Amber, Piwo Żywe
Collapse
X
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Standardowy, złocisto-piwny, bez jakichś szczególnych wodotrysków [3.5]
Piana: W moim egzemplarzu praktycznie niewystępująca [1.5]
Zapach: Dużo słodu i w zasadzie tyle. Bez rewelacji. [3]
Smak: Ciężki, przede wszystkim słód, a w tle się jednak przewija alkohol. Chmielową goryczkę czy drożdże ciężko uświadczyć. Piwo intensywne, nie zachęca do spożycia więcej niż jednej sztuki. [3]
Wysycenie: Bardzo duże, przyjemnie drapie po języku, ale nie zalega w żołądku [4]
Opakowanie: To już chyba klasyka. Ładne, podane wszystkie informacje, bez wymyślnych reklamowych sloganów [4]
Uwagi: Zakupione w promocji za 3,19. Odnoszę wrażenie, że kiedyś było lepsze. Teraz da się pić, ale już takie Mazowieckie w porównaniu to niebo a ziemia.
Moja ocena: [2.975]"Kto wcześnie się z łózka zbiera,
Ten wcześnie umiera."
(-)Terrence PratchettComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: typowy [4]
Piana: szybko opada [4]
Zapach: przyjemny jak na piwo [4]
Smak: niesamowite w smaku tak iż szybko sie kończy a jest wciagające [4]
Wysycenie: na poziomie sobie własciwym [3.5]
Opakowanie: ciemne szkło , choć moze etykieta mało żucająca sie w oczy [4.5]
Uwagi: cena wysoka , ale to moze dlatego że w centralnej Polsce jest go wciąż za mało .
Moja ocena: [4]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2009-12-31, 10:37.Comment
-
Czyli, uogólniając, piwo nie pachnie przyjemnie, Żywe akurat stanowi wyjątek, tak?
Zakup Żywego nie stanowi większego problemu w żadnej części kraju, ale dostępności na poziomie Tyskiego to Ty się raczej nie spodziewaj.Comment
-
Kolejne piwo z Ambera, którego jakosć drastycznie się pogarsza, a szkoda bo ceniłem w nim zawsze stały przyzwoity poziom. W tej chwili smak alkoholu dominuje zdecydowanie nad posmakami chlebowymi, o goryczce z przyzwoitości to nie wspomne.
Podobne odczucia miałem kilka dni temu odnośnie złotych lwów.
Nie wiem czym jest to spowodowane ale jakośc wyrobów z "topowych" polskich browarów niekoncernowych znacznie się pogorszyła. Przykład - piwa z Ciechanowa.Ostatnia zmiana dokonana przez Rzeszowiak; 2010-01-06, 22:01.Comment
-
Piłem ostatnio dwa egzemplarze. Jeden z datą coś z początku lutego (dobre jak zawsze), drugie z 14.01.2010. Niestety to drugie pochodzi z bardzo kiepskiej partii, na pierwszy plan wybija sie alkohol, czego nigdy wcześniej w Żywym nie uświadczyłem. Oby to tylko jednorazowy błąd...Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: idealny! czyste złoto! [5]
Piana: wystarczajaco dlugo sie utrzymuje. [4.5]
Zapach: jak sie tylko odkapsluje to wysmienite piwko i poczuje ta niesamowita woń, to aż chce sie spróbować tego smakowitego piwka[5]
Smak: 5 bezdyskusyjniemoje najlepsze piwo!
[5]
Wysycenie: idealne! [5]
Opakowanie: niby ubogie ale jednak cos ma w sobie takiego. ze odroznia sie na półce sklepowej od innych. Widnieje na nim ładna nadrukowana pieczęć [5]
Uwagi: jedyna wadą piwka jest jego cena = 3.69
ale za ta cene dostajemy jedno z najleszych piwek w sklepie
Moja ocena: [4.95]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2010-01-30, 15:09.Piwo z rana jak śmietanaComment
-
Piłem ostatnio dwa egzemplarze. Jeden z datą coś z początku lutego (dobre jak zawsze), drugie z 14.01.2010. Niestety to drugie pochodzi z bardzo kiepskiej partii, na pierwszy plan wybija sie alkohol, czego nigdy wcześniej w Żywym nie uświadczyłem. Oby to tylko jednorazowy błąd...Partia z datą 01.03.2010 jest wyśmienita jak dawniej
Comment
-
Rozpiętość cenowa tego piwa jest spora i zależy od sklepu. Musisz poszukać innego punktu ze sprzedażą Ambera.Comment
-
Comment
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Ale OK - dla porządku powiem, że to był post nr. 292.Comment