Ciechan Wyborne Niepasteryzowane klasa sama w sobie. Ciechan w jedności siła tak było zawsze. Nic dpodać nic ująć. Polecam wszystkim
Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziTo wypuście wersję Ciechan Bitter, Podwójnie Chmielony czy Ciechana Pilsa, bo tego na rynku nie ma. Koneserzy piwa chcą goryczki. Ja zdaję sobie sprawę, ze Sukces Wybornego jest po części spowodowany tą niską goryczką, ale to jest niezagospodarowana nisza. Spróbujcie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzynioF Wyświetlenie odpowiedziTrochę by się ciasno zrobiło w browarze wprowadzając podobne bądź co bądź piwa pod względem wyglądu i parametrów technologicznych. W zaprzyjaźnionym Lwówku jest parę miejsc wolnych, a z tego co widziałem i słyszałem pani piwowar woli raczej bardziej siarczyste wersje piw. Chyba lepiej się uzupełniać niż konkurować
Dodam wręcz, że to jest dość patologiczna sytuacja, bo wszystkie piwa niepasteryzowane w Polsce są bardzo skąpo chmielone. Wystarczy wymienić Dawne, Ciechana, Lubelskie, Naturalne, Mazur czy Świeże (czy jak ono się teraz nazywa) z tego co czytałem również Acan i Żywe z Koreba. Jeśli nie widzicie tu rynku?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziDodam wręcz, że to jest dość patologiczna sytuacja, bo wszystkie piwa niepasteryzowane w Polsce są bardzo skąpo chmielone. Wystarczy wymienić Dawne, Ciechana, Lubelskie, Naturalne, Mazur czy Świeże (czy jak ono się teraz nazywa) z tego co czytałem również Acan i Żywe z Koreba. Jeśli nie widzicie tu rynku?Piwa i pacierza nie odmawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika killer32 Wyświetlenie odpowiedziWitam,ja osobiscie pije CIECHANA od ładnych paru lat i muszę stanąc w obronie tak znakomitego piwa.Jeśli chodzi o piwa niepasteryzowane nie ma sobie równych!!!!Piwa i pacierza nie odmawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziDodam wręcz, że to jest dość patologiczna sytuacja, bo wszystkie piwa niepasteryzowane w Polsce są bardzo skąpo chmielone... z tego co czytałem również Acan i Żywe z Koreba. Jeśli nie widzicie tu rynku?
P.S. Chodziło ci pewnie o LubuskieLast edited by delvish; 2009-04-05, 18:07."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziChlubnym wyjątkiem jest niepasteryzowany Czarnków. A co Acana, to egzemplarz pity przeze mnie goryczkę miał całkiem przyzwoitą. Trudno powiedzieć, żeby był mało nachmielony.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziP.S. Chodziło ci pewnie o Lubuskie
Comment
-
-
Ciechan Wyborne
Czytam te wszystkie bzdury na temat "Ciechana Wyborne", i nie wierzę,chyba się zmówiliście????! Od dwudziestu lat piję ciechanowską 12 i nigdy nie była tak dobra jak teraz!
Płytki smak??? Płytki to ja mam ułożone w łazience. Skąd taka opinia?? Czy wy piliście Ciechana Wybornego??? Mam duże wątpliwości czytając takie głupoty. Jeżeli naprawdę piliście Ciechana Wybornego i smakował wam tak jak piszecie to musiał być przeterminowany!!!!!
Pozdrawiam Wszystkich którzy tak mocno struli się Ciechanem!!!!!! (Żałosne!)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika merciless Wyświetlenie odpowiedziCzytam te wszystkie bzdury na temat "Ciechana Wyborne", i nie wierzę,chyba się zmówiliście????!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika merciless Wyświetlenie odpowiedziPozdrawiam Wszystkich którzy tak mocno struli się Ciechanem!!!!!! (Żałosne!)
Swoją drogą dziwi ten nagły wysyp obrońców Ciechana"Każdy jest obowiązany do dbałości o stan środowiska i ponosi odpowiedzialność za spowodowane przez siebie jego pogorszenie.."
art. 86 Konstytucji RP
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika merciless Wyświetlenie odpowiedziCzytam te wszystkie bzdury na temat "Ciechana Wyborne", i nie wierzę,chyba się zmówiliście????! Od dwudziestu lat piję ciechanowską 12 i nigdy nie była tak dobra jak teraz!
Płytki smak??? Płytki to ja mam ułożone w łazience. Skąd taka opinia?? Czy wy piliście Ciechana Wybornego??? Mam duże wątpliwości czytając takie głupoty. Jeżeli naprawdę piliście Ciechana Wybornego i smakował wam tak jak piszecie to musiał być przeterminowany!!!!!
Piwem przeterminowanym się nie zatrujesz, co najwyżej piwem zepsutym. Warki Ciechana są bardzo nierówne i niestety zawsze coś doskwiera. Np. teraz piję Ciechana z datą 12.03.09 i co ciekawe jeśli idzie o goryczkę jest całkiem nieźle, ale za to jest bardzo niskie nasycenie, a piany nie było wcale. I nie pisz mi, że to dlatego, że piwo jest po terminie, bo to bzdura. Ciechana uciekającego z butelki też sobie nie wymyśliliśmy. Takiej sympatii jaka tu jest dla małych browarów, w tym Ciechana, nigdzie indziej w necie nie znajdziesz, także nie zarzucaj nam złej woli, bo jej nie ma. Ciechan Wyborny jest nierówny i niestety często troszkę bezpłciowy jeśli chodzi o posmaki słodowe i goryczkę chmielową. I dopóki tak będzie, tak długo będziemy to wytykać. Nie ma taryfy ulgowej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika merciless Wyświetlenie odpowiedziCzytam te wszystkie bzdury na temat "Ciechana Wyborne", i nie wierzę,chyba się zmówiliście????! Od dwudziestu lat piję ciechanowską 12 i nigdy nie była tak dobra jak teraz!
tak jak kopyr mowi - nigdzie nie ma tylu fanow niekoncernowych piw i wielu z nas kupuje je tez dlatego by pomagac mniejszym browarom, aby zawsze byla mozliwosc kupna czegos takiego jak piwo niekoncernowe.
nasze wypowiedzi to wypowidzi ludzi ktorzy piwo pic lubia i troche piw wypili wiec wypowiedzi takie raczej z rekawa sie wziely. Nigdy nie mowilem ze piwo to jest ogolnie zle... wspomnialem ze moze te na ktore trafilem do tej pory nie byly rewelacyjne. Tak czy siak dam im jeszcze szanse.
pozdrawiam !
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rad998 Wyświetlenie odpowiedzijesli to faktycznie tak jak kopyr pisal - wypowiedz kogos kto pracuje przy produkcji ciechana to powoli trace chec do kupna tego piwa...
Comment
-
-
Nie,nie zmówiliśmy się.
Tak, ta warka o której pisałem była płytka w smaku.
Opinia po wypiciu kilku Ciechanów Wybornych z ostatnich warek i komentarzach znajomych.
Tak piłem Ciechana Wybornego i mi nie smakował
Jeśli jest dobre piwo to je chwalę, jeśli coś nie tak to będę to wytykał. Ja lubię generalnie Wyborne ale tak jak już wcześniej napisano to piwo ma bardzo różne warki. A że ostatnie mi nie pasują to o tym piszę. Właśnie piłem Mocne i tu jest wszystko OK. Ale z lżejszych piw aktualnie przerzuciłem się na Konstancin - mój wybór jakie piwa kupuje i jakie polecam innym osobom. A co do ostatnich Ciechanów Wybornych to nie nadają sie one (moim zdaniem) ani to kupowania ani do polecania innym. Aktualnie są do tego lepsze piwa. Przy czym, jak pisałem wcześniej, za jakis czas spróbuje Wybornego znowu i być może zmienię zdanie. Znajomych staram się namawiać na piwa niekoncernowe ale nie dla zasady a dlatego, ze uważam je za dużo smaczniejsze i cenię sobie ich różnorodność. I uważam to za wspieranie m.in. Ciechana bo jest kilka/kilkanaście osób wśród moich które piją już nie tylko koncerniaki.
Comment
-
-
Aż normalnie zrobiłem kurs do nocnego, ale jak raz nie było zielonego Ciechana.
Niemniej piłem go tydzień, dwa temu i był bardzo dobry, te same kwiatowe posmaki co zawsze, do głębi też nie miałem zastrzeżeń. Może dlatego, że był bliżej początku niż końca daty przydatności do spożycia?
Z niecierpliwością wyczekuję dalszych odcinków telenoweli, a zwłaszcza nowych postaci wchodzących szturmem na plan
Comment
-
Comment