Miałem okazje zakupic ja w Warszawie jak byłem na szkoleniu.Powiem krótko po wypiciu butelki nic innego przez 3 dni szkolenia nie piłem po prostu super.Jeszcze zakupiłem 10 butelek do domu bo w Poznaniu nie do dostania a szkoda.
Ciechanów, Miodowe
Collapse
X
-
Prpponuję poszukać, może w jakimś sklepie jest. A jeśli nie - najbliżej do Wrocławia, tylko 160 km - a Miodowe jest w kilku sklepach, adresy do znalezienia w tym dziale.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnozłoty, mętny [2.5]
Piana: poprawna, choć nie utrzymuje się zbyt długo [3.5]
Zapach: wyczuwalny przede wszystkim miód [3.5]
Smak: Połączenie zdecydowanej goryczki z intensywnym miodowym smakiem, jak dla mnie efekt szokujący, trudny do pogodzenia [2]
Wysycenie: Przyzwoite [4]
Opakowanie: nie mam zastrzeżeń [4.5]
Uwagi: Piwo jak dla mnie tylko do pojedynczej degustacji.
Moja ocena: [2.925]Mniej alkoholu w piwach !!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasno złoty mętny, jak dla mnie zbyt wpadający w żółty [3.5]
Piana: trwała, gęsta, drobno bąbelkowa, pozostawia krzaczko na szkle i dłogo się utrzymuje na powierzchni [4.5]
Zapach: Zdecydowanie miodowy, choć słod jest wyczuwalny [4]
Smak: Miodowy, a smak tego miodu jest powiedzmy przypominający naturalny, troszkę to wszytsko zbyt monotonne [4]
Wysycenie: Odpowiednie, choć pod koniec piciazaczyna go brakować. [4.5]
Opakowanie: Miodowy charakter zauważalny, podane dane techniczne, firmowy kapsel, całości trochę brak blasku [4.5]
Uwagi: Zdaję sobie sprawę, że wielu jest przeciwników miodowych wynalazków piwnych, dla mnie są one jednak urozmaiceniem rynku i są chwile, że chętnie po nie sięgam.
Moja ocena: [4.075]Poszukuję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mati750825Miałem okazje zakupic ja w Warszawie jak byłem na szkoleniu.Powiem krótko po wypiciu butelki nic innego przez 3 dni szkolenia nie piłem po prostu super.Jeszcze zakupiłem 10 butelek do domu bo w Poznaniu nie do dostania a szkoda.
Otóż Miodowe zanabyłem dzisiaj w bardzo ciekawym sklepie w Warszawie na ul. Zwycięzców 55 (na Saskiej Kępie - drugi kamienny pawilon po lewej jadąc od Saskiej w stronę Międzynarodowej).
Zawsze kupuje tam piwa z Lwówka, a cziś patrzę.. Ciechany i w tym Miodowe!!! (nigdy przedtem nie spotkałem go w tym sklepie).
O ile dobrze pamiętam, tradycyjna cena 3,60 za miodowe i 2,20 zwykły ciechan.
-K.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mętny, złoty wpadający w żółty. [4]
Piana: Zbita, trwała, pozostawiająca ślady na szkle. [4.5]
Zapach: Zapach przywodzi na myśl pola kwitnącej gryki w słoneczny dzień, nad którymi unoszą się roje pszczół. [5]
Smak: W przeciwieństwie do podobnych piw z Juranda czy Jabłonowa czuć prawdziwy miód. Wyraźna jest też goryczka i chmielowy posmaczek. Niestety, dla mnie jest nieco za słodkie. [4]
Wysycenie: W sam raz pasujące do charakteru tego piwa. [4.5]
Opakowanie: Monotonna kolorystyka powoduje zlewanie się napisów z tłem, jednakże etykieta jest czytelna i estetyczna. [4]
Uwagi: Zakupione w Lublinie w piwnym sklepie przy ul. Tumidajskiego.
Moja ocena: [4.425]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bardzo jasny; słomkowy; naturalnie mętny; w przypadku tego piwa wygląda na prawdę bardzo zachęcająco [4.5]
Piana: bardzo duża; długo się utrzymuje [4.5]
Zapach: słodki; intensywnie miodowy [4.5]
Smak: słodki; miodowy; odrobinę kwaskowaty; w tle delikatna goryczka [4]
Wysycenie: ogromne; u mnie w szklance działa się dosłownie burza; wyglądało to bardzo interesująco [5]
Opakowanie: bardzo ładna etykieta; widząc ją nie ma wątpliwości o jakim smaku piwo się kupuje [4.5]
Uwagi: nie gustuje w tego typie piwach ale to akurat było na prawdę dobre; choć i tak wole własnej roboty grzane piwko z miodem
Moja ocena: [4.325]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: żółty, blady, zmętnienie pochodzące od naturalnego miodu [4]
Piana: drobnopęcherzykowa, utrzymuje się długo w cienkiej 3-4 mm warstewce, po 10 min. 1 mm [4.5]
Zapach: delikatny aromat miodu - bardzo ciekawy - kwiatowo-lipowy [5]
Smak: o ile smak miodu jest niezaprzeczalnie najlepszy z piw miodowych jakie znam (Chiller, Jabłonowo, Brovaria- Poznań), o tyle brakuje mi w tym piwie większej treściwości - piwo jest lekko wodniste, co dziwi wszak ekstrakt to 12,1% [4]
Wysycenie: umiarkowane, ale raczej poniźej średniej [1.5]
Opakowanie: na etykiecie dominują barwy ciepłe: miodowo -złoto - brązowe. Kolorystyka znakomicie dobrana do gatunku piwa, prezentuje cały przekrój palety barw z ww. zakresu. Nazwa marki wtapia się z resztą elementów na etykiecie, co moźe graficznie prezentuje się dobrze, ale z merchandisinowego punktu widzenia nie jest najlepszym rozwiazaniem -utrudnia dostzreżenie marki na półce. Kapsel dedykowany, brak kontretykiety. [4]
Uwagi: (prezent od Szymona z jego wyprawy do Łomży). Piwko do podelektowania się nim, toteż jedno na wieczór wystarczy. Choć nie jestem miłośnikiem piw miodowych, przyznać muszę, że to ciekawa propozycja.
Moja ocena: [4.275]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: piękny złoty ,mętny [4.5]
Piana: bardzo obfita ,dlugo się utrzymuje ,pozostawiając do końca spoy dywanik [5]
Zapach: super miodowy [4.5]
Smak: wspanialy miodowy ,najlepsze piwo smakowe [4.5]
Wysycenie: bardzo duże , szypie w język [4.5]
Opakowanie: ciekawa etykieta paująca do charakteru miodowego , zawierająca wszystkie informacje [4.5]
Uwagi: barzo dobre piwo napewno będę do niego wracać
Moja ocena: [4.55]Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: słomkowy,mętny [3.5]
Piana: drobna śnieżnobiała,z poczatku bardzo obfita,szybko opadająca tworzy delikatny dywanik [4]
Zapach: intensywny,bardzo miodowy,słodkawy z słabym dodatkiem owocowym [4]
Smak: z pierwszym łykiem bardzo słodkie,lecz potem juz znacznie mniej,poza miodem mozna wyczuć lekką goryczkę,piwo o dużej treści [4.5]
Wysycenie: w kuflu intensywnie pracują babelki,w ustach juz dużo mniej [4]
Opakowanie: bardzo pasuje do tego piwa,na etykiecie plaster miodu,są podane wszelkie informacje o piwie,firmowy kapsel,brak kontry [4.5]
Uwagi: Kupione z ciekawości w Łodzi "U dziada".MIODOWE jest na pewno bardzo ciekawym piwem na polskim rynku.PZDR
Moja ocena: [4.2]mb WOS
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: brąz - piwko lekko mętne z uwagi na zawartość miodu [5]
Piana: Prawie zadowalająca [4.5]
Zapach: Wyśmienity - wyczuwam zapach miodu wrzosowego [5]
Smak: ambrozja!! wyraźnie wyczuwalna nuta miodowa, piwo lekko słodkie [5]
Wysycenie: bardzo przyzwoite jak na mój gust [5]
Opakowanie: nic szczególnego, kapsel bez nadruku ale chyba na 4 zasługuje [4]
Uwagi: Gorąco polecam!!