wykonanie, trąci amatorszczyzną, jeśli tak miało być to niestety amatorka zrobiona po amatorsku [2.5]
Uwagi: Orzeźwiające i miłe jako odmiana ale w większych ilościach u mnie powoduje lekki przesyt. Idealne na początek piwkowania bo zostawia słodkawy posmak i dzięki temu lepiej czuć goryczkę w kolejnym pitym piwie. Samo w sobie bardzo dobre piwo choć mogłoby mieć bardziej wyrazisty smak i byłoby idealne. Nie podoba mi się opakowanie. Na szczęście dostępne w moim miasteczku w jednym z pubów za umiarkowaną cenę 4 złotych.
Moja ocena: [4.225]Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
-
Miałem okazje pić dwa razy. Po obu razach mam niestety negatywne wspomnienia. Zapach obiecywał wiele, ale smak to całkowita porażka - gorzko-słodkie, a jednocześnie smakowało jak piwo stare - zepsute, pomimo że było w terminie. Za pierwszym razem piwo trzymane w chłodnym miejscu wybuchło
Comment
-
-
Witam,
Nie będę oceniał tego piwa, bo szkoda moim zdaniem czasu. Było to pierwsze piwo, które po dwóch łykach wylądowało w zlewie. Po pierwszym łyku, pomyślałem: ... może coś nie halo z moim zmysłem smaku.... Po drugim już miałem opinię. Porażka! Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Już wiem, że nie zrobię piwa z dodatkiem miodu
Comment
-
-
no ale co było z nim nie tak - tego nie piszesz.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Witam ART
Smak, który uważam za najważniejszy w piwie, był do bani. Posmak miodu przypominał mi miód sztuczny i kompletnie moim zdaniem nie pasował do piwa. Zapach też nie był halo. Raczej trudno mówić o zapachu i aromacie, ale o woni (w tym nieco gorszym słowa znaczeniu). Wygląd, piana, etc., to sprawy mniej ważne w tym przypadku.
Sorry, poprostu mi nie podpasowało. Kto tyle dobrego słodu zmarnował, ech. Definitywnie, wolę kieliszeczek dobrego miodu pitnego. Albo kromkę chleba z miodem, albo herbatę z miodem ... a potem piwko
Comment
-
-
Jest w sklepie przy al. Niepodległości, przy wyjściu z metra racławicka, w monopolowym na pasau Smyczkowa, w sklepie spoywczym w przejściu w Landzie, w sklepie Aga na Dolnej, w monopolu na Puławskiej przy Woronicza, raczej nie ma problemu z jego dostaniem
Comment
-
-
De facto nie są to tradycyjne bączki... Również nie są to te same butelki (Steinie II), w które dotychczas lano np. ciechanowskiego Portera - te "nowe" mają krótszą szyjkę - to chyba takie same, w jakich był np. Porter Staropolski.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Żółty, mętny. Taki miodowy po prostu. Wolałbym żeby był odrobinę ciemniejszy. [4.5]
Piana: Niestety bardzo szybko opada i zostaje jej tylko trochę, głównie na ściankach szklanki. [2.5]
Zapach: Wyrażny miodowy. [5]
Smak: Bardzo miodowy (w przeciwieństwie do piwa miodowego z browarii). Jednocześnie nie jest za słodkie. [4.5]
Wysycenie: Ok. Niektóre bąbelki nieco leniwe. [4.5]
Opakowanie: Pasujące etykiety utrzymane w ciechanowskim stylu. Szkoda, że brak kontry. Poza tym to piwo zasługuje na dedykowany kapsel. [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.475]
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
Comment