Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Skoro zadajesz pytanie, to odpowiem, że z przyjemnością piłbym więcej polskich piw gdyby były:
1. lepsze
2. stabilne
Ostatnio przyjemnie piło mi się produkty Kormorana. Mazowieckie nie jest tak odfermentowane jak Ciechan, który moim zdaniem mógłby zejść z woltażu o 1%Comment
-
Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"Comment
-
To prawda, że płytsze w smaku się zrobiło. Ostatnio nawet wolę Ciechana mocnego, który jest bardziej treściwy i jak dla mnie wcale nie smakuje jak piwo mocne tylko, zwykłe jasne pełne.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment
-
Ufff !!! Można się pogubić w wielorodzajowości "Wybornych" piw z Ciechanowa. Mam nadzieję, że tradłem do dobrego tematu...
Nie podejmuje się "artomatowej" oceny, gdyż piwko posłużyło mi do popijania wyjątkowo ostrego keczupu (keczapu???) domowej roboty, co wpłynęło na jakość odbioru sensorycznego. Zakonotowałem jedynie mało wyrazistą goryczkę piwa i nietrwałą pianę."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.netComment
-
Niestety nie zgodzę się z tym stwierdzeniem, warka z datą do 21.01.2010: brak piany, zapach sfermentowanych jabłek (ogólnie lubię go ale nie w piwie), smaku nie stwierdzono (no może cisowianka). Bardzo nierówne piwo, niektóre warki super a niektóre rozpacz.Comment
-
Ostatnio znajomy się żalił, że Wyborne miało strasznie gorzki, nieprzyjemny smak, a w środku znalazł sporego farfocla.
Piliśmy ostatnio Mocne i na dnie jadnej ze szklanek również jakieś małe, czarne farfocle się ostały, wtf?Comment
-
To co napisze nie jest winą browaru , raczej kwestią przypadku , ale znajoma znalazła dużych rozmiarów szkło, zraziło ją to mocno do Ciechana.Comment
-
Niestety nie zgodzę się z tym stwierdzeniem, warka z datą do 21.01.2010: brak piany, zapach sfermentowanych jabłek (ogólnie lubię go ale nie w piwie), smaku nie stwierdzono (no może cisowianka). Bardzo nierówne piwo, niektóre warki super a niektóre rozpacz.Pozdrawiam
ArturComment
-
Warka z datą do 17.01
Spore rozczarowanie - znam to piwo od dawna i niestety ostro się stacza...
Piana wprawdzie ok, ale zero charakterystycznego, gorzkawo-"drewnianiego" smaku.
Smak zblizony do tanich piw marketowych, to tego słodycz której wcześniej nie było (jakby ktoś dosypał cukru).
Z wyrobów mazowieckich zdecydowanie przerzucam się na Konstancin...Comment
-
Comment