Nie wiem czy to ja straciłem smak, czy piwo inne....A może to zima...I latem jednak smaczniej pić...Generalnie tym razem piwo mnie nie zachwyciło...Piana słabiutka..Kolor słomkowaty....Zapachu nie za bardzo czuję...Bąbelki widzę, to zanczy, że jestem przytomny...Smak...To najważniejsze...Jak na 6,2 alkoholu to straszna lura..Słabiutkie...W smaku...Nie wyczuwam smaku piwa....Jest w nim coś odpychającego...Nie wiem...Oj coś ostatnio piłem lepsze piwa...Zupełnie nie zauważam braku pasteryzacji...Wręcz podchodzi mi w smaku chemią...Jedyne co dalej dobre to etykieta i cena...
Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Oceniane w barze na Powiślu przy kiepskim oświetleniu więc może być przekłamanie. Kolor był zloty ale to piwo w rzeczywistości jest chyba ciut jaśniejsze... [4]
Piana: Wersja butelkowa-piana średnioziarnista, dziurawieje i dość szybko zanika. Wersja beczkowa-piana kremowa, jedwabista, obecna do samego końca. Tu oceniam butelkę więc dlatego trója. [3]
Zapach: Tu akurat lepiej niż w beczce. W pierwszej chwili wyraźnie uderza w nozdrza świeży zapach obecny tylko w niepasteryzowanym butelkowym piwie. Obecny lekki akcent chmielowy. Wolałoby się troszkę więcej intensywności... [4]
Smak: Troszeczkę zbyt mało treściwy jak na 12 ale chyba zbytnio się przyzwyczaiłem do piw niefiltrowanych. W swojej klasie smak na pewno jeden z lepszych, zrównoważony, ze wspaniałym chlebowym posmakiem ujawniającym się po kilku łykach...w wersji beczkowej tego posmaku nie zauważyłem. [4]
Wysycenie: W normie, piwo trzyma nagazowanie do samego końca. [4.5]
Opakowanie: Wielki minus za właściwie identyczną stylistykę jak w przypadku wersji pasteryzowanej. Gdzie jest kontretykieta z zaznaczeniem zalet niepasteryzowanego piwa ?! Trzeba umieć zaprezentować wyjątkowy produkt... [3]
Uwagi: Ocena odnosi się do wersji butelkowej ale korzystając z okazji poczyniłem kilka spostrzeżeń nt. wersji beczkowej. Produkt ze wszech miar ciekawy ale rozwydrzony piwami z mimibrowarów chciałbym zapytać: 'A kiedy Ciechan niepasteryzowany i niefiltrowany?'
Moja ocena: [3.875]Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Piłeś beczkowego Ciechana na Powiślu?Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_ShaggyPiłeś beczkowego Ciechana na Powiślu?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Comment
-
-
Kegowe jest niepasteryzowane, ale na Powiślu zawsze było "Beczkowe", a nie "Ciechan" - stąd moje pytanie.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_ShaggyKegowe jest niepasteryzowane, ale na Powiślu zawsze było "Beczkowe", a nie "Ciechan" - stąd moje pytanie.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, jasny, trochę mi w nim brakuje "błysku" [4]
Piana: W ocenianym piwie znikła dość szybko, w tym co piłm wczoraj utrzymała się nieco dłużej [3]
Zapach: Słodowy, charakterystyczny dla nipasteryzowanego piwa [4]
Smak: Pełny, wyrazistyi świeży z uwydatniającą się po chwili goryczką [4.5]
Wysycenie: w ocenianym egzęplarzu słabe [2.5]
Opakowanie: butelka, ładny rysunek zmku i kolorystyka, szkoda że nie ma kontry wtedy można by przenieść część info z naklejki, która by się stała bardziej przejrzysta [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor żółty piwny - kolory to raczej domena kobiet, ja nie jestem specjalistą, ale jeśli piwo ma kolor, który można nazwać żółtym to jest właśnie ten!!! [4.5]
Piana: Utrzymuje się niemal do końca szklaneczki (a ja sącze dość długo) [5]
Zapach: Zapach stanowi wspaniałe dopełnienie smaku!!! Podobnie jak smak jest Drożdżowo chmielowy. [5]
Smak: No cóż, smak to mocno subiektywna sprawa, dla mnie to było jedno z najsmaczniejszych piw!!! Smak długi, drożdżowo chmielowy, po prostu szklankę lizać!!! [5]
Wysycenie: Moco gazowane (uwaga przy otwieraniu!), ale nie przesadnie, przez cały czas spożywania widać drobne bębelki unoszące się "ku światu" [4.5]
Opakowanie: Skromna etykietka, ale z klasą, niestety goły kapsel jej nie dopełnia (niezrozumiałe gdyż inne piwka z tego browaru mają kapsle z symbolem browaru) [4]
Uwagi: Znakomite dla ludzi lubiących piwa o drożdżowym smaku. Niepasteryzowane i bez chemi!!!
Moja ocena: [4.9]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Za-jasno złoty ale nie blady. [4]
Piana: Średnio pęcherzykowa. Niezbyt trwała. Znika do zera. [3]
Zapach: Drożdżowy z lekkim chmielem. [4]
Smak: W smaku lekko drożdżowe z drobiną słodowości. Trochę za mała goryczka. [3.5]
Wysycenie: Wysycenie w sam raz (lekko wyczuwalne w ustach, ładnie prezentuje się w szklance) ale piany nie utrzymuje. [4]
Opakowanie: Butelka o sensownym kształcie. Etykieta oryginalna - z daleka widać, że to Ciechanów Wszystkie informacje podane jak należy. Szkoda, że kapsel golas [4.5]
Uwagi: Piwo tak jak Żywe z Amberu - fajnie, że jest takie niepasteryzowane ale smakiem nie powala.
Moja ocena: [3.725]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumKolor: Za-jasno złoty ale nie blady. [4]
Opakowanie: Butelka o sensownym kształcie. Etykieta oryginalna - z daleka widać, że to Ciechanów Wszystkie informacje podane jak należy. Szkoda, że kapsel golas
Pozdrawiam - K.
Comment
-
-
Browar to chyba często zmienia zdanie - raz są gołe kapsle, a raz firmowe...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ledwo co złota,uuu zawiodłem się. [3.5]
Piana: Z początku dość obfita,ale zaraz opadła do wianuszka.Kolejne rozczarowanie [3.5]
Zapach: Ja wiem,taki jakby kwiatowy,ale dość mało wyraźny.Następne rozczarowanie. [3.5]
Smak: Głęboki, kwiatowo -słodkawy,goryczki nie wyczuwam,pije się jakby miało więcej ekstraktu,jakby nie było wodą jak masówy. [4.5]
Wysycenie: Dobre,pęcherzyki sobie śmigają ku górze(drobne) [4]
Opakowanie: Krzywo przyklejona etykieta,kapsel oryginal,stylistyka niezła,wszystkie info,na zachętę dam cztery [4]
Uwagi: W sumie niezłe piwko,ale w/g mnie piłem je wcześniej dużo lepsze!Oby to była tylko mniej udana warka,a nie...
Moja ocena: [3.95]
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny, raczej do takich parametrów za jasny. [3.5]
Piana: Początkowo prawie jej nie było. Później narosła niewielka czapa z gęstej piany, ale nie za trwała. [3.5]
Zapach: Ładny chmielowy, kwiatowy, ale prawie niewyczuwalny. [3.5]
Smak: Pyszny chmielowy smak, do tego drożdżowe tło. Piwo pełne w smaku, delikatne. Do tego wyraźna goryczka. U mnie pojawiły się gorzkawe nuty, ale moje piwo było ciut po terminie więc to chyba efekt tego. [4.5]
Wysycenie: Dobre, delikatne. Mogło by być jednak ciut mocniejsze. [4]
Opakowanie: Bardzo ładnie kolorystycznie i graficznie skomponowana etykieta i krawatka. Do tego mają oryginalne kształty. Parametry podane, kapsel firmowy. [4.5]
Uwagi: Faktycznie wyborne piwo. Mankamenty, które posiada są raczej mniej istotnymi parametrami. Szkoda, że w Krakowie nie jest dostępne, zwłaszcza lane.
Piwo wymienione na zlocie z Abernacką, dzięki.
Moja ocena: [3.975]To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
Comment