Ciechanów, Miodowe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mati750825
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2006.03
    • 6

Miałem okazje zakupic ja w Warszawie jak byłem na szkoleniu.Powiem krótko po wypiciu butelki nic innego przez 3 dni szkolenia nie piłem po prostu super.Jeszcze zakupiłem 10 butelek do domu bo w Poznaniu nie do dostania a szkoda.

Comment

• jerzy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.10
      • 4707

Prpponuję poszukać, może w jakimś sklepie jest. A jeśli nie - najbliżej do Wrocławia, tylko 160 km - a Miodowe jest w kilku sklepach, adresy do znalezienia w tym dziale.
      browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• mati750825
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2006.03
        • 6

Dzieki za informacje.

A moze masz jakieś informacje na temat dostepności gdzieś bliżej niz Wrocław bo tak na dobra sprawę to tyle samo mam z Poznania do samego Ciechanowa.
        Pozdrawiam.

Comment

• anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10768

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mati750825
          bo tak na dobra sprawę to tyle samo mam z Poznania do samego Ciechanowa.
          Pozdrawiam.
          czyli już wiemy że jesteś z Poznania
          Mniej książków więcej piwa

Comment

• mati750825
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2006.03
            • 6

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
            czyli już wiemy że jesteś z Poznania
            Tak jestem z Pyrlandii. Właśnie dzisiaj odkryłem tę stronkę.Muszę powiedzieć że jest bardzo chmielowa.

Comment

• Regent
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2002.10
              • 512

Ocena z ARTomatu

Kolor: jasnozłoty, mętny [2.5]
              Piana: poprawna, choć nie utrzymuje się zbyt długo [3.5]
              Zapach: wyczuwalny przede wszystkim miód [3.5]
              Smak: Połączenie zdecydowanej goryczki z intensywnym miodowym smakiem, jak dla mnie efekt szokujący, trudny do pogodzenia [2]
              Wysycenie: Przyzwoite [4]
              Opakowanie: nie mam zastrzeżeń [4.5]
              Uwagi: Piwo jak dla mnie tylko do pojedynczej degustacji.

Moja ocena: [2.925]
              Mniej alkoholu w piwach !!!
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• Bombadil13
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.05
                • 2479

Ocena z ARTomatu

Kolor: jasno złoty mętny, jak dla mnie zbyt wpadający w żółty [3.5]
                Piana: trwała, gęsta, drobno bąbelkowa, pozostawia krzaczko na szkle i dłogo się utrzymuje na powierzchni [4.5]
                Zapach: Zdecydowanie miodowy, choć słod jest wyczuwalny [4]
                Smak: Miodowy, a smak tego miodu jest powiedzmy przypominający naturalny, troszkę to wszytsko zbyt monotonne [4]
                Wysycenie: Odpowiednie, choć pod koniec piciazaczyna go brakować. [4.5]
                Opakowanie: Miodowy charakter zauważalny, podane dane techniczne, firmowy kapsel, całości trochę brak blasku [4.5]
                Uwagi: Zdaję sobie sprawę, że wielu jest przeciwników miodowych wynalazków piwnych, dla mnie są one jednak urozmaiceniem rynku i są chwile, że chętnie po nie sięgam.

Moja ocena: [4.075]
                Poszukuję

Comment

• KrzysiekM
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2006.05
                  • 78

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mati750825
                  Miałem okazje zakupic ja w Warszawie jak byłem na szkoleniu.Powiem krótko po wypiciu butelki nic innego przez 3 dni szkolenia nie piłem po prostu super.Jeszcze zakupiłem 10 butelek do domu bo w Poznaniu nie do dostania a szkoda.
                  Dorzucę info z Warszawy, może się komuś przyda.

Otóż Miodowe zanabyłem dzisiaj w bardzo ciekawym sklepie w Warszawie na ul. Zwycięzców 55 (na Saskiej Kępie - drugi kamienny pawilon po lewej jadąc od Saskiej w stronę Międzynarodowej).

Zawsze kupuje tam piwa z Lwówka, a cziś patrzę.. Ciechany i w tym Miodowe!!! (nigdy przedtem nie spotkałem go w tym sklepie).

O ile dobrze pamiętam, tradycyjna cena 3,60 za miodowe i 2,20 zwykły ciechan.

-K.

Comment

• Lacriferno
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2005.07
                    • 783

Ocena z ARTomatu

Kolor: Mętny, złoty wpadający w żółty. [4]
                    Piana: Zbita, trwała, pozostawiająca ślady na szkle. [4.5]
                    Zapach: Zapach przywodzi na myśl pola kwitnącej gryki w słoneczny dzień, nad którymi unoszą się roje pszczół. [5]
                    Smak: W przeciwieństwie do podobnych piw z Juranda czy Jabłonowa czuć prawdziwy miód. Wyraźna jest też goryczka i chmielowy posmaczek. Niestety, dla mnie jest nieco za słodkie. [4]
                    Wysycenie: W sam raz pasujące do charakteru tego piwa. [4.5]
                    Opakowanie: Monotonna kolorystyka powoduje zlewanie się napisów z tłem, jednakże etykieta jest czytelna i estetyczna. [4]
                    Uwagi: Zakupione w Lublinie w piwnym sklepie przy ul. Tumidajskiego.

Moja ocena: [4.425]

Comment

• wedge7
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2007.01
                      • 217

Ocena z ARTomatu

Kolor: bardzo jasny; słomkowy; naturalnie mętny; w przypadku tego piwa wygląda na prawdę bardzo zachęcająco [4.5]
                      Piana: bardzo duża; długo się utrzymuje [4.5]
                      Zapach: słodki; intensywnie miodowy [4.5]
                      Smak: słodki; miodowy; odrobinę kwaskowaty; w tle delikatna goryczka [4]
                      Wysycenie: ogromne; u mnie w szklance działa się dosłownie burza; wyglądało to bardzo interesująco [5]
                      Opakowanie: bardzo ładna etykieta; widząc ją nie ma wątpliwości o jakim smaku piwo się kupuje [4.5]
                      Uwagi: nie gustuje w tego typie piwach ale to akurat było na prawdę dobre; choć i tak wole własnej roboty grzane piwko z miodem

Moja ocena: [4.325]

Comment

• maciejos
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2004.12
                        • 29

Ocena z ARTomatu

Kolor: żółty, blady, zmętnienie pochodzące od naturalnego miodu [4]
                        Piana: drobnopęcherzykowa, utrzymuje się długo w cienkiej 3-4 mm warstewce, po 10 min. 1 mm [4.5]
                        Zapach: delikatny aromat miodu - bardzo ciekawy - kwiatowo-lipowy [5]
                        Smak: o ile smak miodu jest niezaprzeczalnie najlepszy z piw miodowych jakie znam (Chiller, Jabłonowo, Brovaria- Poznań), o tyle brakuje mi w tym piwie większej treściwości - piwo jest lekko wodniste, co dziwi wszak ekstrakt to 12,1% [4]
                        Wysycenie: umiarkowane, ale raczej poniźej średniej [1.5]
                        Opakowanie: na etykiecie dominują barwy ciepłe: miodowo -złoto - brązowe. Kolorystyka znakomicie dobrana do gatunku piwa, prezentuje cały przekrój palety barw z ww. zakresu. Nazwa marki wtapia się z resztą elementów na etykiecie, co moźe graficznie prezentuje się dobrze, ale z merchandisinowego punktu widzenia nie jest najlepszym rozwiazaniem -utrudnia dostzreżenie marki na półce. Kapsel dedykowany, brak kontretykiety. [4]
                        Uwagi: (prezent od Szymona z jego wyprawy do Łomży). Piwko do podelektowania się nim, toteż jedno na wieczór wystarczy. Choć nie jestem miłośnikiem piw miodowych, przyznać muszę, że to ciekawa propozycja.

Moja ocena: [4.275]

Comment

• anteks
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2003.08
                          • 10768

Ocena z ARTomatu

Kolor: piękny złoty ,mętny [4.5]
                          Piana: bardzo obfita ,dlugo się utrzymuje ,pozostawiając do końca spoy dywanik [5]
                          Zapach: super miodowy [4.5]
                          Smak: wspanialy miodowy ,najlepsze piwo smakowe [4.5]
                          Wysycenie: bardzo duże , szypie w język [4.5]
                          Opakowanie: ciekawa etykieta paująca do charakteru miodowego , zawierająca wszystkie informacje [4.5]
                          Uwagi: barzo dobre piwo napewno będę do niego wracać

Moja ocena: [4.55]
                          Mniej książków więcej piwa

Comment

• woosaa
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2005.07
                            • 1553

Ocena z ARTomatu

Kolor: słomkowy,mętny [3.5]
                            Piana: drobna śnieżnobiała,z poczatku bardzo obfita,szybko opadająca tworzy delikatny dywanik [4]
                            Zapach: intensywny,bardzo miodowy,słodkawy z słabym dodatkiem owocowym [4]
                            Smak: z pierwszym łykiem bardzo słodkie,lecz potem juz znacznie mniej,poza miodem mozna wyczuć lekką goryczkę,piwo o dużej treści [4.5]
                            Wysycenie: w kuflu intensywnie pracują babelki,w ustach juz dużo mniej [4]
                            Opakowanie: bardzo pasuje do tego piwa,na etykiecie plaster miodu,są podane wszelkie informacje o piwie,firmowy kapsel,brak kontry [4.5]
                            Uwagi: Kupione z ciekawości w Łodzi "U dziada".MIODOWE jest na pewno bardzo ciekawym piwem na polskim rynku.PZDR

Moja ocena: [4.2]
                            mb WOS

Comment

• micopat
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2007.04
                              • 18

Panowie,

jak dla mnie - to piwko to rewelacja. Idealnie trafia w moje kubki smakowe; no i ten zapaszek miodu (wrzosowego?) Polecam kto jeszcze nie pił!!
                              pozdr.

Comment

• micopat
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2007.04
                                • 18

Ocena z ARTomatu

Kolor: brąz - piwko lekko mętne z uwagi na zawartość miodu [5]
                                Piana: Prawie zadowalająca [4.5]
                                Zapach: Wyśmienity - wyczuwam zapach miodu wrzosowego [5]
                                Smak: ambrozja!! wyraźnie wyczuwalna nuta miodowa, piwo lekko słodkie [5]
                                Wysycenie: bardzo przyzwoite jak na mój gust [5]
                                Opakowanie: nic szczególnego, kapsel bez nadruku ale chyba na 4 zasługuje [4]
                                Uwagi: Gorąco polecam!!

Moja ocena: [4.9]

Comment

Przetwarzanie...
                                X