Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coachu
Wyświetlenie odpowiedzi
Amber, Piwo Żywe
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziPrzyznasz chyba, że Trójmiasto jest najbliższą aglomeracją dla browaru Amber. Mała odległość, niższe koszty transportu, przede wszystkim mniej pośredników. Tzn. jak mniemam w Trójmieście wiele sklepów jest zaopatrywanych bezpośrednio przez browar. Podając przedział opierałem się na cenach powiedzmy dolnośląskich.golonka – główny powód, dla którego Bóg stworzył świnię
(...) do gospody wszedł Szwejk, który kazał sobie podać ciemne piwo, dodając znacząco:
- Bo w Wiedniu też dziś mają żałobę.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisty, cieszy oko [5]
Piana: Niestety szybko ucieka [3]
Zapach: Chmielowy, delikatny [5]
Smak: Wyważony, lekko intensywny, taki jak być powinien [5]
Wysycenie: Dość duże, nie jak by było po paru minutach bo szybko wypiłem [4.5]
Opakowanie: Styl staropolski Etykieta piękna [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.775]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarkOzz Wyświetlenie odpowiedzi. Tylko nie wiem czy ta "promocja" to nie jakaś księgowa pomyłka..."Każdy jest obowiązany do dbałości o stan środowiska i ponosi odpowiedzialność za spowodowane przez siebie jego pogorszenie.."
art. 86 Konstytucji RP
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piękny złoty, taki jak być powinien, zachęca do konsumpcji [4.5]
Piana: Początkowo bardzo dobra, ale szybko opada pozostawiając mały kożuszek [4]
Zapach: Słodowy - czuć że to piwo jest mocne [4]
Smak: Słodowy, jak dla mnie za bardzo, ale to mocne piwo więc nie powinienem się do tego przyczepiać [4.5]
Wysycenie: IDEALNE do samego końca wystarczające, szczypie w język bardzo miło [5]
Opakowanie: Klasyczne, bez fajerwerków, klimatyczne, takie jak być powinno [5]
Uwagi: Szkoda że butelka bezzwrotna itrochę za słodkie, ale wiem wiem to piwo jest mocne, pozatym nie raz do niego wrócę, kupione w Makro Lublin i na Tumidajskiego w Delikatesach w Lublinie
Moja ocena: [4.325]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, bardzo mi się podoba [4.5]
Piana: Nie zbyt trwała, jednak pozostawia po sobie kożuszek (to już jakiś plus). [3.5]
Zapach: Dosyć wyraźnie wyczuwalny słód, jednak zapach ten nie drażni specjalnie nozdrzy. Po prostu odpowiedni. [4]
Smak: Słodowo - owocowy, zupełnie w smaku nie czuć tego 6,2% alkoholu, nawet jeśli spożywane jest w temperaturze pokojowej. [4.5]
Wysycenie: Dobre, piwko pracuje cały czas. [4.5]
Opakowanie: Old schoolowa etykieta, mi się bardzo podoba. Wszystkie najważniejsze informacje na temat piwa podane. [4.5]
Uwagi: Bardzo smaczne, szkoda jednak, że takie drogie...
Moja ocena: [4.225]Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ładny, złocisto - bursztynowy, klarowny. Prawie ideał. [4.5]
Piana: Gęsta i dość wysoka, niestety dość szybko opadła. Bialutka. [4]
Zapach: Słodowo - chmielowy z dominacją słodu. Momentami trochę żelazisty, ale tylko zaraz po nalaniu. Później jakby złagodzniał. [4.5]
Smak: Bardzo smaczny, treściwy lager. Na początku trochę słodkawy, później wydaje się już bardziej wytrawny. Po przełknięciu goryczka dopełnia lekkiej słodkości się z nią znakomicie uzupełnia. Piwo bardziej "gęste" i 14,5% jak najbardziej uzasadnione. Spodziewałem się lekko bardziej drożdżowo - chlebowego smaku, ale i tak ten jak najbardziej mnie satysfakcjonuje. Alkohol mało wyczuwalny, ale mimo to czuje się moc tego piwa. Produkt na pewno nietuzinkowy i warto spróbować. [4.5]
Wysycenie: Dość silne, równomierne, nic dodać, nic ująć. [5]
Opakowanie: Bardzo gustowna butelka, oddaje to, co to piwo sobą prezentuje. Podane parametry, Amber to jednak klasa! [5]
Uwagi: Piwo z serii "de lux" Ambera. Zarówno Żywe, Koźlak, Grand jak i Złote Lwy to piwa bardzo dobre, tylko cena jednak przesadna... Ja kupiłem Żywe za 2,5, bo kończył się termin, ale normalnie prawie 4 zł, to zdecydowanie za dużo.
Moja ocena: [4.5]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, jak przystało na swoją moc. [5]
Piana: Początkowo sztywna i gęsta, drobnoziarnista; szybko znika pozostawiając nikły kożuszek, nie zostawia śladów na szkle. [4]
Zapach: Mocno słodowy. Zdecydowanie bardziej podobał mi się pełen bukiet zapachowy Ciechana. [3.5]
Smak: Słodowy, łagodny. Brakuje mi goryczki, ale mimo to jest bardzo smaczne. [4]
Wysycenie: Bardzo silne - z upływem czasu bąbelki coraz drobniejsze, ale równie liczne do samego końca. [5]
Opakowanie: Od razu rzuca się w oczy na sklepowej półce i kusi. Zawarte wszystkie informacje. [5]
Uwagi: Ciechan Wyborny smakował mi bardziej (a jest tańszy), ale nie żałuję, że spróbowałem Żywego. Ideał dla miłośników mocno słodowych piw.
Moja ocena: [3.975]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Głębokie złoto, klarowne. [4.5]
Piana: Niezbyt obfita, średnio trwała, redukuje się do obrączki, nie zostawia śladów na szkle. [3]
Zapach: Intensywny, słodowy, pełny. [4.5]
Smak: Bardzo treściwe, słodowe, z ładnie wyczuwalnym chmielem. Goryczka dość subtelna, ale przyjemna, finisz słodki. Świeże, orzeźwiające. Bardzo mi odpowiada. [5]
Wysycenie: Odpowiednie, choć pod koniec mało z niego zostaje. [4]
Opakowanie: Ładne, stylowe, pasuje do tego piwa i ma wszystkie dane. [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.525]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, nie za jasny. Klarowny. [4.5]
Piana: Na początku wysoka i gęsta, niestety szybko znika, zostaje dziurawy dywanik, który też zbyt długo się nie trzymał. [3]
Zapach: Dość intensywny. Zdecydowanie słodowy z lekką chmielową nutą. [4]
Smak: Pełny i treściwy. Kontynuacja wrażeń zapachowych - przede wszystkim słodowy, chmielowa goryczka gdzieś w tle (mnie jej trochę brakuje), da się wyczuć alkohol ale na drugim planie więc nie przeszkadza za bardzo. Tak jak w zapachu tak i w smaku nie ma zbyt wiele wyraźnych nut charakterystycznych dla piwa niepasteryzowanego. [4]
Wysycenie: Odrobinę za wysokie [4]
Opakowanie: Bardzo estetyczne, ma swój styl. Wszystkie informacje czytelne [4.5]
Uwagi: Kupione za okolice 3zł w Zofmarze (bardzo okazyjna cena, w stolicy ciężko dorwać poniżej 4zł)
Jedno z lepszych rodzimych jasnych niepasteryzowanych piw, chętnie do niego wracam, chociaż ostatnio coraz częściej przegrywa u mnie rywalizację z Mocnym Ciechanem (między innymi z powodu ceny).
Moja ocena: [3.95]Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bardziej bursztynowy niż złocisty. nazwałbym go smakowitym [4.5]
Piana: piękna i wysoka. niestety ucieka szybciej niż bym sobie tego życzył. [4]
Zapach: intensywny, mocny. inny niż typowego lagera, bardziej gorzki. [5]
Smak: również intensywny. ciekawostką (pozytywną!) jest posmak drożdży. [5]
Wysycenie: idealnie dopasowane. dość spore, ale bez przesady. [5]
Opakowanie: etykieta prosta, bez wymyślnych "cudeniek". innymi słowy taka, jak prawdziwe piwo! [5]
Uwagi: zdecydowanie warte polecenia. szczególnie, że nie jest pasteryzowane, co oczywiście zwiększa walory zdrowotne
Moja ocena: [4.875]
Comment
-
Comment