Dlaczego kolor tylko 3?
Ciechanów, Miodowe
Collapse
X
-
Bo moim zdaniem nie jest w żaden sposób wyjątkowy. 3 to i tak o 0.5 wyżej niż połowa 5, a połowa, to przeciętność.
Swoją drogą zabawne...
Bardzo fajna etykieta - wystarczająca opinia.
Śliczny motyw plastra miodu. Butelka prosta - opinia nieuzasadniona.
Takie jakie powinno być. Nie za duże, nie za małe - wystarczająca opinia.
Niewielkie, ale wydaje się bardzo odpowiednie - opinia nieuzasadniona.
Mam wrażenie, że decydenci działają w sposób chaotyczny. Nie ma chyba sensu się tu udzielać.Comment
-
Nie ma chyba sensu się tu udzielać.
Bo moim zdaniem nie jest w żaden sposób wyjątkowy.Comment
-
No jak się nie ma nic do powiedzenia to faktycznie nie warto. Każdemu czasem zdarza się napisać coś lakonicznie z braku jakichś mądrych epitetów, ale tylko Tobie zdarza się w każdej ocenie opisać piwo trzema słowami i to jeszcze bardzo ogólnikowymi.
intensywny, naturalny miód, bardzo zachęcający
Tutaj musi być max. Miodowo-kwiatowy aromat rządzi. Przypomina miód z gryki.
Zapach ładny miodowy. Mnie osobiście odpowiada
Sam miód ale przyjemny.
Niesamowity! Piękny zapach miodu.
Doprawdy, wyróżniam się?
Wytnijmy emocje:
wyraźnie słodkie miodowe nuty, kwaskowość - orzeźwiający
intensywny, naturalny miód
Miodowo-kwiatowy aromat rządzi. Przypomina miód z gryki
Zapach ładny miodowy
Sam miód ale przyjemny
Piękny zapach miodu
A jaki powinien być idealny smak? Mnie zachwycił smak, a kolor nie. Innych kolor, a smak nie.Comment
-
W opisach które podejrzewam przytoczyłeś z tego wątku można choć często po krótce otrzymać poszukiwane informacje: kwaskowatość, aromat miodu, aromat kwiatów, orzeźwiający. To są konkrety, a nie: przeciętne, dobre, odpowiednie...to są przymiotniki nie mówiące zupełnie nic i nikomu.
A jaki powinien być idealny smak? Mnie zachwycił smak, a kolor nie. Innych kolor, a smak nie.Comment
-
KNT, wybacz, akurat ta ocena powinna była zostać, z uwagami, ale jednak. Jakoś się zasugerowałem poprzednimi ocenami, a tej w ferworze walki nie doczytałem. Posprzątam po odpoczynku. Poprzednie Twe oceny mam nadzieję że wiesz dlaczego nie zostały zaakceptowane.
Co się tyczy uzasadniania - jeśli ktoś nie próbuje opisać dwóch podstawowych składowych oceny - zapachu i/lub smaku powinien spodziewać się że jego ocena zostanie przetworzona na komentarz. Jeśli te składowe są ok, inne nie są już zbytnio rygorystycznie brane przeze mnie pod uwagę.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Będzie bojkot jak powiem że jak dla mnie ohyda?
Tak słodkie że aż mnie zęby rozbolały.Zdołałam wypić pół.Jeśli ktoś jest fanatykiem miodu to warto spróbować- jego smak bardzo mocno wyczuwalny.
Ja Na pewno nie sięgne drugi raz po to piwo.Doba ma 24 godziny,skrzynka 24 piwa...przypadek?Comment
-
Comment
-
A dla mnie jest to wrecz idealne piwo miodowe. Dokladnie takie jak byc powinno. Jego konkurent czyli "Orkiszowe z miodem" z Kormorana jest odrobine slodszy i nie jest tak orzezwiajacy."Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mętnawa, jasna pomarańcz. [4.5]
Piana: Biała, drobna i gęsta. Opada powoli do małej warstewki, oblepiając szkło i później znikając do pierścienia. [4]
Zapach: Intensywny. Czuć miód i kwiaty. Miód ładny, naturalny i dominujący w zapachu. [4.5]
Smak: Piwo słodkie od samego początku. Czuć miodowy smaczek, zakończony bardzo delikatną goryczą, mocniejszą na finiszu. Przyjemne, ale jak na ten woltaż wydaje mi się mało treściwe. [4.5]
Wysycenie: Nie jest wysokie, choć delikatnie podszczypuje. Na brak nie można narzekać, ale mogłoby być większe. [4]
Opakowanie: W stylu Ciechana. Plastry miodu na dole etykiety sugerują, czego można spodziewać się po zawartości. Wszystkie informacje podane, kapsel z siłaczem. [4]
Uwagi: Dla mnie najlepsze ze wszystkich próbowanych do tej pory piw miodowych.
Moja ocena: [4.4]Comment
-
Jest to niewątpliwie bardzo dobre piwo miodowe, z silnym aromatem naturalnego miodu i kawałeczkiem goryczki. Jest to również niewątpliwie nie moja bajka, choć małe od czasu do czasu można wypić w odpowiednich okolicznościach przyrody.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisto-miodowy. Półprzezroczysty, mętny. [4.5]
Piana: Szybko ustępuje do cieniutkiego pierścienia wokół brzegów kufla. Szkoda. [3.5]
Zapach: Czuć miód. Ciężki, intensywny ale przyjemny zapach. [4]
Smak: Miód. W tle zamaskowana kwaśność owocowa. Smak typowy dla szlachetnych miodów np. wrzosowego. Mi jednak bardziej smakują miody klasyczne. Orzeźwiający, jeżeli dobrze schłodzone. [4.5]
Wysycenie: Dzięki barwie niewiele widać. Przyjemnie musssuje w ustach. Piwo bardzo sycące. [4]
Opakowanie: Już z daleka widać, że to ciechan (kiedyś miało etykietę z plastrem miodu). Niczym się nie wyróżnia, ale też ni można się do niczego przyczepić. Wszystkie informacje bardzo czytelne. [4]
Uwagi: Albo się miód lubi albo nie...
Moja ocena: [4.175]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Poprawny. Dla mnie bez znaczenia [4]
Piana: Piana szybko znika :/ [3.5]
Zapach: Bardzo przyjemny, naturalny [4.5]
Smak: Rewelacja. Bardzo naturalny smak. Idealnie dobrane proporcje. Jedno z moich ulubionych! [5]
Wysycenie: W sam raz. [4.5]
Opakowanie: Wygląda ciekawie, pasuje do innych piw z serii. [4.5]
Uwagi: Polecam na początek degustacji piw lokalnych mini browarów.
Moja ocena: [4.575]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2010-12-13, 11:32.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złociste, lekko mętne [4.5]
Piana: obfita [4.5]
Zapach: wyrany aromat miodu [5]
Smak: lekko słodkie, delikatna nuta goryczy, wismienite [5]
Wysycenie: wystarczające [4.5]
Opakowanie: butelka zwrotna [5]
Uwagi: Piwo jest niefiltrowane, jest po nim dobre samopoczucie,
Moja ocena: [4.9]Comment