Waw Solec Kujawski powrócił - a już myślałem, że po Wieżycy macie nas już dość
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Kolor: kolor bardzo ładny jakby ciemno wiśniowy [4.5] Piana: piana duża szybko opada ale pozostawia gruby dywanik [3.5] Zapach: zapach karmelowy i tyle [3] Smak: smak palonego karmelu ale nie za mocny , może lekko chmielowy [3] Wysycenie: gazy zdecydowanie za malo,trzeba się mocno przyglądać pod światło aby zobaczyc bąbelki [2.5] Opakowanie: bardzo ciekawa etykieta oraz kapsel [4.5] Uwagi:
Kolor: Ciemnobrązowy. [4] Piana: Najpierw spora, średnio trwała, zostawia na jakiś czas dywanik. [3.5] Zapach: Słaby, słodowo-karmelowy. [3] Smak: Niestety niezbyt zrównoważony, lekko podpalana goryczka niby w porządku ale słodkość zupełnie z nią niezharmonizowana i taka jakby sztuczna. Piłem już słodowo-słodkawe ciemniaki i niektóre mi bardzo smakowały ale w tym mi czegoś brakuje. [3] Wysycenie: W sam raz. [5] Opakowanie: Trochę kiczowato-koszmarkowate ale przyciąga uwagę [3.5] Uwagi:
Kolor: Zawsze lubiłem ciemne piwa i to jest to czego oczekiwałem bardzo ciemne wrecz czarne nieprzejrzyste tak trzymac... [4.5] Piana: Wszystko ok konsystencja w porządku długo sie trzyma ale dlaczego jest taka jasna...? [4.5] Zapach: Słodkawy lekko miodowy jest dobrze... [4] Smak: bardzo orzeżwiajaćy i przyjemny zwłaszcza w ciepły dzień lekka nuta goryczy doprawia całośc..Tylko czemu tylko 5,5% alkoholu? [4] Wysycenie: Nie ma sie do czego przyczepic naprawde [5] Opakowanie: Jak na moj gust zbyt ciemna butelka co sprawia ze ciezko na pierwszy rzut oka zorientowac sie ze ma sie doczynienia z ciemnym piwem i ten szkaradny ni to ptak ni to smok nie mogli zostawic w spokoju tych płomieni [3.5] Uwagi: Polecam na spróbowanie ale na moj gust piwo ciemne potrzebuje wiecej mocy...
Nareszcie nie będę musiał jeździć do Czech po ciemniaki.
Piwo jest wręcz idealne dla mojego podniebienia, jak tak dalej pójdzie, to niebawem Okocim zostanie wiodącym browarem w moim dzienniczku.
Jedyny minus - CENA ! W zależności od miejsca zakupu od 2,69 do 3,00 PLN.
Za 2,50 podpisałbym "wyłączność" na Palone .
No i co ciekawe: nie widziałem jeszcze żadnej reklamy w TV, podczas gdy taki za przeproszeniem Harnaś jest w niej obecny za często.
Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
(...)No i co ciekawe: nie widziałem jeszcze żadnej reklamy w TV, podczas gdy taki za przeproszeniem Harnaś jest w niej obecny za często.
Co do reklamy Palonego w TV, to Iommi pisał o tym w prasówce: "Nowe piwo Okocim Palone ma zdobyć do końca roku jeden procent rynku piwa w Polsce, zapowiada producent, Carlsberg Polska SA. Pomóc ma w tym intensywna kampania reklamowa. Spot ciemnego piwa Okocimia stworzyła agencja Saatchi & Saatchi. Będzie on emitowany od 1 kwietnia w stacjach ogólnopolskich (TVP 1, TVP 2, Polsat, TVN) oraz kanałach tematycznych (Discovery Channel, Polsat Sport, TVN 24, TVN Turbo). Kampania potrwa dwa miesiące.
Przyznam sie,że jestem zaskoczony in plus.Spodziewałem się dużo gorszego albo może bardziej spłyconego piwa.A tu taka niespodzianka.Wydaje mi się,że jest to solidny dobry ciemniaczek.Jedyny minus to ta cena.Mając w zasięgu Diament zabrzański o połowe taniej to Plaone jest raczej skazane na porażkę.Ale co jakiś czas na pewno powrócę do tego piwa.
Ostatnia zmiana dokonana przez kiszot; 2005-03-30, 15:31.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Dzisiaj w krakowskim Lewiatanie przy ul. Ułanów (dawny Hermes) widziałem Palone po 2,55 zł za butelke
Ostatnia zmiana dokonana przez ergie; 2005-03-30, 15:35.
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
W warszawskim Albercie na rogu JP II i Krochmalnej widzieliśmy w Wielki Piątek Palone za 2,49 PLN. Nie wiem, czy to była pomyłka personelu, czy jakaś promocja, ale za tą cenę kupiliśmy parę na wieczór - tym bardziej, że ciemne piwo jakoś pasowało do tego dnia
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Mialem okazje spröbowac tego Cacka o ktörym tyle slyszalem.
Jestem mile zaskoczony na möj gust bardzo dobre piwo typu ciemnego.
Specyficzny przyjemny troche slodkawy smak .
Bardzo przyjemne.
Szkoda tylko ze nasz kolega Forumowy Biermann przywiözl do Hammu na Gielde tylko 1 butelke
W warszawskim Albercie na rogu JP II i Krochmalnej widzieliśmy w Wielki Piątek Palone za 2,49 PLN. Nie wiem, czy to była pomyłka personelu, czy jakaś promocja, ale za tą cenę kupiliśmy parę na wieczór - tym bardziej, że ciemne piwo jakoś pasowało do tego dnia
Na pewno nie pomyłka, a raczej promocja. Wybywszy na święta do brzeskiego domu przeszedłem się przez brzeski Albert i również nabyłem ten wyrób po analogicznej cenie. Ale jako że nie chciałem raczyć się w święta piwem z sacharyną, to zostało ono nienaruszone i czeka sobie cierpliwie na otwarcie jak znów pojawię się w rodzinnym gnieździe.
Piłem już Palone dosyć dawno i teraz próbowałem drugi raz . Dla mnie jest to piwo zagadka , sam nie wiem jakie mieć o nim zdanie . Z jednej strony oczekiwałem czegoś bardziej wyjątkowego - zwłaszcza po długiej dyskusji przed wprowadzniem piwa na rynek jaka odbywała się na forum, a z drugiej to po producencie -CO można było spodziewać się czegoś dużo gorszego.
Reasumując -
Nie będzie to jedno z moich ulubionych piw , ale też nie będę się bronił przed jego spożyciem.
Uzyskałoby ,wg mnie, większą ocenę gdyby nie ten słodkawy ( karmi ) posmak.
Niestety wróżę mu identyczny koniec jak Fraterowi.
Witam serdecznie. Szukam informacji o Zakładzie Remontowo-Montażowym Przemysłu Piwowarskiego Brzesko-Okocim ul. Browarna - ponieważ pracowałem tam w latach 1982-1984 i potrzebne mi do kapitału początkowego. Z góry bardzo serdecznie dziękuję za okazałą pomoc. Będę dozgonnie wdzięczny za...
Piwo jasne o zawartości alko 4.6% tym razem z Brzeska (LPL 03).
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - jasne złoto.
Gaz - średni.
Aromat - zbożowość i słód pilzneński z nutką "lodówkowego" chmielu....
Witam, mam do sprzedania kegi po piwie w bardzo dobrym stanie (10 sztuk x 30L + 1 sztuka 50l); Głównie Beck's,Pilsner, Żywiec, Okocim oraz Browar Szczecin S.A. (50l)
Kegi oczywiście z legalnego źródła;
Wojewodztwo slaskie
T:576046066...
Comment