Kolor: Ładna, ciemna "matowa" barwa, nieprzejrzysta. [4.5] Piana: Na początku nawet gęsta, niestety szybko opadła. [3.5] Zapach: Jak dla mnie trudny do określenia, ale w miarę przyjemny, nie odrzuca a zachęca do spróbowania. [3.5] Smak: Tutaj porażka. Piwo strasznie słodkie. Mdląca słodycz dominuje i zabija każdy inny posmak. [2] Wysycenie: Przy tej ilości słodyczy powinno być jej zdecydowanie więcej - może w ten sposób dodałoby to piwu jakiejść ostrości w smaku [3.5] Opakowanie: Mi się nie podoba. [2.5] Uwagi: Piwa spróbowałem z nadzieją, że napotkam coś w rodzaju stouta, niestety zamiast spodziewej goryczy napotkałem cukier. Za pierwszym razem piwo mi nawet smakowało, ale tydzień później, gdy kupiłem je znowu, pół kufla zostało wylane. Mam nadzieję, że kiedyś zrobią inną jego wersje smakową i wtedy spróbuje jeszcze raz, a na razie, niech stoi na półkach w sklepie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
... Uwagi: ogólnie do wypicia! C-O zapewni mu dobrą ekspozycję w sklepach, więc jest szansa, że nawet w kiepskich sklepach się pojawi. będzie co awaryjnie kupić na imprezki.
skoryguję ew. ocenę po testowaniu wersji lanej z beczki. Moja ocena: [3.6]
pity z beczki smakuje jeszcze gorzej - jak przybarwiony lager; zimne nie daje możliwości poczucia właściwego bukietu.
Na początku naczytałem sie zachwytów, teraz czytam ze nie smakuje, hmm czyzby sie zmieniło . Mi to piwko smakuje i mysle, że jeszcze nie raz po nie sięgne, tylko ta cena prawie 3zł. to chyba za duzo.
Kolor: Bardzo ciemny, czarno-granatowy, tak jak piwom tego typu przystoi. [4.5] Piana: Wydaje się mocna ale zaskakująco szybko opada, dziury średniej wielości. [4] Zapach: Nieco słaby ale bardzo przyjemny kawowo-słodki. [4.5] Smak: Czuć że to ciemne piwo, smak przepalonego karmelu z odrobiną goryczki. Pijąc drugie z kolei Palone wydawało sie już nieco za słodkie. [4.5] Wysycenie: W normie, pasuje do tego typu piwa. [4] Opakowanie: Spodobało mi się, ze względu na kolorystykę rzuca się w oczy ale nie razi. Pomysł z płomieniami w kształcie ptaka super !!! [4.5] Uwagi: W sumie dobre ciemne piwo ale do Belfasta mu troche brakuje.
Kiedy sprobowałem po raz pierwszy to miałem mieszane uczucia. W sobotę piłem po raz kolejny i smakowo skojarzyło mi się z ogórkami małosolnymi ( ), ale takimi, które już za długo stoją i są przekiśnięte.
pojawiła się nowa partia Palonego, różni się od tamtej złotą obwódką na etykiecie, kapsel też ma bardziej ciemniejsze złote obwódki dookoła napisu i jest to inne piwo. po pierwsze nie jest tak słodkie. wreszcie czuć tę paloną goryczkę, a piwo nie trzeba mocno schładzać, by dało się wypić. bardzo smaczne piwo. widać, że ktoś wziął sobie do serca opinie (nasze?). ocenę poprawię po kolejnych degustacjach.
Witam serdecznie. Szukam informacji o Zakładzie Remontowo-Montażowym Przemysłu Piwowarskiego Brzesko-Okocim ul. Browarna - ponieważ pracowałem tam w latach 1982-1984 i potrzebne mi do kapitału początkowego. Z góry bardzo serdecznie dziękuję za okazałą pomoc. Będę dozgonnie wdzięczny za...
Piwo jasne o zawartości alko 4.6% tym razem z Brzeska (LPL 03).
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - jasne złoto.
Gaz - średni.
Aromat - zbożowość i słód pilzneński z nutką "lodówkowego" chmielu....
Witam, mam do sprzedania kegi po piwie w bardzo dobrym stanie (10 sztuk x 30L + 1 sztuka 50l); Głównie Beck's,Pilsner, Żywiec, Okocim oraz Browar Szczecin S.A. (50l)
Kegi oczywiście z legalnego źródła;
Wojewodztwo slaskie
T:576046066...
Comment