Znalezione na: http://www.arka.laczpol.net.pl. Browar Amber będący oficjalnym sponsorem drugoligowego klubu Arka Gdynia wprowadza na rynek nowe piwo - Arka Zaiste ciekawy pomysł, u nas to nowość, na zachodzie normalka pozdrawiam
Ostatnia zmiana dokonana przez dnl; 2005-03-10, 21:58.
Nie jest to taki znowu nuwy pomysł , z tego co pamiętam to jakis czas temu Browar Częstochowa produkował piwo o nazwie "Raków". Swoją drogą bardzo fajny pomysł . Przedstawiciele Ambera powinni zadbac aby to piwo trafiło również do Poznania , kibice lecha żyją z Arkowcami w wielkiej zgodzie i napewno równiez wiele osób chetnie by je kupowało. Simon to jest aluzja do ciebie
Nie jest to taki znowu nuwy pomysł , z tego co pamiętam to jakis czas temu Browar Częstochowa produkował piwo o nazwie "Raków". Swoją drogą bardzo fajny pomysł . Przedstawiciele Ambera powinni zadbac aby to piwo trafiło również do Poznania , kibice lecha żyją z Arkowcami w wielkiej zgodzie i napewno równiez wiele osób chetnie by je kupowało. Simon to jest aluzja do ciebie
nic mi o tym nie wiadomo ,że Czestochowa produkowała piwo Raków i raczej takie wydarzenie nigdy nie miało miejsca!!Jak dotychczas browary produkowały takie piwa jak:
1.Cracovia -br.Kraków
2.Wisła -br.Małobądz
3.Zagłebie Sosnowiec-br.Czestochowa(!)
4.Pogoń- br.Szczecin
5.Żyleta(dla Legii)-br.Grybów
6.Radomiak-br.Warka.....
i chyba to wszystko ja osobiscie mimo tego ze etykiet Polskich mam 32tysiące Rakowa nigdy nie widziałem
1. Browar Amber nie jest aktualnie sponsorem klubu Arka.
2. Piwo Arka powstaje na zlecenie Stowarzyszenia Inicjatywa Arka przy wsparciu Zarządu Klubu.
dixi
Piwo "Arka" pojawiło się nareszcie w gdyńskich sklepach w cenie 1,90zł. Piwo ma zawartwość alkoholu 5,8% obj. Etykietę każdy zapewne widział a kapslarzy muszę niestety zmartwić "Arka" ma goły kapselek. Dzisiaj wieczorem pierwsza degustacja!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Piwo "Arka" pojawiło się nareszcie w gdyńskich sklepach w cenie 1,90zł. Piwo ma zawartwość alkoholu 5,8% obj. Etykietę każdy zapewne widział a kapslarzy muszę niestety zmartwić "Arka" ma goły kapselek. Dzisiaj wieczorem pierwsza degustacja!
Mam nadzieję ,że na Giełdę przywieziesz Co zrobię z zawartością pozostanie mą słodką tajemnicą
A jakie to ma znaczenie? Z punktu widzenia browaru Amber i Stowarzyszenia "Inicjatywa Arka" ważne jest tylko to, że za piwo ktoś zapłaci. Potem może sobie nim nawet kwiatki podlewać.
Wczorajsza premiera z browaru Amber. Doppelbock koźlak dubeltowy z czeremchą. 18,1 blg. 7 % alc. Niecodzienny składnik to owoce krzewu zwanego także smrodynią smrodu nie ma, za to fajnie wkomponowano jej smaki w treściwego podwójnego koźlaka. Dodała nieco koloru i nieco winno-owocowego klimatu....
Piana - więcej na starcie potem niepełna warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Gaz - średni.
Barwa - jasny bursztyn.
Aromat - zbożowość, lekka piwnica, ziołowy chmiel. Niepokojąca ostrość w kierunku octowym....
Comment