Amber, Piwo Żywe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Rzeszowiak
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2009.04
    • 1597

Z beczki również mi już nie podchodzi. Dominuje posmak alkoholu. Ogólnie w ciągu roku to piwo przeszło fatalna przemianę.

Comment

• Pawelord2
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2007.05
      • 133

Ciągle lepsze od standardu sklepowego, ale smak faktycznie zubożał, potwierdzam zbytnio wyczuwalny alkohol i nijaką goryczkę, natomiast pachnie bardzo ładnie a piana fenomenalnie trwała. W sumie kupiłem z zaskoczenia - żywe pojawiło się w małym mieście Przeworsku, a byłem niemal pewien że (poza Rzeszowem) mieszkam na piwnej pustyni podkarpackiej. Oczywiście - nie mam złudzeń, nadal na niej mieszkam, ale to oczywisty dowód na szeroko zakrojoną akcję browaru Amber. Wielka szkoda że nie znalazłem Koźlaka :/

Comment

• R_F
        • 2003.11
        • 159

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złocisty i klarowny [4.5]
        Piana: Krótkotrwała, po kilku sekundach opadła [2]
        Zapach: Słaby lekko chmielowy [3]
        Smak: Kwaskowaty, mocno gazowany, wyczuwalny alkohol [1]
        Wysycenie: Nasycenie bardzo mocne, aż szczypie w język [4]
        Opakowanie: Zwykła, prosta, bez rewelacji, ale rzucająca się w oczy [4]
        Uwagi: Co jakiś czas kupuję sobie to piwo i zawsze mi smakowało, wyróżniało się na tle tych nowych piwo niepasteryzowanych a dzisiaj to nie wiem co to było, Łomża albo Kasztelan. Może dlatego że cena spadła z 4 zł, nie mam pojęcia. Data ważności do 18.10.10

Moja ocena: [2.275]

Comment

• mfraczek
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2004.05
          • 98

obecnie żywe smakuje paskudnie, jak tanie mózgotrzepy z jabłonowa. zalatuje alkoholem aż gębę wykręca! na plus - w tesco spadła cena (ale i tak 4 zł to za dużo). na minus - niby niepaster, a sprzedawany z półki.

jestem na nie
          fratschke

Comment

• Feti
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2010.10
            • 801

Ocena z ARTomatu

Kolor: Przy tym ekstrakcie dość bladawe. [3]
            Piana: Bardzo nędzna piana , po kilkunastu sekundach praktycznie znika. [2]
            Zapach: Troszkę chmielowy. [3]
            Smak: Troszkę goryczki chmielowej, dość nachalny alkohol, brak treściwości oczekiwanej przy takim ekstrakcie. W smaku zbliżone do koncerniaków, bezpłciowe, bez wyrazu, . [2]
            Wysycenie: Małe, zdecydowanie za niskie. [2.5]
            Opakowanie: Najlepsza cecha tego piwa. Wszystkie informacje podane, estetyka opakowania podkreśla "wyjątkowość" piwa [4]
            Uwagi: Gdzie te 14% blg? Toż to smakuje jak koncernowa 12 . JUż Amber Naturalny, który jest piwem dość przeciętnym ma większą głębię smaku.

Moja ocena: [2.525]

Comment

• Candlekeep
              Porucznik Browarny Tester
              • 2007.11
              • 367

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mfraczek Wyświetlenie odpowiedzi
              obecnie żywe smakuje paskudnie, jak tanie mózgotrzepy z jabłonowa. zalatuje alkoholem aż gębę wykręca! na plus - w tesco spadła cena (ale i tak 4 zł to za dużo). na minus - niby niepaster, a sprzedawany z półki.
              jestem na nie
              Jak tak czytam tego typu opinie, to zastanawiam się, jakie piwo pije ich autor. I nie chodzi mi tylko o mfraczka, bo akurat tę opinię wziąłem jedynie jako przykład(fraczek, nie miej za złe).
              Ja rozumiem, że to "trendy" jest teraz najeżdżać na Ambera, ale litości - zachowajmy choć odrobinę obiektywizmu. Fakt - Żywe nie jest równie dobre, jak w szczycie swojej formy, ale... Piję sobie teraz piwo z datą do 24 stycznia i doprawdy nie wiem, co miałoby tam "wykręcać gębę"??? Nic mi tu nie zalatuje alkoholem, posmak Jabłonowa to ostatnie, co może przyjść na myśl... Nieee, absolutnie nie podpisuję się pod powyższą opinią. Jak dla mnie - Żywe to bardzo przyjemne piwo, choć może istotnie nie tak wyraziste, jak kiedyś. Ale na tle konkurencji to wciąż mocny punkt.

Comment

• wrednyhawran
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2010.07
                • 1784

Kapslarze do sklepów!! Pojawiło się Żywe z nowym - tłoczonym kapslem Od siebie dodam, że jest zancznie ładniejszy niż ten z Hardego.
                Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
                Małe Piwko Blog
                Małe Piwko Blog na facebooku
                Domowy Browar Demon

Comment

• Feti
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2010.10
                  • 801

Po traumatycznym przeżyciu, jakim było wypicie jednego Carlsberga i całodniowym kacu następnego dnia, to podniósłbym Żywemu ocenę tak o jeden punkt.

Comment

• Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran Wyświetlenie odpowiedzi
                    Kapslarze do sklepów!! Pojawiło się Żywe z nowym - tłoczonym kapslem Od siebie dodam, że jest zancznie ładniejszy niż ten z Hardego.
                    Mam dokładnie odwrotne zdanie - kapsel z Hardego jest ładniejszy!
                    Napisu na Żywym prawie nie widać i trudno rozczytać czy to znaczek Solidarności czy jednak coś innego
                    Last edited by Pendragon; 2011-02-01, 22:21.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• wrednyhawran
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2010.07
                      • 1784

Co do czytelności, to masz rację - Harde jest lepsze, ale Żywe wg mnie ładniej prezentuje się kolorystycznie. Kapsel z Hardego jest strasznie surowy, poza tym krzywo natłaczany (chyba że akurat na takie trafiałem). Jakby nie było pomysł jest ciekawy, może się rozwinie i grafika takich kapsli się poprawi, bo póki co to takie trochę prymitywne one...
                      Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
                      Małe Piwko Blog
                      Małe Piwko Blog na facebooku
                      Domowy Browar Demon

Comment

• VanPurRz
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2008.09
                        • 4229

Ocena z ARTomatu

Kolor: Przy tym ekstrakcie trochę zbyt jasne ale na szczęście nie słomkowe. [3.5]
                        Piana: Tworzy się dość mocną czapą, śnieżnobiała. Niestety dość szybko opada do wąskiego okręgu. [3.5]
                        Zapach: Prawie nic nie czuć. Nic nie przeszkadza ale i nic nie zachęca. [2.5]
                        Smak: Uff gdzie jest to kiedyś porządne i dobre piwo. Ostro wyczuwalny alkohol, nieprzyjemny metal. [2.5]
                        Wysycenie: ok [4]
                        Opakowanie: Mnie pasuje ta stylistyka i kolorystyka. Bielkówko zaznaczone, ekstrakt podany. [5]
                        Uwagi: Smak tego piwa pikuje w dół.

Moja ocena: [2.85]
                        "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Chrono_2005
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2005.04
                          • 11

żywe

W wersji butelkowej to już żywego nie kupuję od dawna,tylko KEG.
                          Beczkowe zawsze im lepiej wychodziło , chociaż to niby to samo piwo.
                          Dużym problemem żywego jest nie trzymanie jakości,raz jest świetne ,raz takie sobie ,
                          a nieraz totalna wpadka np.partia z czerwca i lipca 2010r,oraz grudzień 2010 .
                          Jestem jednak skazany na to piwko , moja produkcja nie wystarcza na moje potrzeby,
                          a w okolicach Redy to chyba niczego innego niepasteryzowanego w kegu nie kupię.::

Comment

• Snus
                            • 2008.03
                            • 128

Warka do 18.03.2011 - według mnie jest super.
                            Do piwka zamiast papieroska - www.snus.pl

Comment

• beaviso
                              • 2010.02
                              • 215

Warka do 25.03.2011 - UWAGA - Nowy Kapsel!
                              Dwukolorowy - kremowy, ze złotym środkiem (coś a'la monety 2/5 zł). Stylizowany napis Piwo Żywe tłoczony w złotym środku.

M.

Comment

• Pendragon
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13952

Wiemy, wiemy, ta nowość już została zauważona kilka tygodni temu.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
                                X