kolor bardzo ładny ale aromat słaby i troszke słodkie ale warte uwagi
Okocim, Palone
Collapse
X
-
Waw Solec Kujawski powrócił - a już myślałem, że po Wieżycy macie nas już dośćTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: kolor bardzo ładny jakby ciemno wiśniowy [4.5]
Piana: piana duża szybko opada ale pozostawia gruby dywanik [3.5]
Zapach: zapach karmelowy i tyle [3]
Smak: smak palonego karmelu ale nie za mocny , może lekko chmielowy [3]
Wysycenie: gazy zdecydowanie za malo,trzeba się mocno przyglądać pod światło aby zobaczyc bąbelki [2.5]
Opakowanie: bardzo ciekawa etykieta oraz kapsel [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.175]Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrązowy. [4]
Piana: Najpierw spora, średnio trwała, zostawia na jakiś czas dywanik. [3.5]
Zapach: Słaby, słodowo-karmelowy. [3]
Smak: Niestety niezbyt zrównoważony, lekko podpalana goryczka niby w porządku ale słodkość zupełnie z nią niezharmonizowana i taka jakby sztuczna. Piłem już słodowo-słodkawe ciemniaki i niektóre mi bardzo smakowały ale w tym mi czegoś brakuje. [3]
Wysycenie: W sam raz. [5]
Opakowanie: Trochę kiczowato-koszmarkowate ale przyciąga uwagę [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.225]Last edited by lzkamil; 2005-03-27, 02:34.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zawsze lubiłem ciemne piwa i to jest to czego oczekiwałem bardzo ciemne wrecz czarne nieprzejrzyste tak trzymac... [4.5]
Piana: Wszystko ok konsystencja w porządku długo sie trzyma ale dlaczego jest taka jasna...? [4.5]
Zapach: Słodkawy lekko miodowy jest dobrze... [4]
Smak: bardzo orzeżwiajaćy i przyjemny zwłaszcza w ciepły dzień lekka nuta goryczy doprawia całośc..Tylko czemu tylko 5,5% alkoholu? [4]
Wysycenie: Nie ma sie do czego przyczepic naprawde [5]
Opakowanie: Jak na moj gust zbyt ciemna butelka co sprawia ze ciezko na pierwszy rzut oka zorientowac sie ze ma sie doczynienia z ciemnym piwem i ten szkaradny ni to ptak ni to smok nie mogli zostawic w spokoju tych płomieni [3.5]
Uwagi: Polecam na spróbowanie ale na moj gust piwo ciemne potrzebuje wiecej mocy...
Moja ocena: [4.1]
Comment
-
-
Nareszcie nie będę musiał jeździć do Czech po ciemniaki.
Piwo jest wręcz idealne dla mojego podniebienia, jak tak dalej pójdzie, to niebawem Okocim zostanie wiodącym browarem w moim dzienniczku.
Jedyny minus - CENA ! W zależności od miejsca zakupu od 2,69 do 3,00 PLN.
Za 2,50 podpisałbym "wyłączność" na Palone .
No i co ciekawe: nie widziałem jeszcze żadnej reklamy w TV, podczas gdy taki za przeproszeniem Harnaś jest w niej obecny za często.Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doodeck(...)No i co ciekawe: nie widziałem jeszcze żadnej reklamy w TV, podczas gdy taki za przeproszeniem Harnaś jest w niej obecny za często.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Przyznam sie,że jestem zaskoczony in plus.Spodziewałem się dużo gorszego albo może bardziej spłyconego piwa.A tu taka niespodzianka.Wydaje mi się,że jest to solidny dobry ciemniaczek.Jedyny minus to ta cena.Mając w zasięgu Diament zabrzański o połowe taniej to Plaone jest raczej skazane na porażkę.Ale co jakiś czas na pewno powrócę do tego piwa.Last edited by kiszot; 2005-03-30, 15:31.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Dzisiaj w krakowskim Lewiatanie przy ul. Ułanów (dawny Hermes) widziałem Palone po 2,55 zł za butelkeLast edited by ergie; 2005-03-30, 15:35.Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment
-
-
W warszawskim Albercie na rogu JP II i Krochmalnej widzieliśmy w Wielki Piątek Palone za 2,49 PLN. Nie wiem, czy to była pomyłka personelu, czy jakaś promocja, ale za tą cenę kupiliśmy parę na wieczór - tym bardziej, że ciemne piwo jakoś pasowało do tego dniabigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Mialem okazje spröbowac tego Cacka o ktörym tyle slyszalem.
Jestem mile zaskoczony na möj gust bardzo dobre piwo typu ciemnego.
Specyficzny przyjemny troche slodkawy smak .
Bardzo przyjemne.
Szkoda tylko ze nasz kolega Forumowy Biermann przywiözl do Hammu na Gielde tylko 1 butelke
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ironW warszawskim Albercie na rogu JP II i Krochmalnej widzieliśmy w Wielki Piątek Palone za 2,49 PLN. Nie wiem, czy to była pomyłka personelu, czy jakaś promocja, ale za tą cenę kupiliśmy parę na wieczór - tym bardziej, że ciemne piwo jakoś pasowało do tego dnia
Comment
-
-
Piłem już Palone dosyć dawno i teraz próbowałem drugi raz . Dla mnie jest to piwo zagadka , sam nie wiem jakie mieć o nim zdanie . Z jednej strony oczekiwałem czegoś bardziej wyjątkowego - zwłaszcza po długiej dyskusji przed wprowadzniem piwa na rynek jaka odbywała się na forum, a z drugiej to po producencie -CO można było spodziewać się czegoś dużo gorszego.
Reasumując -
Nie będzie to jedno z moich ulubionych piw , ale też nie będę się bronił przed jego spożyciem.
Uzyskałoby ,wg mnie, większą ocenę gdyby nie ten słodkawy ( karmi ) posmak.
Niestety wróżę mu identyczny koniec jak Fraterowi.
Comment
-
-
Ruszyła strona www.okocimpalone.pl
Nie ma na niej zbyt wielu informacji, ale jest dość ciekawie zrobiona. Są też 3 tapety do ściągnięcia.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
Comment