Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lisiewski
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.12
    • 459

Ocena z ARTomatu

Kolor: Klasyczne jasne złoto. Idealnie odfiltrowane. [5]
    Piana: Pomimo początkowej słabości i szybkiej redukcji, cienka warstwa utrzymuje się do końca kufelka. [3]
    Zapach: Świeży, letni aromat chmielowy. W tle wyczuwalne akcenty piwniczne. [4.5]
    Smak: Piwo jest przy pierwszym kontakcie słodkie. Jednak nie jest to lepka, szkodliwa słodycz, tylko przyjemny delikatny i świeży smak słodu jęczmiennego. W dalszej kolejności pojawia się bardzo umiarkowana kwasowość oraz lekko goryczkowy finisz. Chmielu jest w sam raz. [4.5]
    Wysycenie: Bąbelki towarzyszyły Ciechanowi do dna. Optymalne wysycenie, tak jak lubię. [4.5]
    Opakowanie: Z biegiem czasu zaczynam bardzo lubić ciechanowskie etykiety. Naprawdę schludne i czytelne. Znak "Poznaj dobrą żywność" uwalnia od wszelkich wyrzutów sumienia związanych z konsumpcją alkoholu Do pełni szczęścia brakuje firmowego kapsla. [4.5]
    Uwagi: Trafiła mi się do idealna partia (do spożycia 24.03.2010), stary dobry Ciechan. Otrzymany jako łapówka w zamian za piwo domowe

Moja ocena: [4.375]

Comment

• funky83
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2009.07
      • 136

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lisiewski Wyświetlenie odpowiedzi
      Uwagi: Trafiła mi się do idealna partia (do spożycia 24.03.2010), stary dobry Ciechan. Otrzymany jako łapówka w zamian za piwo domowe

To ja dziś piłem warkę do 25.03.2010 i jak na Ciechana to tragedia. Już od dłuższego czasu nie trafiłem na przyzwoitą warkę... Jednym słowem 'mizeria" się te piwo zrobiło

Comment

• funky83
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2009.07
        • 136

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lisiewski Wyświetlenie odpowiedzi

Zaintrygowany pochodziłem po sklepikach za 24.03 i mam. I pije go...stary dobry Ciechan to nie jest - taki już chyba nie wróci, ale faktycznie w porównaniu z warką uwarzoną dzień później to jest to spore zaskoczenie. Piwu np brakuje trochę świeżości z przed roku , oraz słodowości(chlebka) który te piwo miało(jest bardziej płaskie smakowo) ale całość była generalnie całkiem ok. Gdybym oceniał dostało by pewnie lekko poniżej 4.

Comment

• arek713
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2010.03
          • 16

Ocena z ARTomatu

Kolor: bursztynowo złoty,aż nabieram ochoty. [4.5]
          Piana: delikatnie biała,gęsta choć mała. [4]
          Zapach: chlebowo chmielowy,wyborny i zdrowy. [4.5]
          Smak: szampański i świeży jak należy. [4.5]
          Wysycenie: odpowiednie wesołe bąbelki ale tylko po otwarciu butelki. [4]
          Opakowanie: klasyk bez zbędnych hec,kupujcie je więc. [3.5]
          Uwagi: Czy z wieczora czy też z rana,najlepsza szklanica Wybornego Ciechana.

Comment

• Cannabee776i99
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2009.08
            • 658

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złocisty i klarowny, ale ciutkę za jasny. [4]
            Piana: Agresywnie nalewałem, aby uzyskać przyzwoitą ilość, podem opadła do cieniutkiego dywanika. Tendencji do oblepiania szkła nie zauważyłem. [3.5]
            Zapach: Słodowo-chlebowy, średnio intensywny. [4]
            Smak: Pozytywnie się zachwyciłem na tle nie których nieudanych warek. Piwo ma ciekawy i oryginalny smak, przeważają nuty słodowo-chlebowa, w tle delikatna jakby kwiatowość, goryczki malutko. Mogłoby być odrobinę bardziej treściwe, ale jest ok. [4]
            Wysycenie: Nie za wysokie, ale współgra z charakterem piwa. [4]
            Opakowanie: Podobają mi się ciechanowskie etykiety. [4.5]
            Uwagi: Warka z terminem przydatności do spożycia 04.04. Nie idealna, ale jest to przyjemne piwo.

Moja ocena: [3.975]

Comment

• pajong
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2010.02
              • 2

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasne złoto. [4.5]
              Piana: Z początku bujna czar pryska po paru sekundach gdyż znika całkowicie. [3.5]
              Zapach: Niby jest ale słabo wyczuwalny przypomina mi niestety koncerniak. [3.5]
              Smak: Trochę taki gorzko-kwaśny ale bez zarzutu przyjemnie orzeźwia mimo to jest trochę inny niż kiedyś. Trochę za mała goryczka jak dla mnie. [4]
              Wysycenie: Bardzo dobre nie rażące swoją nadmiernością lub niedoborem. Bąbelki towarzyszą do samego końca spożywania. [4.5]
              Opakowanie: Tradycja i elegancja. [5]
              Uwagi: Coś niepokojącego dzieje się z tym browarem. Z każdą partią jest coraz gorzej oby to tylko efekt przejściowy. 08.04.10

Moja ocena: [3.875]

Comment

• enemy
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2002.10
                • 4

Ocena z ARTomatu

Kolor: it is it [4.5]
                Piana: it is it [4.5]
                Zapach: it is it [5]
                Smak: it is it [5]
                Wysycenie: it is it [4.5]
                Opakowanie: it is it [5]
                Uwagi:

Moja ocena: [4.9]
                ---------------
                Ocena usunieta z rankingu.
                Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu. Proszę sobie darować takie wpisy,
                Art, Admin

---------------
                Last edited by ART; 2010-03-20, 22:19.

Comment

• delvish
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.11
                  • 3508

Piwo z partii z przydatnością do 28.03 jest co najmniej przyzwoite w smaku.
                  "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                  (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

Ja spożywam Ciechana z datą 11.04.10. Piana słaba, zapach jak zwykle piwniczny nieco (ale akurat taki lubię), wyraźnie goryczkowe - ogólnie smaczne, nie mogę się przyczepić Jak to w małym browarze - raz lepiej, raz gorzej - obecnie lepiej - oby tak zostało
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• andszcz
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2008.07
                      • 310

Piłem ostatnio, nie ukrywam, że z obawą co spotkam. I muszę przyznać, że całkiem dobre to było Może nieco gorsze niż kiedyś, ale generalnie ok. Tylko cena - 3,50 trochę dużo.
                      "Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)

Comment

• Cannabee776i99
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2009.08
                        • 658

Ocena z ARTomatu

Kolor: Słomkowy. [3.5]
                        Piana: Jeszcze takiej w Ciechanie nie widziałem. Tworzy wysoką czapę przy nalewaniu, cienko i średnioziarnista, do końca konsumpcji pozosawia bardziej niż przyzwoitą warstwę. Oblepia szkło. [5]
                        Zapach: Przyjemne nutki słodowo-chmielowe. [4.5]
                        Smak: Podobnie jak przy zapachu przeważają nuty słodowe w połączeniu z dość silną chlebowością. Brakuje troszkę goryczki do pełni szczęścia, ale piwo jest treściwe i świeże. [4.5]
                        Wysycenie: Średnio-wysokie. Jak ulał. [5]
                        Opakowanie: Lubię styl ciechanowskich etykiet. Pół punktu w dół za goły kapsel. [4.5]
                        Uwagi: Warka z terminem przydatności do spożycia 26.04. Ciechan małymi kroczkami odbudowuje swoją nadszarpniętą reputację.

Moja ocena: [4.525]

Comment

• Rzeszowiak
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2009.04
                          • 1597

Partia do 29.04.2010 słaba jak zwykle ostatnio. Płytkie w smaku jak koncernówki.

Comment

• Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedzi
                            Partia do 29.04.2010 słaba jak zwykle ostatnio. Płytkie w smaku jak koncernówki.
                            no partia 15.05.10 taka sama jak poprzednie z 2010r, piany jest tyle co w piwach od grybowa czyli nic.

Comment

• Pogoniarz
                              † 1971-2015 Piwosz w Raju
                              • 2003.02
                              • 7971

Faktycznie piana beznadziejna, przegazowane i płaskie w smaku

Prawie jak Piwo
                              SZCZECIN

Comment

• Piwoteka
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2008.04
                                • 1209

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasny, słomkowy, ciut za jasny jak na 12-nastkę. [3.5]
                                Piana: Przy nalewaniu coś się pojawiło. Po pierwszych trzech łykach kożuszek grubości 1 mm. W połowie kufla zero. [2]
                                Zapach: Bez rewelacji, trochę chmielu, lekki słód. [3.5]
                                Smak: Hmmm. Lekka goryczka, deli8katna słodowość. Czuć treściwość tego piwa. Jednocześnie występuje lekki piwniczny posmaczek. W chwili obecnej w smaku nie gorsze (ale też nie lepsze) od średniej wśród niepasterów! [3.5]
                                Wysycenie: Najmocniejsza strona Ciechana. Idealnie dopasowane do treściwości i mocy piwa. Nie jest zbyt duże, choć dosyć intensywne. [5]
                                Opakowanie: Etykieta nieciekawa, wszystkie potrzebne dane są. Kapsel goły. [3.5]
                                Uwagi: Warka do 20 maja 2010 r. Nie piłem tego piwa prawie rok, od zeszłych wakacji. Tragiczny spadek jakości Ciechana w tamtym okresie spowodował, że sięgałem po wszystko inne (oprócz koncerniaków). Teraz znów postanowiłem dać szansę Ciechanowi. I, niestety, nie jest to już to samo piwo co przed 3-4 laty, ale (na szczęście) też nie to samo co w ubiegłe wakacje. Można spokojnie się podelektować tak do czerwca, bo pewnie od czerwca znów się zacznie kiszka...

Moja ocena: [3.425]
                                Piwoteka
                                Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
                                www.piwoteka.pl
                                Sklep Piwoteki na Facebooku
                                Piwoteka Narodowa na Facebooku
                                Piwoteka Narodowa na G+
                                Дед Мороз (Dziadek Mróz)
                                Browar Piwoteka

Comment

Przetwarzanie...
                                X