Ciechanów, Miodowe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Piję właśnie Miodowe z datą przydatności 22.12.2007 (sic!) i jest rewelacyjne. Jedyny mankament to zbyt wysokie nasycenie. 0,5l nalewałem chyba z 5-10 minut, na 8 razy. Wysycenie mocno szczypie w język. Poza tym żadnych objawów zepsucia. Rewelacja.
    blog.kopyra.com

Comment

• Candlekeep
      Porucznik Browarny Tester
      • 2007.11
      • 367

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
      Piję właśnie Miodowe z datą przydatności 22.12.2007 (sic!) .
      To jakaś moda z tymi przeterminowanymi piwami???

Comment

• Seta
        • 2002.10
        • 6964

Dobrego piwa (podobnie jak wina) właściwie nie da się "przeterminować" o ile przechowuje się go w odpowiednich warunkach (piwnica). Leżakowanie wpływa często pozytywnie na smak. No może bez przesady ale np porter lub belg może leżeć i dojrzewać kilka lat.
        Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• cap-n-go
          • 2005.05
          • 273

Ilekroć powracam do tego piwa jestem zachwycony - każda warka utrzymuje rewelacyjny poziom. Ciechan miodowy,pod względem smaku, jest dla mnie wzorem piw miodowych - miód nie jest tu nachalny ani sztuczny,w pełni wyczuwalny nie stwarza jednak wrażenia ulepkowatości bo fantastycznie dograna jest tutaj goryczka - oba smaki zgrywają się w tym piwie idealnie. Ciężko wypowiadać sie o piwie w samych superlatywach, ale pod względem smaku inaczej po prostu nie mogę .

Numer jeden w segmencie piw miodowych.

Comment

• kjaros
            🍼
            • 2007.03
            • 378

Ocena z ARTomatu

Kolor: Żółty, mętny, zachęcający. [4.5]
            Piana: Piana słaba. Bardzo szybko opadła i całkowicie znikła. [2]
            Zapach: Przyjemny ale nie doszukałem się żadnego piwnego zapachu. Zapach miodu. [4]
            Smak: Bardzo przyjemny ale tak samo jak zapach dominuje miód. Nie wyczuwam typowo piwnych akcentów. Może jedynie chmiel majaczy e oddali. [4]
            Wysycenie: Solidne nasycenie dwutlenkiem węgla pasuje do słodyczy tego piwa. Bez tego było by ciężkie, a tak mamy cudo. [5]
            Opakowanie: stetyczna etykieta wpisująca się w aktualny ciechanowski kanon etykietowy. Plus za podanie ekstraktu. [4.5]
            Uwagi: Nie smakuje jak piwo ale jest wyśmienicie. Polecam...

Moja ocena: [3.9]
            Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.

Comment

• kopyr
              • 2004.06
              • 9475

Ciechan Miodowe zostało nagrodzone nagrodą Marszałka Województwa Mazowieckiego dla produktów tradycyjnych. Ale jak się tak naprawdę ten konkurs nazywa, to nie doczytałem. Tutaj można przeczytać całość artykułu, ale nic więcej nie wyczytacie ponad to, co napisałem.
              blog.kopyra.com

Comment

• anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10768

Ocena z ARTomatu

Kolor: ładna złota choć jak na mój gust mogł by być ciemniejsze [4]
                Piana: niestety poadła prawie bez śladu [2]
                Zapach: w kategorii piwo aromatyzowane prawe 5 , lecz wyczuwam jakieś dziwne zapaszki [4.5]
                Smak: w kategorii piwo aromatyzowane z czystym sumieniem 5 , cudowny smak piwa miodoweo [5]
                Wysycenie: jak dla mnie ciut za niskie , choć szczypani w język wyraźne [4]
                Opakowanie: ładne , etykieta pasująca do piwa miodowego , pełna informacja o zawartości alkoholu i ekstrakcie [5]
                Uwagi: piwo zakupione w Poznaniu na Głogowskiej, wspaniałe piwo z pewnością będę do niego wracał

Moja ocena: [4.425]
                Last edited by anteks; 2009-04-19, 20:18.
                Mniej książków więcej piwa

Comment

• artur2
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2008.02
                  • 535

Dzisiaj otworzyłem to piwo - niestety nad klawiaturą i gejzer zalał mi pół klawiatury, podkładkę, myszkę i sporo podłogi. Butelka chłodziła się cały dzień w lodówce i nie była wstrząsana ani nic takiego. Termin ważności był do 06.05.2009.
                  To już przecież kpiny, żeby taki browar, wszędzie wychwalany nie radził sobie z nagazowaniem. Szlag mnie trafił i to miodowe zepsuło mi cały wieczór. Doszło do tego, że piwo trzeba otwierać nad wanną i w rękawiczkach. Teraz się w sumie cieszę, że nie wystrzeliło mi w piwnicy, bo byłoby znacznie gorzej.

Mistrzowie piwowarstwa z browaru Ciechan - zróbcie coś na miłość boską z tym gazowaniem !!!
                  Mniej alkoholu, więcej smaku !
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• petrus33
                    Gość
                    • 2008.01
                    • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika artur2 Wyświetlenie odpowiedzi
                    Dzisiaj otworzyłem to piwo - niestety nad klawiaturą i gejzer zalał mi pół klawiatury, podkładkę, myszkę i sporo podłogi. Butelka chłodziła się cały dzień w lodówce i nie była wstrząsana ani nic takiego. Termin ważności był do 06.05.2009.
                    To już przecież kpiny, żeby taki browar, wszędzie wychwalany nie radził sobie z nagazowaniem. Szlag mnie trafił i to miodowe zepsuło mi cały wieczór. Doszło do tego, że piwo trzeba otwierać nad wanną i w rękawiczkach. Teraz się w sumie cieszę, że nie wystrzeliło mi w piwnicy, bo byłoby znacznie gorzej.
                    Mistrzowie piwowarstwa z browaru Ciechan - zróbcie coś na miłość boską z tym gazowaniem !!!
                    Jesteś dla mnie pierwszą osobą, która miała jakiekolwiek problemy z piwem Ciechana.
                    Nigdy nie słyszałem, żeby ich piwo tak się zachowywało, a piję sporo.

Comment

• żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

Bo to głównie problem Miodowego.

Comment

• kopyr
                        • 2004.06
                        • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Jesteś dla mnie pierwszą osobą, która miała jakiekolwiek problemy z piwem Ciechana.
                        Nigdy nie słyszałem, żeby ich piwo tak się zachowywało, a piję sporo.
                        To mało piłeś Miodowego, albo mało czytasz forum. Mnie Miodowe wybuchło kilka razy, z czego dwa razy w sklepie na półce, na szczęście w nocy.

Dzięki artur2 za info, to oznacza, że Miodowe wylatuje u mnie z półki i zostaje jedynie w lodówce. Już myślałem, że te wybuchy są przeszłością. Za problemy odpowiada niedostateczna pasteryzacja. Jakieś drożdże przeżywają w butelce i zaczynają konsumpcję miodu. Żeby browar sobie nie napytał tym biedy, bo jak komuś wybuchnie to piwo w twarz, to będzie niezły problem. Tfu... Tfu.. wypluwam te słowa.
                        blog.kopyra.com

Comment

• TomX
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2004.09
                          • 1035

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasny, słomkowy, lekko mętny. Pasuje do tego piwa (i do opakowania) [5]
                          Piana: Przy nalewaniu ładny, gruby kożuch, śnieżnobiała, drobnoziarnista. Niestety szybko zredukowała sie do cienkiego dywanika a ten po chwili to nikłego wianuszka. [4]
                          Zapach: Miodowa słodycz, odrobina chmielu. Naturalny, przyjemny. [4.5]
                          Smak: Miód w dużych ilościach Słodycz, słodycz, miodowa słodycz*. Czuć minimalną goryczkę gdzieś na języku. Piwo jest jakby "lepkie", czuć w konsystencji te 14% ekstraktu.

* - zbyt nachalna ta słodycz, taka nie piwna. [4.5]
                          Wysycenie: Dobre, czuć je i widać, nadaje piwu trochę lekkości. Z czasem słabnie, ale do końca "trzyma fason" [5]
                          Opakowanie: Ładna etykieta z zamkiem i motywem plastra miodu, zgrana kolorystyka, są wszystkie informacje tylko ten czysty kapsel psuje efekt... [4.5]
                          Uwagi:

Moja ocena: [4.5]

Comment

• bastion
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2006.10
                            • 1144

No właśnie kolega mi wczoraj meldował, że trzy miodowe wybuchły w drobny mak.
                            Nie były co prawda trzymane w lodówce, ale i też w jakimś szczególnym cieple też nie.
                            Zwyczajnie w szafce zamknięte.
                            Robi się z tego mały problem,bo strach trzymać, strach transportować.

Comment

• ilonabytom1
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2009.06
                              • 305

No właśnie dzisiaj mieliśmy awaryjne mycie lodówki i magazynu,3 butelki miodowego wybuchły w tym jedno w lodówce.Do tej pory mieliśmy takie kłopoty tylko z krzepiakiem.

Comment

• Piwoteka
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2008.04
                                • 1209

I nie tylko u Was ten problem się uwidacznia... W jednym z naszych sklepów mieliśmy wielkie sprzątanie w zeszłą sobotę, choć piw trzymamy w chłodnym pomieszczeniu... I klienci strasznie narzekają, bo im też się takie numery przydarzają - a browar wszystko zgania na dystrybutorów.
                                Piwoteka
                                Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
                                www.piwoteka.pl
                                Sklep Piwoteki na Facebooku
                                Piwoteka Narodowa na Facebooku
                                Piwoteka Narodowa na G+
                                Дед Мороз (Dziadek Mróz)
                                Browar Piwoteka

Comment

Przetwarzanie...
                                X