Namysłów, Zamkowe Dark

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ZIOMEK2
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.09
    • 2523

No może być... tylko " cukrów " brakuje...

Comment

• michalb
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2004.12
      • 65

Ocena z ARTomatu

Kolor: ciemny herbaciany wpadający w wiśniowo-bordowy [3.5]
      Piana: gęsta beżowa, długo się utrzymuje jednak nie do końca [4]
      Zapach: przyjemny słodowy z domieszką chmielowego [4]
      Smak: wyraźna goryczka chmielowa złamana karmelem i słodowym posmakiemi i choć nie przepadam za piwami mocno chmielonymi to w tym piwku mi to nie przeszkadzało [4]
      Wysycenie: wystarczające choć pod koniec mogło by być większę, zawsze można jednak szybciej wypić [4]
      Opakowanie: puszka, większość powierzchni zajmuje napis ZAMKOWE i 684, nazwa dark ledwo widoczna całość mało czytelna [2]
      Uwagi:

Moja ocena: [3.875]

Comment

• radek2
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2005.05
        • 2

super piwko!!

Comment

• cielak
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.03
          • 2890

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika radek2
          super piwko!!
          No to się Kolega wysilił przy ocenie tego piwka.
          zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• sebol
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2002.02
            • 66

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bardzo ładny ,klarowny,ciemny. [4.5]
            Piana: Wystarczająca jak na ciemne piwo. [4]
            Zapach: Wyczuwalny. [4]
            Smak: Lekka goryczka ,co jest dużym plusem. [5]
            Wysycenie: Bardzo dobre. [4.5]
            Opakowanie: Tandetne napisy .Zbyt pstrokate. [3.5]
            Uwagi: Bardzo miłe zaskoczenie, lekka goryczka ,koniecznie schłodzone.Trochę tandetne opakowanie(puszka).

Moja ocena: [4.425]
            sebastian30000

Comment

• elrogalo
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2005.04
              • 5

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jak na "Dark" to trochę za jasny, ale ładny, ciemnobursztynowy. [3.5]
              Piana: Obfita, dość gęsta, ale z braku odpowiedniego naczynia (szklanka 0,2 w hotelu ) ciężko określić trwałość. [3.5]
              Zapach: Chmielowy, ale mało intesnywny jak dla mnie. [3]
              Smak: Gorzkooo! Lubię mocno goryczkowe piwa i to mnie zadowala. Chociaż po chwili goryczka jest jednak zbyt intensywna, jak to ujęli inni forumowicze - robi się kwaśno. Dlatego tylko 3,5. [3.5]
              Wysycenie: Odpowiednie. [4]
              Opakowanie: Metalowo - satanistyczna puszka w mrocznym klimacie Mnie nie razi, chociaż może wydawać się trochę pretensjonalna. Śmieszy mnie za to ogromny napis "684 lata browaru Namysłów". 684 okrągła rocznica? Choć wiek browaru zacny jest i godny szacunku, to wygląda mi to na rozpaczliwą próbę poprawienia sprzedaży. Pewnie się czepiam, jak to ja... [4]
              Uwagi: Zakupione we Wrześni (Kaufland) na wyjeździe służbowym. Ktoś wie, gdzie jest dostępne we Wrocławiu? Bo jakoś na nie nie trafiłem do tej pory (mimo iż z Wrocławia do namysłowa rzut beretem), a warto od czasu do czasu do niego wrócić!

Moja ocena: [3.375]

Comment

• Alchemych
                Porucznik Browarny Tester
                • 2003.12
                • 349

Piłem prosto z puchy na spacerze trawnikiem przy Kauflandzie
                To było jakiś czas temu. Powiem, że zasmakował mi. Jako pełne piwo ciemne był naprawdę niezły. Barwy ani piany nie miałem możliwości obserwować ale wrażenia smakowo-zapachowe pozytywne - daję 4,2

Comment

• ajos
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2004.09
                  • 91

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bardzo ciemna herbata z nutą czerwieni, przypomina raczej piwa typu Strong niż ciemne. [3.5]
                  Piana: Dość gęsta, długo się utrzymuje. Kolor jasnobeżowy. [3.5]
                  Zapach: Słodkawy z odrobiną chmielu. [3.5]
                  Smak: Słodko-gorzki, moim zdaniem za dużo goryczki. W sumie niezbyt udana kompozycja. [3]
                  Wysycenie: Niezbyt mocne. Piwo dość szybo się wygazowuje. [3.5]
                  Opakowanie: Moim zdaniem paskudna. Jakaś taka czarno-czarna z nieco jasniejszymi elementami kojarzącymi się z duchami [2]
                  Uwagi: Może nie jestem specem od piw ale sądze że to piwo nie powinno się nazywać Zamkowe Dark... bardziej przypomina w smaku piwa typu Warka Strong niz klasycznie ciemne np. Krusovice Cerne

Moja ocena: [3.225]

Comment

• cielak
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.03
                    • 2890

Ocena z ARTomatu

Kolor: bardzo ładny czarnej herbaty z wiśniowymi przebłyskami [5]
                    Piana: długo żyjąca (prawie do końca picia), gęsta, drobno pęcherzykowata lecz troszkę za mała, ale i tak super [4]
                    Zapach: palono-słodowy, lekkie karmelowo-owocowe nuty. super. [5]
                    Smak: mocna, długa, wyraźna goryczka palono-słodowe posmaki ale jednak dla mnie ciut za wodniste. Smak nie jest tak wyraźny jak goryczka. Ale i tak super. [4]
                    Wysycenie: za małe. Bąbli prawie nie widać no i słabo czuć. [3]
                    Opakowanie: Bardzo fajnie dobrana kolorystycznie do piwa konserwa. Szkoda że nie dostępne w but. [4]
                    Uwagi: Bardzo mi smakowało. Trochę przypomina mi Palone, jednak jest mniej słodsze i kolorystycznie słabsze. Fajne piwko.

Moja ocena: [4.35]
                    zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• nikita_banita
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.06
                      • 1363

Ocena z ARTomatu

Kolor: Mnie on się najbardziej podobny wydaje do porannej herbatki, czyli solidny brąz. [4]
                      Piana: Tu niestety nieco gorzej - piana po nalaniu niewielka, ale w strukturze drobnych pęcherzyków, kremowa utrzymała się w swojej niewielkiej ilości na powierzchni piwa do końca spożywania. [3]
                      Zapach: Trochę z pogranicza portera i piwa słodowego, bez jakichś słodkawo/owocowych nutek. [4.5]
                      Smak: Wyraźnie goryczkowe, nieco kwaskawe, z wytrawnym wykończeniem. Zaskoczeniem dla mnie osobiście był brak słodyczy, której się spodziewałem, a nawet oczekiwałem i muszę przyznać, że jej brak wpływa wyraźnie na plus dla Zamkowego Dark'a. [4.5]
                      Wysycenie: Raczej mniejsze niż większe. Nie przeszkadza mi, że gazu jest nie za wiele, ale jeśli kiedyś uda się dobawić mu trochę CO 2 to byłbym wielce kontent. [3.5]
                      Opakowanie: Daję 4 i myślę sobie od razu, że jak na puszkę jest to dla mnie maxymalna ocena. Stylistycznie bardzo spójna koncepcja wzornictwa. [4]
                      Uwagi: Żałuję jedynie tego, że to piwo nie jest dostępne w opakowaniu szklanym. Niewątpliwie dzięki zdecydowanej wytrawności produkt Namysłowa wyróżnia się na polskim rynku piw ciemnych. Wg mnie bardzo ciekawy "ciemniak".

Moja ocena: [4.25]

Comment

• babalumek
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.02
                        • 1207

Dla mnie to ono smakuje jak... bardzo gorzka czekolada. Może być, ale za tą cenę wolę Lwówka, a jeśli chodzi o ciemne to porterom, czy np. Palonemu Okocimowi nie dorównuje.
                        MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• nikita_banita
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.06
                          • 1363

Mnie się raczej wydaje, że to Palone nie dotrzymuje kroku Zamkowemu Dark'owi, a z porterami bym go nie porównywał, bo to jednak inna para kaloszy. Co do ceny to wg. mnie 2,50 PLN za takiego ciemniaczka mogę śmiało zapłacić.

Comment

• zythum
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2001.08
                            • 8305

A w Warszawie pojawiło się jak meteor i znikło
                            To inaczej miało być, przyjaciele,
                            To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                            Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                            Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                            Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                            Królowie banków, fabryk, hut
                            Tym mocni są, że każdy kradnie
                            Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• babalumek
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.02
                              • 1207

No to spróbuje jeszcze raz.... Tym bardziej że koło mnie w monopolu puszeczka jest za 2 zł.
                              MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• nikita_banita
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.06
                                • 1363

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
                                A w Warszawie pojawiło się jak meteor i znikło
                                ... i ten meteor wylądował na Podlasiu, a konkretnie w Białymstoku .
                                W sklepach białostockiej "Adamby" mam to piwko w cenie 1,90 PLN i tym optymistycznym akcentem zakończmy licytację.

Comment

Przetwarzanie...
                                X