Gobong nie brnij dalej - to nie ma sensu. Czasami trzeba się przyznać do błędu, żeby nie zostać pożartym... Kopyr z anielską cierpliwością wytłumaczył Ci co to jest pasteryzacja, a Ty dalej podskakujesz... Co chcesz osiągnąć?
Amber, Piwo Żywe
Collapse
X
-
Co to jest pasteryzacjia uczą sie dzieci na poziomie szkoły podstawej i zapewniam Cie że ja pamietam na czym ten proces polega. Czytania ze zrozumieniem takze naucza sie na poziomie szkoły podstawowej, szkoda że albo tak ciężko tego sie nauczyć albo tak szybko niektórzy zapominaja o tej umiejetności.Comment
-
Dajcie już sobie spokójŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisty [4]
Piana: Mocna, ale krótkotrwała [4]
Zapach: Delikatny, słodowy [4]
Smak: Cudowny, naturalny, słodowy, tajemniczy, niemal doskonały [4.5]
Wysycenie: Dość mocne, ale nie za duże, utrzymuje się do końca. [4.5]
Opakowanie: Piękna szata graficzna, idealna dla piwa niepasteryzowanego. Kapsel w tym samym stylu. [5]
Uwagi: Butelka bezzwrotna. Jedno z moich ulubionych polskich piw.
Moja ocena: [4.275]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Między złotym a bursztynowym [4]
Piana: Biała, nie duża, szybko opada [4]
Zapach: Slodowy, jak dla mnie to zabardzo [3]
Smak: Dominuje słód, lekko odczuwalna goryczka [3.5]
Wysycenie: W porządku. Utrzymuje się do końca picia [4]
Opakowanie: Normalna butelka która niczym nie zadziwia [3.5]
Uwagi: Kupione w czasie pobytu w Częstochowie. Miałem szczęscie bo kupiłem ostatnią butelkę
Moja ocena: [3.425]Comment
-
Potwierdzam, wczoraj piłem z datą ważności "luty 2009", nie pamiętam dokładnie który luty ale jest jeszcze lepsze od "styczniowego" którego również miałem okazję posmakować. Bardzo mnie to cieszy gdyż po degustacji kilku jesiennych warek byłem nieco rozczarowany, owszem dobre ale w smaku to były w zasadzie lekko "odparowane" Lwy. Obecnie do sklepów trafiła warka wybitna, radzę posmakować póki jest, taki poziom może nie łatwo będzie utrzymać, nawet Amberowi. Pozdrawiam.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnożółty przechodzący w bursztyn [4.5]
Piana: Znika w mgnieniu oka pozostawiając po sobie ślad w postaci drobnej "obrączki" [3.5]
Zapach: Słód, słód i jeszcze raz słód. Co nie oznacza, ze nie jest pozytywny w odbiorze. [3.5]
Smak: "Na papierze" mocne i cięzkie w rzeczywistości nad wyraz lekkie w odbiorze, głównie dziękie dużemu wysyceniu. Nuta słodowa i chmielowa toczą zaciekła walkę o pierwszeństwo i, niestety, ta pierwsza ostatecznie wygrywa; jednak mimo wszystko piwo zostawiło po sobie dobre wrażenie. [4]
Wysycenie: Drobne pęcherzyki delikatnie szczypią w język tak na początku jak i pod sam koniec [4.5]
Opakowanie: Proste, przejrzyste, mile dla oka. Wyróżnia sie na półce więc spełnia swoje podstawowe zadanie. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.825]Comment
-
dziś siś pojawiło u nas w Sparze w Wodzisławiu Śl. Czeka na skonsumowanie wieczorkiem.
Cena atrakcyjna 3.60Comment
-
Comment
-